wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 15 augusti 2017

Nästan träffat Hälge

Av Wilma Border collie - 15 augusti 2017 17:55

Idag var jag och Sigrid lovade ordentlig skog, behöver faktiskt såna varje dag.

Blev skjutsade till en där vi inte varit på ganska länge. Enligt matte så har det fallit mer svampvatten där också så kanske att det skulle gå att hitta nån svamp.

Framme så nu är det bara att dra till skogs och hoppas på en massa spännande.

   

Kollade av en massa viktiga hundsaker som vilka som passerat sen vi var här sist och annat. Hinner hända en hel del på ett par veckor.

 

Sigrid hon hittade nån utsökt doft som hon var tvungen att rulla sej mycket och länge i. Matte var glad för att det inte var lämningar efter Grävling, Vilda grisarna eller nåt sånt.

 

Så framme vid sjön. Passade på att svalka av tassarna och dricka gott sjövatten.

 

Va då jag dräller när jag dricker????? Inte alls man ska spara på vattnet eftersom vi har dåligt med sånt. Då är det väl bra att det jag inte sväljer droppar tillbaka i sjön. Hemma brukar det hamna på golvet.

 

Sen blev det bråttom, Både jag och Sigrid hade högljudda åsikter för Hälge kom minsann alldeles nära oss.

Om vi inte haft åsikter så kanske han hade fastnat på bild men nu fick han väldigt bråttom.

 

Storviltjägaren i Sigrid vaknade och hon var på helspänn. Troligen trodde hon att Hälge skulle komma tillbaka och att hon skulle fälla honom.

 

Jag la mej och kollade vad matte gjorde.

 

Hon tittade på en massa Trollsländor som flög över vattenytan men det hade minsann Vithajarna upptäckt för de flög upp ur vattnet och slukade dom. Trots mängder med försök så fastnade det aldrig på bild.

 

Storviltjägaren hon hade fullt upp med att hålla koll på Hälge som troligen var väldigt långt bort redan.

 

Fast så kom hon på att osttuben befann sej i korgen. Bra försök men hon kom aldrig över den eftersom matte avbröt stölden.

 

Inte fanns det nån svamp heller. Jo den här gamla Fingersvampen som dessutom börjat mögla.

 

Det passade inte Sigrid att bada när vi var vid sjön men den här leriga vattenpölen (beviset på att det fallit svampvatten här) den var enligt henne alldeles utmärkt både att bada i och dricka ur.

 

Kollade mer skog, matte hittade två Vårtiga röksvampar. Matsvamp men vad ska man ha två stycken till?

 

Vi provade i alla fall att nosa på dom och då kom minsann osttuben fram.

 

Bläääää, nu börjar det vara i varmaste laget i skogen igen. Eftersom vi varit där ett par timmar och inget skoj fanns så skulle vi åka hem.

 

Matte stannade efter vägen för det skulle kollas om det hade kommit fler såna där stinkande Mandelriskor.

 

Hade det inte, fanns bara en sån här Grovticka i den skogen.

Åkte hem till mej och vilade.

Gick på eftermiddagsrunda och matte kallade oss för fräcka. Vadå, dörren till Rosa elefantaffären var öppen alltså var det meningen att vi skulle kasta oss in för att få godis. Fick godis och trevligt umgänge.

Gick runt ett tag till men träffade inte nån vi känner. Inte skulle Sigrid gå hem heller. Idag är hon kvar hos mej tills jag ska göra kvällstoalett mycket trevligt för det var ett bra tag sen vi tillbringade en kväll tillsammans.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Lördag 27 april 17:59

I går blev det ingen blogg eftersom det inte gick att komma in här. Men vi gjorde inte så mycket, kom en massa äcklig snö som sen blev regn. Var en sväng i skidbacken bara, hade fredagsmys och lite sånt. Idag är det äntligen lördag. och alltså dags...

Av Wilma Border collie - Torsdag 25 april 18:01

Skulle hämta Basse inför skogsrundan.   Titta! Premiär för i år att åka nedanför skidbacken. Det finns en del snö kvar i backen om vi skulle drabbas av akuta behov av rull i konstsnö. Basse var mycket nöjd eftersom han befann sej på vanliga li...

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards