wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 29 juni 2018

Eländiga ensamhet

Av Wilma Border collie - 29 juni 2018 18:18

Mycket bättre väder idag, svalt och skönt precis som det ska vara. Alltså bestämde matte att jag skulle få åka till en skog där jag inte varit på ett par månader.

Jag var självklart fullt inställd på att jag skulle ha åtminstone Sigrid och Micco med mej.

   

Äsch! Jag är framme och alldeles ensam och övergiven. Sigrid, Micco och Atli var tydligen upptagna med annat idag. Synnerligen korkat med två dagars skilsmässa.

   

Eftersom det var länge sen jag var här så hade jag massor att kolla. Men det hade varit bättre att ha kompisar att diskutera dofterna med.

   

Men snälla rara Ekorre. Jag är ensam, har inte en endaste kompis med mej i skogen. Du kan väl leka med mej en stund eller? Inte det inte, Ekorre var lika asocial som alla andra jag träffat.

   

Kollade en massa mer viktigt. Allt var som det skulle frånsett att det är alldeles för torrt överallt.

   

Struntade i stigen för vi skulle in i skogen. Kanske att jag skulle hitta nåt trevligt här.

   

Eländiga Vattentjuv! Hela bäcken är stulen, här brukar det finnas gott och svalkande vatten, men nu var det torrt så det dammar.

   

I den här skogen så brukar de där blivande svamphundarna som jag och matte utbildar vara. Alltså skulle jag kolla om det fanns några kantareller. Jodå, det finns små såna och jag markerade snyggt.

   

Må svampvattnet börja falla så de kan blir stora och vuxna. Det är bara en dryg månad kvar innan det är dags för årets första elever.

   

Självklart fick jag en massa beröm och belöning. Bra det här svamphundsjobbet.

   

Tro inte att jag glömmer. Jag vet att det brukar växa här borta också. Lika bra att gå och kolla.

Tyvärr var det alldeles tomt ännu.

   

Efter att ha hittat små kantarellvalpar på ett par ställen till så satte jag mej på en sten och funderade över hundlivet. Som varför jag ska drabbas av ensamhet i två dagar. Enligt matte så går inte världen under och jag kan behöva vara på egen tass med bara henne i skogen ibland. Korkat enligt mej.

   

Hm, jag har hittat ett par svampar. Tror jag kanske nosade på såna här nån gång förra året.

   

Har jag gjort rätt? Får jag belöning för dom här? Visst fick jag belöning och massor med beröm. Svampen heter Brödticka och är ätlig men ingen svamp som matte plockar. Men jag hittade dom på egen tassa och gjorde ett väldigt bra jobb.

   

I skogen var det miljarder med myggor. De undviker matte men mej älskade de helt plötsligt. Fick en massa tjärsalva på nos och öron och sen undvek de mej också.

   

Här borde det vara ett trevligt kärr med vatten som doftar underbart av ruttnade växter. Torrt så det dammar.

   

Kom ett svart moln. Tänk om det kunde falla massor med svampvatten från det. Ja alltså helst när jag kommit hem. Men det var tyvärr bara ett litet moln som försvann lika snabbt utan svampvattennedfall.

   

Föränderlig tofsskivling är en svamp jag kan, Faktiskt en av de första jag lärde mej ordentligt. Hittade två stycken, men de hade dött torkdöden. Fast jag fick självklart beröm och ost.

   

Sent i går kväll försökte det falla svampvatten, men det var bara ytterst lite. Men på ett skuggigt ställe fanns beviset kvar.

   

Ormbunkarna tror tydligen att det är höst, så här ska de se ut då och inte nu.

   

Jaha skogstimmarna är slut för där borta står Pelle Peugeot och väntar på mej. Bara att åka hem igen då.

Träffade en del människor jag känner när jag var på eftermiddagsrunda. Tacksam för en del sällskap i alla fall. Men i morgon är det LÖRDAG. Då ska jag minsann hänga med massor med kompisar och ha skoj.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards