wilmablogghund

Alla inlägg den 21 augusti 2017

Av Wilma Border collie - 21 augusti 2017 18:04

Nu är livet som vanligt igen. Jag sov väldigt gott hela natten, det tog på krafterna med den där resan till Halland och alla nya intryck.

Vaknade och när jag gjorde morgontoalett så gick jag till Sigrid. Alltså tre dagars skilsmässa är för mycket. Sigrid visste inte till sej av lycka när jag kom. Vi gick hem till mej ett tag och jag berättade om allt jag varit med om under min resa.

 

Du och jag Sigrid, nu ska vi vara tillsammans i skogen.

 

Här har vi inte varit på länge så det var massor att undersöka. Många nya dofter hade det blivit.

 

Vi sprang och lekte en massa också. Hade väldigt skoj.

 

Men jag ger aldrig upp nån gång så bara det måste dyka upp en social ekorre.

 

Denna han bara satt i sitt träd och blängde.

 

Medan jag var upptagen med att försöka få kontakt med ekorre så fick Sigrid posera.

Terras husse har ju flätat mitt fina halsband och nu har Sigrid fått ett likadant. Måste säja att hon klär väldigt bra i det. Nu är vi lika snygga båda två.

 

Skogen var väldigt ödslig. Bara matte som träffade den här Kopparödlan. Eller jag tog ett skutt över den och Sigrid såg den inte alls.

 

Nu när det fallit svampvatten så börjar svamparna vakna även här. Små aspsoppar hade fötts. Bra kanske att det blir fart här också, i Halland fanns ju mängder med svamp.

 

Denna var alldeles nyfödd så liten, så liten.

 

Gick vidare i skogen och kollade en massa intressanta hundsaker. Efter en tids frånvaro så finns det massor att kolla.

 

Såna här Citronslemskivlingar hade vaknat, fanns i alla fall några stycken. I Halland där fanns de i enorma mängder.

 

Hittade några få kantareller. Matte hade haft funderingar på denna skog till helgens urs men det är för lite svamp här,

 

Nog för att det fallit en del svampvatten men inte har bäckarna fått påfyllning inte. Den uttorkade jorden tar hand om allt.

 

Fortsatte att ägna oss åt umgänge med varandra och kolla allt spännande.

 

Matte hittade ett par såna här Mandelriskor. Ni vet de som stinker av fisk och skaldjur. Matte avskyr dom men känner människor som älskar dom.

 

Sigrid har aldrig sett såna så hon fick prova att lukta på en.

Skulle gå tillbaka till bilen och åka hem efter några sköna timmar i skogen.

 

Märkligt vad är detta? Sist fanns de minsann inte här. Var tvungen att kolla ordentligt men det är visst nåt som heter ensilage och är komonstermat.

Åkte hem, slappade och umgicks. Matte höll på med tråk.

Medan hon ägnade sej åt att tvätta kläder så kom Ann Marie på gatan. Hon hade varit med bilen hos en bilveterinär. Den där eländiga bilrutan måste ju upp. Jodå bilveterinären hade satt sej i bilen, tryckt på knappen och rutan gled upp!!!!!! Men det är nåt fel som är trasigt så fönstret ska vara stängt och inget trycka på knappen. Som det kämpades med det där och inget hjälpte. Skönt att det löste sej nu.

För övrigt är ju matte som alla vet väldigt förvirrad och dement. Gissa vem som glömde sladden till kameran hos Terra och hennes människor? Just det demensmatte.

Nu är den på väg med posten, men för att spara på batteriet så snålar matte lite på fotograferandet tills sladden anlänt.

Där emot så stjäl hon hejdlöst. De här två bilderna har hon stulit från Pepsis matte.

 

Jag och Terra

 

Så jag och Pepsi hon utsåg ju mej till sin stora idol och tänk om knappt två veckor träffar jag både Pepsi och Terra här på svampträffen. Kommer säkert fler bilder från Halland matte har fortfarande inte kollat igenom alla sen helgen.

Av Wilma Border collie - 21 augusti 2017 08:28

Efter en lördagkväll när människorna rensade svamp, pratade en massa och pratade ännu mer, käkade god mat och jag och Terra sov så blev det söndag.

Gick en morgonrunda och Terra som var hemma blev så ledsen att hon väckte alla andra. Sen var det dags att packa ihop och åka till skogen igen.

 

Här skulle vi vänta på att hundarna skulle komma.

 

Inte bara hundarna som kom, det gjorde svampvattnet också och i mängder en stund.

 

Så framme i skogen och just då höll sej svampvattnet nån annanstans.

Alla är samlade utom den som inte kom och inte ens meddelade att de inte skulle komma. Nu ska vi till skogen och eleverna ska fortsätta att träna.

 

Jag är en artig hund så jag hade sällskap med Saga en stund. Måste vara trevlig mot alla mina nya bekanta.

 

Hundarna började träna på svampen igen. De var så duktiga, så duktiga. Och överallt var det hundar som gick med nosen i marken.

 

Testade jag också fast jag kan ju det här med kantarellerna.

 

Så var det detta med att vara trevlig mot eleverna så ibland minglade jag runt och umgicks. Alla hundar var jättetrevliga.

 

Sen kom svampvattnet igen och dessutom öste det ner. Men titta här Madde hon vet minsann hur man servar. Jag fick skydd och slapp de allra värsta skadorna. Tänk om matte kunde lära sej att vara lika serviceinriktad.

 

Detta är lilla Pepsi hon utsåg mej till sin nya idol. Skoj att nån blir imponerad av mej.

 

När det inte kom lika mycket så fortsatte alla elever att jobba. Superduktiga var dom.

Men så började det falla igen, så då bestämde människorna att det fick vara nog. Vi hade hunnit en hel del och skogsfikat var också avklarat.

 

Tillbaka vid bilarna och här är en del av alla människor som var med på kursen. De svårt regnskadade hundarna satt redan i sina bilar. Alla hundar fick sina diplom och önskades lycka till i skogarna. Förhoppningsvis så får jag veta hur det går för dom.

 

Inte bara hundarna fick diplom. Mattias som matte haft en mardröm om fick ett alldeles eget specialdiplom. Inget av det matte hade drömt om hände.

 

Den här Kandelabersvampen är så vacker och den växer på en kotte. Bara därför var matte tvungen att ta bild på den.

Sen sa vi hej då till alla och önskade dom lycka till i framtiden.

 

Tillbaka hemma hos Anders, Madde, Terra och alla katterna så grejade Anders med Ann Maries bil. När vi åkte till det där Halland i fredag så pajade fönsterhissen på väg ner.

Nä det gick inte att fixa och köra med rutan nere i hundratusen mil hem med risk för en massa mer svampvatten var ingen bra idé. Alltså tejpades det plast över.

 

Medan han grejade med det så sa jag hejdå till Terras katter. Detta är vackra Sessan, hon är matte till Kleptoman Leya.

 

Hej då Anders och tack för en underbar helg.

 

Hej då Madde och samma tack till dej för att jag och matte fick bo hos er, Terra och katterna

Sen var det dags att åka alla miljoner med mil hem. Plasten åstadkom ljud, väldigt mycket ljud och matte påstår att hon är lomhörd på vänster örat. Jag var så trött så trött efter allt under hela helgen så jag bara sov. Stannade vid det där trasiga huset igen, Jag vaknade kissade och människorna tog en snabbfika.

 

Hemma på min gata och titta vem som sitter i fönstret och väntar på mej. Leya försökte se ut som om hon varit ensam i flera månader. Jag rusade in hälsade på mina katter och kollade att de mådde bra. Det gjorde de för Sigridmatte har varit så snäll och haft koll på dom hela helgen.

Nu har jag varit och hämtat en alldeles överlycklig Sigrid som hade saknat mej massor. Om en stund ska vi åka till skogen. Vad vi gör i dag det berättar jag om ikväll. Borde ha varit fler bilder från helgen men matte orar inte rota bland över 500 bilder just nu, lata männisa.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards