wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 6 juni 2018

Under kan ske

Av Wilma Border collie - 6 juni 2018 18:16

När jag var ute för min sista kvällsrunda i går så träffade jag Rottis Helga som var ute i samma ärende ihop med sin matte. Bara det att Helga hon luktar otroligt gott nu och bestämde sej för att hon och jag nog kunde göra valpar. Jag tycker att Helga är läskig så jag backade undan och Helga vek svansen och gjorde allt för att jag skulle hjälpa henne. Blev inga valpar gjorda.

Så blev det idag och ordning i tillvaron. Fortfarande ganska svalt så skogen väntade. Ännu bättre i dag var Sigrid och Micco hemma och skulle följa med mej.

   

Så framme och här var det ett tag sen vi var. För Micco var det premiär, han har aldrig gått här.

   

Självklart massor att kolla. När vi inte varit nånstans på ett tag så blir det tassarna fulla.

   

Jag leder min lilla flock. Mycket bättre att vara en flock än ensam och övergiven som jag var i går. Hade dessutom massor att visa Micco. Jag och Sigrid känner till den här skogen och kunde visa allt trevligt.

   

Gräset var alldeles utsökt. Passade på att äta mycket medan det finns.

   

Vi grejade med alla viktiga hundsaker och matte jagade såna här. Med mycket möda så lyckades en av dom fastna på bild.

   

Vi fortsatte genom skogen. Är så skönt att kunna gå där utan att det blir olidligt hett. Desutom hade vi massor att göra.

   

Här där de fyra socknarna möts brukar det minsann finnas ost. Kollade men ingenting. Kanske att den torkat bort.

   

Micco han hade tassarna fulla med att kolla allt nytt. Så kul att se hur han vågar göra saker alldeles på egen tass numer.

   

Kom till sjön. Som vanligt hade den utsökt gott vatten. Tyvärr är den inte speciellt badvänlig här men vi kunde i alla fall svalka tassarna.

   

Vid den här sjön har Sigrid en speciell hobby. Hon gräver upp en massa rötter som sen sorteras. Mycket viktigt i hennes värld. Stackars Micco skulle kolla vad hon gjorde och Sigrid blev tvärförbannad. Han har inte lärt sej att ingen får röra hennes gropar.

   

Detta är en sur Sigrid. Hade hon fått bestämma så hade hon stått kvar och grävt gropar och sorterat rötter den närmaste veckan. Men nu fick inte hon bestämma för vi skulle fortsätta.

   

Jo jag tänkte att vi skulle fortsätta åt det här hållet. Jo det hade matte också tänkte från början. Men eftersom hon är gravt dement hade hon glömt det där med frukost. Blev bara nån drickyoghurt från affären när vi skulle till skogen. Dessutom hade mobilen dött eftersom hon glömt att ladda den. Alltså blir den där rundan en annan dag. Inget skoj med blodsocker fall långt bort i skogen.

   

Va? Räcker det inte att Sigrid balanserar på trädstammen? Nä tydligen inte för jag fick ingen ost innan jag hade alla fyra tassarna på den.

   

Nu finns det blåbärskart. Inga mängder och börjar det inte regna snart så lär de torka bort.

   

Nu så fanns det ost vid de fyra socknarna. Finns absolut ingenting kvar efter att tre hundar städat mycket noga.

   

Nu bestämde sej matte för att hon hade svåra hallucinationer. För det jag gör på bilden borde inte vara möjligt. Det är ökentorka och inget regn på över en månad.

   

Det var inte alls nån hallucination. Detta är årets första Björksopp, en matsvamp. Gissa om matte öste beröm över mej. Jag hittade den alldeles på egen tass och minns från förra året att dessa lönar sej.

   

Sigrid visade också framtassarna och markerade den. Hennes kunskaper sitter kvar.

   

Micco fick prova och han nosade så fint på den. Får han träna så kommer han att bli en utmärkt svamphund han också.

   

Här ligger vi och är mycket nöjda efter dagens stordåd. Smälter allt beröm och ost som vi fick för den där svampen. Tänk om det börjar regna och kommer massor med svamp. Vad vi kan jobba då. Tre svamphundar borde kunna hitta enorma mängder.

   

Fler under kan ske. Nära bilen så hittade jag ett dike med utsökt lervatten. Sånt är mycket godare än vattnet i vattenskålen hemma.

   

Som sagt Micco blir mer och mer hund. Han har lärt sej hur gott och nyttigt det är med sånt vatten.

Åkte hem synnerligen nöjda med vår skogsrunda.

Dessvärre säjs det att oväderhettan lär komma tillbaka i morgon. Hoppas den glömmer bort det.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 25 april 18:01

Skulle hämta Basse inför skogsrundan.   Titta! Premiär för i år att åka nedanför skidbacken. Det finns en del snö kvar i backen om vi skulle drabbas av akuta behov av rull i konstsnö. Basse var mycket nöjd eftersom han befann sej på vanliga li...

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards