wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 4 februari 2018

En sån där bra söndag

Av Wilma Border collie - 4 februari 2018 18:14

Det finns tråksöndagar och bra söndagar. Denna blev en bra söndag. När jag skulle på min längre runda så valde matte alldeles rätt väg.

   

Titta vad jag hittade!!!!! Skulle minsann få sällskap med Sigrid idag också. Livet är mycket roligare när man är två.

   

Vi lekte en del på Heden. Var ingen trafik så vi fick vara lösa där en stund, alldeles perfekt.

   

Jag har minsann hittat spår av Ekorre. De syns i snön men jag hittade aldrig Ekorre, Var evigheter sen jag såg nån senast.

   

Passerade vid sjön. Nån hade haft otur när de var ute och åkte där man inte ens får åka. Nu är det fruset men om det tinar så kommer bilen att stå i sjön med bakhjulen djupt begravda i leran.

   

Skulle gå en sväng på spårvägen. Men jag och Sigrid hittade nåt intressant så vi stack. Alltså nånstans i skogen är vi och människorna hade åsikter.

   

Kan ni gärna ha hörde vi när vi återkom och hade lyckats hamna på fel sida om ett staket. Mutter om nån som heter Karma hördes också. Men det finns en grind så vi fick hjälp ut av Sigridmatte.

   

Det blir säkert vår snart för bergen efter spårvägen är alldeles fulla med istappar. Hörde hur människorna pratade om nya skogar. Mattes lager måste vara outsinligt för det var ställen där vi inte varit som ska besökas när det blir varmare och dags för skogsfika.

   

Vilda grisen hade haft party och bökat rejält överallt.

 

Jag och Sigrid hade en massa annat att kolla så människorna kunde väl gå och släpa benen efter sej. De fattar i alla fall inte det där med att använda nosen och ha stenkoll på allt som rört sej.

   

Den där Vilda grisen hade jobbat väldigt hårt. Måste ha funnits massor med gott i marken.

   

Vi kollade spåren och matte sa att det var Herr Vilda gris som plöjt runt för spåren var enorma. Är visst inget bra att träffa på honom. Men han var i alla fall inte kvar som tur var.

   

Gick en bit på Dunkvägen där inget intressant hade hänt. Men vi hade en del att undersöka i en liten skogsbacke.

   

Jaha och där har Sigrid dragit på otillåtna äventyr in på en tomt. Jag erkänner jag var inne och vände men kom tillbaka och blev fånge.

 

Sigrid är fångad och nu är det alldeles slut på friheten för henne.

   

Bäcken har öppet vatten med det var alldeles fullt med is. Vackert enligt människorna.

   

Varför får inte vi vara på fria tassar och kolla vattnet och isen? Hörde bara nåt om missbrukat förtroende.

   

Såg att de höll på och fixade på isen, tog bort snön och sånt. På lördag ska det visst ta upp en massa is där. Det tittade jag på förra året, vet att det finns korv till sugna hundar där.

   

Sigrid hon lär sej minsann. Människorna stod och pratade med någon, men Sigrid fick span på en Ekorre. Bra att hon börjar få intresse för dom, förr eller senare måste vi träffa en social sådan.

   

Så kom Inez från Tråkskogen, hon hade gått sin vanliga runda där. Hälsade på henne men så skulle vi åt skilda håll.

   

Bara en liten bit bort så träffade vi Rick. Jag kände för att leka en del med honom.

   

Inte det inte. Där försvinner Rick långt bort, tur att det inte kom bilar då.

   

Drabbades av passa Tempo. Eller vi passade både matte och Tempo medan Sigridmatte gjorde nåt. Skulle till våra olika hemma, men hörde nåt MYCKET trevligt när vi skildes åt. Nu hoppas jag verkligen att det stämmer.

   

Var kom det här ifrån? Jag ska på eftermiddagsrunda och det snöar igen. Dags att det slutar med sånt. Nu ser jag fram emot en bra dag i morgon.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards