wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 11 januari 2019

När ingen kan sköta sej

Av Wilma Border collie - Fredag 11 jan 18:32

Min bil behövde motioneras sa matte. Nåt om att eftersom det varit kallt behövde den användas så inte batteriet dör.

Alltså skulle vi bli skjutsade till nån skog idag.

   

När matte skulle hämta Sigrid och Micco blev Micco alldeles förtvivlad eftersom inte jag följde med in. Han trodde säkert att dementa matte hade glömt mej hemma. Så ordningen är återställd alla är samlade i bilen och vi ska till nån skog.

   

Efter att ha passerat ett par tänkbara som gick bort eftersom vägarna var skridskobanor så hamnade vi i Huggormsskogen. Perfekt här har vi inte varit på många evigheter och matte tror inte ens att Micco har varit med här.

   

Sigrid bestämde sej för att idag var hon den oövervinneliga storviltjägaren och började omgående att kolla spår. Hon fick höra att det var bäst att hon glömde alla såna planer för annars skulle hon få vara koppelfånge hela tiden.

   

Vi fick vara på fria tassa fast av säkerhetsskäl hade Sigrid kopplet släpande. Hon är lätt att genomskåda den damen. Jag fick rycka in som polis flera gånger efter som hon försökte döda Micco.

   

Micco han skötte sej och kom omgående när matte kallade fast han hade fullt upp med de för honom nya omgivningarna.

   

Så klart att Sigrid inte kunde sköta sej. Hon drog, jag försökte hämta henne, hon vägrade lyssna på mej. Slutade med att matte smög sej på henne och satte foten på kopplet.

   

Så var det slut på Sigrids frihet men hon skulle i alla fall försöka dra och nedlägga ett eller annat rådjur.

   

Jag och Micco som kunde röra oss fritt drog före och jag berättade en massa för Micco om den här skogen. Berättade bland annat att den fick namnet Huggormsskogen den gången jag snyggt klev över en huggorm som var på väldigt dåligt humör. Men som tur var bet den aldrig.

   

Så drog jag och Micco in i skogen. Det var faktiskt något extremt intressant här. Vi satte nosarna i backen och undersökte noga så följde vi ett spår också. Matte hade åsikter, många åsikter.

   

Jag kom efter en stund men Micco han var försvunnen. Blev koppelfånge och när matte kopplade mej så tappade hon Sigrids koppel och hon drog. Blev jakt på henne igen som fortfarande skulle jaga rådjur eller om hon möjligen övergått till Hälgejakt för det fanns spår efter honom också.

   

Blev förlust för Sigrid som blev fånge igen. Micco hade till slut insett att han var alldeles ensam och bestämde sej för att komma.

   

Slutade så här, vi blev fångar alla tre för matte var trött på hundar som glömt allt de kan och bara gjorde en massa förbjudet hela tiden.

   

Eftersom Sigrid misslyckades med alla försök som storviltsjägare så förvandlade hon sej till Pitbull och gjorde allt för att mörda stackars Micco. Jag gjorde ett par polisingripanden och bad henne försöka uppföra sej som den kloka och smarta hund hon egentligen är.

   

Hade ingen som helst framgång för Sigrid enda intresse var att försöka komma i väg in i skogen och jaga. Tror hon behöver läsa på ordentligt om de två raser som är hennes föräldrar och att hon inte alls är jakthund. För övrigt är hon inte Border collie, pitbull, bergsget heller fast hon tror det.

   

Det är faktiskt nåt i skogen. Jag kollade och vädrade, det är nåt där inne. Inte en Ekorre för detta nåt var på marken.

   

Enligt matte som bara använder ögonen och inte har en tränad nos fanns det absolut ingenting i skogen. Gjorde det visst.

   

Gick tillbaka till bilen medan matte pratade om att hade vi mött nån människa så hade vi varit till salu. Nåt om att det var lite för mycket med tre hundar där ingen av oss skötte sej. Åkte hem och slappade.

   

Ute på eftermiddagsrunda. Var tvungen att gå in till Susanne och där träffade jag Dixie. Mycket trevligt.

   

Vi smaskade ost tillsammans.

   

Så fick vi smaskigt godis av Susanne också.

   

Efter att ha lämnat Susanne och Dixie så tog jag mej in i tillfälliga Pryl 7an. Var tvungen att posera för nån bild. Hade egentligen ingen lust så det blev väldigt många försök.

   

Fast sen fick jag faktiskt lite pizzarester av Anna. Alldeles utsökt goda.

Nu ska jag vila mej i form. För efter månader av väntan är det äntligen lördag i morgon. Måste ha kraft till att leka med alla kompisar, mingla runt och ha så där superskoj som jag bara har på lördagar.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Anna

Fredag 11 jan 19:45

Bästa tiden på kväll att få läs om era äventyr 😊 hur är det med Ossy ?
Ha det så kul i morgon

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Lördag 16 nov 17:53

Som vanligt tog det flera veckor efter att jag klarat av morgonrundan innan matte ansåg att det var dags för mej att få åka och träffa kompisarna.   Trevligt, ag hann bara ut ur bilen så träffade jag Asco och Golden Mikko.   Hann knappt häl...

Av Wilma Border collie - Fredag 15 nov 17:48

I dag fanns det nån plan om att vi skulle ha åkt till en skog där Basse aldrig varit och det var evigheter sen jag och Jenna var där. Men så var det dimmigt, kallt och enligt matte tusen andra fel, den skogen ska vi ta nån dag i nästa vecka istället....

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 nov 17:54

Inte så mycket av värde idag.  När jag hämtade Basse i morse så hade dimman stulit ungefär allt. Fast vi hade vårt vanliga trevliga morgonbus. Efter att ha varit hemma hos mej ett tag skulle vi ut på nån längre runda. Ett tag hette det att vi skull...

Av Wilma Border collie - Onsdag 13 nov 17:51

Perfekt hunddag igen. De vanliga morgonrutinerna och sen var det dags att hämta Jenna. Du har ingen känsla av att du har glömt nåt, typ tre hundar i bilen? Enligt matte skulle vi faktiskt vara i bilen en stund medan hon gjorde nåt vi inte skul...

Av Wilma Border collie - Tisdag 12 nov 18:08

Bra dag igen. Vanliga rutinerna i morse med att hämta Basse, leka en stund innan vi åkte hem till mej. Sen hämtade vi upp Jenna. Nånstans skulle vi vara och leka ett tag innan vi skulle göra en annan sak.   Hamnade här vid de där bra ängarna...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wilmablogghund med Blogkeen
Följ wilmablogghund med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se