wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 16 januari 2024

Iskall tråkdag

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 jan 17:56

Blev bra igår för Basse fick sova kvar hemma hos mej.

 

Fast detta tillhör inte hans smartaste idéer. Vi var ute på sista kvällsrundan. Kissa det gör man på gatan eller nåt. Basse hade totalt hjärnsläpp för hamn hoppade över en snödriva landade med snö upp till magen och skulle med vissa besvär lyfta på benet. Matte hade extremt roligt åt honom. Man ska INTE skreatta ut hundar som misslyckas!!

Inne igen så bäddade jag åt oss, tänkte att han nog behövde ha det extra varmt och gosigt.

Vaknade i morse och under natten hade kylan slagit till ordentligt. Minus 21 grader, blev en kall morgonrunda där Basse inte hoppade över snödrivor.

Så skulle vi göra nåt, var fortfarande kallt typ minus 17 men ut måste vi.

 

Jag tänker INTE visa mej ute med denna eländiga utklädnad. Enligt matte behöver jag ha det när det är så kallt, dessutom behövde bilen motioneras och det skulle innebär en stund i kall bil. Funderade på att gömma mej bakom Basse ifall vi skulle träffa nån vi känner.

 

Efter att ha åkt en sväng med bilen så hamnade vi hemma hos Basse. Skulle kolla om Nisse ville in. Ingen Nisse visade sej fast matte ropade och lockade. Samtidigt som hon stirrade på ett fruset växthus och översnöta grönsaksland. Hörde mutter om att det vore trevligt med vår nu.

 

Hamnade på campingen. Märkligt ödsligt på badplatsen. Trodde vi kanske skulle gå till våran bra lekplats.

 

Tillsagda att röra på oss eftersom det var kallt. Så här långt var det rätt väg. Såg inga vi känner lika bra det med tanke på min miserabla utklädnad.

 

Basse hittade nåt superintressant vid en sten. Troligen bor det nån där eftersom det är ett stort hål i snön, men denna någon ville inte umgås.

 

Ja du Basse tror du att vi har sån tur. Verkar ganska osannolikt men kanske.. Under har skett förr.

 

Självklart inte. Skulle bara kolla så Moha och Troys sommarbostad inte blåst bort igår eller begravts under snö.

Var alldeles övergivet fortfarande.Enligt matte är de fastfrusna fångar i det där Stockholm fortfarande.

 

En ny granne har det fått också. Stackarn ser ut att vara hemlös, kan inte vara enkelt i denna kyla. Den skulle nog behöva en egen husvagn att värma sej i. Om jag tänkt på det kunde den ha fått det där otrevliga täcket.

 

Basse kollade spår, normalt brukar det finnas många hundar på campingen, men nu hade inte nån varit där.

 

Ingen verkade ha använt den där oinödiga hundduschen heller. Vet att Troy tvingas dit ibalnd när han och Basse provat alla lerdiken. Fullkomligt onödig uppfinning låt oss hundar lukta som vi vill.

 

Nä jag tänker inte titta! För jag kan inte och förresten är det varken is eller konstsnö och med utklädnande går det absolut inte.

 

Basse utsåg ett hjulspår till att vara perfekt att rulla i. Om jag inte varit utklädd kanske jag provat. För övrigt begriper jag inte varför Basse slapp utklädnad. Men mattes usla ursäkt var att han är mycket yngre än vad jag är.

 

Letade en del godis, men så skulle vi hem. Blev för kallt att vvara ute längre. Åkte förbi hermma hos Basse igen, men ingen Nisse. Han har en massa varma ställen att komma undan på som tur är.

Hemma så käkade vi lite och somnade.

Skulle på eftermiddagsrunda, slapp bli utklädd eftersom vi bara skulle ut på en kortare runda. Trist sån, träffade inga vi känner..

Nu har Basse åkte hem till sej så det väntar en ensam natt för mej.

Men i morgon ska det vara "varmare" så förhoppningsvis kan vi göra mera då.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 25 april 18:01

Skulle hämta Basse inför skogsrundan.   Titta! Premiär för i år att åka nedanför skidbacken. Det finns en del snö kvar i backen om vi skulle drabbas av akuta behov av rull i konstsnö. Basse var mycket nöjd eftersom han befann sej på vanliga li...

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards