wilmablogghund

Alla inlägg under april 2018

Av Wilma Border collie - 4 april 2018 18:15

Blev en lugn dag. Det blåste runt frusna huggormar, hade fallit lite regn och skulle komma mer Alltså var det inte tal om att åka till nån av alla våra bra skogar.

   

Här har vi inte varit på länge. Har hamnat strax utanför Flen för matte skulle göra nåt i den där hålan sen. Doftade gott, hade rört sej många hundar och annat spännande sen sist.

   

Titta här då! Det är minsann öppet vatten, det finns alltså hopp för att det ska komma en badsäsong.

   

Jo vi tänkte att vi skulle. Kan ni glömma sa elaka skitmatte, ni ska inte alls prova vattnet nu. Det får allt vänta ett tag.

   

Äsch, så hamnade vi i vintern igen. Att den aldrig kan dö. Vet att vi ska åka och göra nåt i en skog, men innan dess måste vintern dö så vägen blir framkomlig.

   

Sen blev det som omväxling skridskobana en stund. Vi var tvungna att vara koppelfångar både på grund av isen och dessutom var vi bredvid vattnet.

   

Var ett helt gäng med svanar där. Flera var lika asociala om ekorrar och flög sin väg medan de gapade en massa. Men denna fortsatte att simma runt.

   

Undrar om den vill umgås med oss? Vi har faktiskt aldrig träffat nån svan. Men nä de bara blängde på oss. Tror vi kunde ha haft trevligt om inte annat kunde den säkert berättat om vattnet vi inte fick prova.

   

Vi hittade en bänk och den var vi självklart tvungna att prova, Bra bänk för den gav godis.

   

Fick fortsätta som koppelfångar för nu var vi nära järnvägen och där kommer det tåg hela tiden. Ingen hänsyn till oss hundar inte.

   

Så äntligen på fria tassar. Vi är i en komonsterhage, men monstren är kvar i sitt monsterhus så det var riskfritt där.

   

Vi provade en del stenar, bra stenar för de gav belöning.

   

Matte behöver till optikern. Hon ropade och det tog en bra stund innan hon såg mej. Vadå, det ser väl alla var jag är eller?

   

Vi kollade av mer i den där hagen. Tydligen så gillar Vilda grisarna den för det var mycket spår efter såna. Hittade annars inget av värde.

   

Och hur hade du tänkt att jag skulle komma ur monsterhagen? Staketet är ett sånt där som slår oskyldiga hundar och det gör ont. Matte påstod att elen var avstängd så jag kunde passera.

   

Efter mycket övertalning så insåg jag att för en gångs skull så hade hon rätt. Staketet anföll inte och jag fick ost som belöning.

   

Undrar om de här vill umgås med oss då? Två ensamma hundar i behov av sällskap.

   

Nä änder är lika asociala som svanar. De trodde nog att matte hade nåt ätbart åt dom vilket hon inte hade.

Gick till bilen, fick passa den medan matte gjorde nåt tråk. Trodde faktiskt att vi skulle bli skjutsade till vår allra bästa Grisöronaffär också. Inte det inte. Enligt HonSomIngetBegriper behövde vi inte handla. Behövde vi visst det. Typ mer godis, fler aktivitetsspel och en massa annat bra att ha. Tror att jag och Sigrid får skaffa egna körkort så vi kan åka dit när det passar oss.

Åkte hem till mej och idag skulle Sigrid vara kvar hos mej. Mycket trevligt, hon samlade ihop mina gamla märgben och valde ut ett som var extra bra. Hon är lite knäpp för det är bara de där jag slickat bort all märg som passar. Matte skulle ta bild trodde hon, men då ringde telefonen.

Ute öste regnet ner. Det finns kanske hopp om en snöfri tillvaro.

När vi skulle på eftermiddagsrunda hade det slutat regna som tur var. Träffade Golden Linus som nästan bor granne med Sigrid. Han är trevlig om ni frågar mej. Sigrid ansåg att han skulle dö.

I morgon då hittar vi på nåt annat.

Av Wilma Border collie - 3 april 2018 18:12

Enligt matte skulle det fixas med en massa saker idag. Jag hämtade Sigrid och sen skulle vi åka till Eskilstuna. Där hämtade vi mattes mamma som skulle ha skjuts till nåt ställe.

   

Här har vi aldrig varit. Men nya ställen är alltid spännande.

   

Fanns massor att kolla och en mängd med intressanta dofter. Hade gått en del hundar här.

   

Jaha detta är alltså en kyrkogård. Har bara sett den hemma förut.

   

Detta är fullkomligt livsfarligt! Varför har de ställt ett vidrigt svart hundätande klot här? Jag gjorde mej väldigt stor och reste all ragg, morrade och skällde på det fullkomligt livsfarliga klotet. Matte som inget begriper SKRATTADE åt mej och Sigrid var totalt korkad och brydde sej inte. Vet väl alla att såna där klot är livsfarliga?

   

Med mycket övertalning så vågade jag närma mej det. Eftersom det inte käkade upp Sigrid så kanske det inte var så farligt som jag först trodde.

Sen skulle nånting tas på bort en grav trodde människorna. Gick inte för den där gamla gravdekorationen var ordentligt fastfrusen i marken så det får bli en annan gång.

Passerade otäcka klotet igen. Nu vågade jag gå nära. Tänk jag fick ost bara för att jag gjorde det, fast jag litar absolut inte på det.

   

Åkte och hamnade där mattes bror jobbar. Pelle Peugeots sommarskor har bott hos honom och nu ska de användas. Alltså fylldes bilen med däck. Jag och Sigrid fick dela baksätet med ett av dom.

Sen blev vi blåsta på köttbullarna. Hörde nåt om att det får bli nästa gång för vi skulle hinna med mer.

   

Hemma och vi ska röra på oss ett tag. Men Sigrid hon kastade sej ur bilen och började rulla i snön. Vet inte vad hon pysslade med men hon lyckades trassla in ena tassen i täcket. Fick hjälp av matte.

   

Hörru vi tar och leker va? Var faktiskt ett tag sen sist.

   

Jo jag fick igång Sigrid så det blev en del rolig lek.

   

Hörru, du och ditt rullande. Skulle inte vi leka eller?

   

Tydligen inte så jag rullade ett tag jag också i väntan på att Sigrid skulle bli klar.

   

Nähä det är visst inte lördag idag för det var alldeles övergivet hos Ossy. Inte ens han syntes till.

   

Ja, ja vi får väl gå och göra nåt annat då. Alltid går det väl att hitta på nåt.

   

Nähä ingen Ossy på dagiset heller. Men vi träffar honom säkert nån annan dag.

   

Hoppsan här var vägen skridskobana. Isen verkar svårdödad i år.

   

Det låter där borta. Mattes plan var att vi skulle ha lekt vid skidbacken, men den var öppen så det blev inget av med det.

   

Testade de där gamla stockarna i stället. Jodå de gav godis idag igen. Men notera gärna att Sigrid lagt sej till med fjortisminen. Matte frågade om det var dags för fångenskap i kopplet men hon skötte sej.

   

Kollade ett ställe där vi tränade på svampar som heter Kotteskivling för ett par månader sen. Fanns inga såna idag, alldeles övergivet.

   

Fast det växte ost på de stora krukorna Vårt första fynd av ost på dom.

   

Hamnade hos Rottis Helga. Sigrid hon kollade väldigt noga vad matte gjorde.

   

Lasta ur Pelles sommardäck. Nån kväll ska Rottis Helgas snälla husse som är bilveterinär byta däcken och göra lite annat med Pelle. Vi slipper alltså dela baksäte med däcken.

   

Ställde bilen på min gata och gick hem till Sigrid. Katten Nisse är kär i mej och är full övertygad om att det är jag som ser till att han kommer in. Fast det är lite genant de där gångerna när han bestämmer sej för att tvätta mej.

   

Sigridmatte bjöd matte på nån god soppa. Jag somnade under bordet. Tog en hel del på mej med skräckupplevelsen på kyrkogården.

Gick hem ett tag och gjorde ingenting.

   

Öppna dörren! Jag vet att det är öppet och jag är godissugen! Hade tur kom in till Susanne och fick mitt välbehövliga godis.

I morgon får visst jag och Sigrid umgås hela dagen, kommer alltså att bli en perfekt dag.

Av Wilma Border collie - 2 april 2018 18:13

I dag skulle vi enligt matte leta efter våren. Verkade som ett ganska omöjligt uppdrag.

   

Passerade vid campingen och vid sjön kom min boll fram. Länge sen jag lekte med den så jag hade mycket skoj ett tag innan jag tröttnade på den.

   

Bytte till en pinne och tränade på att se ut som Malmköpings farligaste Border collie. Tror jag lyckades.

   

Inte har det blivit badsäsong heller. Bara is överallt, dags för vatten nu.

   

Gick till spårvägen, var ett tag sen jag gick på den. Där var det vinter igen, men som tur var bara en liten bit.

   

Isen börjar se konstig ut på sjön. Den reser sej på en del ställen och det var ett väldigt liv på den. Förhoppningsvis är det dödskampen som utspelar sej.

   

Hasselskogen var trevlig för där var det barmark. Hade kommit fram massor med trevliga dofter och matte började leta efter våren.

   

Fast ute på ängen var det vinter igen. Jag roade mej med bollen en stund.

   

Matte hon kröp runt där det var barmark och krafsade bland löven. Märklig sysselsättning. Men där fanns minsann våren. Fullt med Blåsippsknoppar. Snart mycket snart kommer de att börja blomma.

   

Medan hon gjorde det så ägnade jag tiden åt snörull. Troligen är det alldeles snart slut på att utöva den hobbyn.

   

Hade sån tur att det blev godisjakt vid mina skogsagilityhinder. Finns inget kvar där.

   

Sen ansåg jag att jag skulle kolla nåt. Ingen idé påstod matte.

   

Var det visst det! Kantareller årgång 2017, torkade och klara. Självklart fick jag en massa beröm och belöning men av nån märklig anledning är kantarellerna kvar. Hörde nåt om att vänta tills årets kommer.

   

Kom ut på vägen. Sist var den skridskobana, men nu är det nästan bara trevligt grus. Mycket bättre.

   

Suck! Är du möjligen klar snart? Jag somnar av leda.

   

Matte fotograferade alla myror som hade vaknat. Det kryllade av dom och en tog det en stund att befria kameran från alla som klättrat upp på den.

   

Gick hemåt. Träffade Inez som var ute och rastade sin husse. Umgicks en del med henne men det blev ingen lek.

Gick hem och gjorde just ingenting några timmar.

Så skulle jag på eftermiddagsrunda och lyckades få med matte helt rätt väg.

   

Tjoho! Äntligen Sigrid och inte nog med det jag fick minsann födelsedagspresent. Ett aktivitetsspel. Superbra present.

   

Jag och Sigrid provade det tillsammans vi delar ju på allt. Jätteskoj var det och innehåll smarrigt godis.

   

Blev en bra fortsättning på rundan för jag fick sällskap med Sigrid. Det är mycket roligare att vara två och han nån att diskutera alla saker med. Vi träffade Beagle Mimmi också. Men då fick jag lov att säja åt Sigrid som ansåg att Mimmi skulle dra till varmare trakter. Så uppför man sej inte mot sina vänner.

I morgon är det vanlig Sigriddag och vi har visst fullt upp då.

Av Wilma Border collie - 1 april 2018 18:16

Enligt tråkmatte så kunde jag ha en lugn dag eftersom det varit mycket i många dagar. Tycker det där med lugn är en tämligen onödig uppfinning.

   

Skulle i alla fall som vanligt en sväng i skogen. Vid campingen hade det passerat hundar jag inte känner. Kontrollerade ordentligt spåren som de lämnat.

   

Väldigt länge sen det var en massa husvagnar där, men nu hade de kommit. Enligt matte ett vårtecken.

   

Hörru jag tänker faktiskt kolla min Sörmlandsledsetapp idag. Det var många evigheter sen sist.

   

Tänk så bra det var precis mattes plan att vi skulle kolla delar av etappen. Typ att det inte trillat ner stora träd eller hänt annat elände.

   

Det var nästan skridskobana i bland i skogen. Onödigt borde vara barmark nu.

   

Jaha ett träd har tröttnat på livet och hänger över leden. Men det blir Chefens jobb att ta bort det framöver.

   

Sen blev det full vinter i skogen. Korkat jag vill ha barmark så alla trevliga dofter kommer fram.

   

Hade fallit en gran som hindrar vandrande hundar. Den ska matte ta bort när det tinat för just nu är den fastfrusen i snön.

   

Fortsatte att vara vinter där det inte alls borde vara det.

   

Detta är min godisstolpe. Ja egentligen en markeringsstolpe så vandrande hundar hittar men jag vet att om jag sätter mej bredvid den så blir det godis.

   

Sen var det faktiskt barmark en lite bit. Mycket trevligt så här borde det vara överallt i skogen just nu.

   

Skulle kolla efter Bombmurklor på ett ställe. Enligt matte brukar de finnas här, men i dag var det bara tomt och övergivet.

   

Undrar om detta är Påskharen? Lär finnas en sån säjs det fast jag har aldrig sett den.

   

Egentligen skulle vi ha gått längre på leden. Men spängerna var snorhala med glansis och matte hade tröttnat på is och snö så här bestämde hon att vi skulle strunta i leden för idag. Får kolla mer när och om det blir barmark.

   

Här ska det också finnas Bombmurklor. Fanns inga här heller. Kunde alltså inte jobba som svamphund idag.

   

Här tränade jag på Stenmurklor förra våren. Enligt matte brukar de komma väldigt tidigt här. Men idag hade de inte vaknat.

   

Fortsatte och överallt i skogen var det bara vinter. Korkat detta jag har faktiskt massor att göra i många skogar och det funkar inte om det är så här äckligt vitt.

   

Kom ut på den lilla vägen som jag inte har gått på evigheter. Full vinter där också. Passade på att göra några ordentliga snörull i alla fall.

   

Här var det spännande spår. Många olika djur som har gått här. Rådjur, Vilda grisar och Hälge bland annat.

   

På väg hem så bestämde jag att jag minsann skulle hälsa på hos Maggan. Alltså gick jag dit och vägrade lämna trappan. Slutade med att matte knackade på åt mej och dörren öppnades.

   

Perfekt, precis vad jag planerat. Fick minsann välbehövligt godis.

   

Människorna pratade såna mängder med tråk så jag somnade. Men sen blev jag väckt för jag skulle gå hem.

   

Passerade Ekorrskogen. Nu händer det äntligen grejor i den. Upp i björken var det en ekorre. Har inte sett nån på evigheter. Men den var lika asocial som alla andra.

Gick hem och gjorde ingenting.

Trist eftermiddagsrunda, träffade inte nån jag känner.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards