wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 11 januari 2019

När ingen kan sköta sej

Av Wilma Border collie - 11 januari 2019 18:32

Min bil behövde motioneras sa matte. Nåt om att eftersom det varit kallt behövde den användas så inte batteriet dör.

Alltså skulle vi bli skjutsade till nån skog idag.

   

När matte skulle hämta Sigrid och Micco blev Micco alldeles förtvivlad eftersom inte jag följde med in. Han trodde säkert att dementa matte hade glömt mej hemma. Så ordningen är återställd alla är samlade i bilen och vi ska till nån skog.

   

Efter att ha passerat ett par tänkbara som gick bort eftersom vägarna var skridskobanor så hamnade vi i Huggormsskogen. Perfekt här har vi inte varit på många evigheter och matte tror inte ens att Micco har varit med här.

   

Sigrid bestämde sej för att idag var hon den oövervinneliga storviltjägaren och började omgående att kolla spår. Hon fick höra att det var bäst att hon glömde alla såna planer för annars skulle hon få vara koppelfånge hela tiden.

   

Vi fick vara på fria tassa fast av säkerhetsskäl hade Sigrid kopplet släpande. Hon är lätt att genomskåda den damen. Jag fick rycka in som polis flera gånger efter som hon försökte döda Micco.

   

Micco han skötte sej och kom omgående när matte kallade fast han hade fullt upp med de för honom nya omgivningarna.

   

Så klart att Sigrid inte kunde sköta sej. Hon drog, jag försökte hämta henne, hon vägrade lyssna på mej. Slutade med att matte smög sej på henne och satte foten på kopplet.

   

Så var det slut på Sigrids frihet men hon skulle i alla fall försöka dra och nedlägga ett eller annat rådjur.

   

Jag och Micco som kunde röra oss fritt drog före och jag berättade en massa för Micco om den här skogen. Berättade bland annat att den fick namnet Huggormsskogen den gången jag snyggt klev över en huggorm som var på väldigt dåligt humör. Men som tur var bet den aldrig.

   

Så drog jag och Micco in i skogen. Det var faktiskt något extremt intressant här. Vi satte nosarna i backen och undersökte noga så följde vi ett spår också. Matte hade åsikter, många åsikter.

   

Jag kom efter en stund men Micco han var försvunnen. Blev koppelfånge och när matte kopplade mej så tappade hon Sigrids koppel och hon drog. Blev jakt på henne igen som fortfarande skulle jaga rådjur eller om hon möjligen övergått till Hälgejakt för det fanns spår efter honom också.

   

Blev förlust för Sigrid som blev fånge igen. Micco hade till slut insett att han var alldeles ensam och bestämde sej för att komma.

   

Slutade så här, vi blev fångar alla tre för matte var trött på hundar som glömt allt de kan och bara gjorde en massa förbjudet hela tiden.

   

Eftersom Sigrid misslyckades med alla försök som storviltsjägare så förvandlade hon sej till Pitbull och gjorde allt för att mörda stackars Micco. Jag gjorde ett par polisingripanden och bad henne försöka uppföra sej som den kloka och smarta hund hon egentligen är.

   

Hade ingen som helst framgång för Sigrid enda intresse var att försöka komma i väg in i skogen och jaga. Tror hon behöver läsa på ordentligt om de två raser som är hennes föräldrar och att hon inte alls är jakthund. För övrigt är hon inte Border collie, pitbull, bergsget heller fast hon tror det.

   

Det är faktiskt nåt i skogen. Jag kollade och vädrade, det är nåt där inne. Inte en Ekorre för detta nåt var på marken.

   

Enligt matte som bara använder ögonen och inte har en tränad nos fanns det absolut ingenting i skogen. Gjorde det visst.

   

Gick tillbaka till bilen medan matte pratade om att hade vi mött nån människa så hade vi varit till salu. Nåt om att det var lite för mycket med tre hundar där ingen av oss skötte sej. Åkte hem och slappade.

   

Ute på eftermiddagsrunda. Var tvungen att gå in till Susanne och där träffade jag Dixie. Mycket trevligt.

   

Vi smaskade ost tillsammans.

   

Så fick vi smaskigt godis av Susanne också.

   

Efter att ha lämnat Susanne och Dixie så tog jag mej in i tillfälliga Pryl 7an. Var tvungen att posera för nån bild. Hade egentligen ingen lust så det blev väldigt många försök.

   

Fast sen fick jag faktiskt lite pizzarester av Anna. Alldeles utsökt goda.

Nu ska jag vila mej i form. För efter månader av väntan är det äntligen lördag i morgon. Måste ha kraft till att leka med alla kompisar, mingla runt och ha så där superskoj som jag bara har på lördagar.

 
 
Ingen bild

Anna

11 januari 2019 19:45

Bästa tiden på kväll att få läs om era äventyr 😊 hur är det med Ossy ?
Ha det så kul i morgon

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 18 mars 18:01

Tänk i morse blev Basse levererad till mej! Jodå, han kom in, så käkade vi frukost, så gott att äta tillsammans. Sen la han sej under köksbordet och snarkade. Vissa är morgontrötta. Men sen när matte sa att vi skulle hitta på nåt, då behagade han...

Av Wilma Border collie - Söndag 17 mars 18:07

I natt hade det trillat ner en del onödig snö. När jag var ute för morgonrunda så var det alldeles vitt, helt onödigt.   Så framme hos Basse. På väg dit så var jag övertygad om att matte var mer dement än nånsin. För hon stannade på helt fel s...

Av Wilma Border collie - Lördag 16 mars 18:04

Efter den där bedrövliga ensamma dagen igår så blev det äntligen lördag. Klarade av de trista morgonrutinerna och passade enligt rutin dörren. Litar inte på att matte inte glömmer bort mej.   Basse var vaken och ute så han kom och mötte mej. V...

Av Wilma Border collie - Fredag 15 mars 18:05

Usch! Det där hemska pratet igår om att Basse skulle hänga med sin husse idag, blev verklighet. Hörde att hon pratade i telefonen och trodde att Basse var morgonpigg och på väg hit. Nä istället fick jag höra att det väntade en ensam dag. Tråkru...

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 mars 18:05

Basse skulle inte åka nånstans i morse så jag fick hämta honom.   Han höll till på vanliga liftarstället och väntade. Fördelen var att vi serverades gott godis där. Sen velade matte mellan antingen ytterligare ett länge sen ställe eller lekpla...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards