wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 6 juli 2022

Lite grejande på Sörmlandsleden

Av Wilma Border collie - 6 juli 2022 17:47

Det är mycket att göra för mej och Basse.

Hämtade honom i morse. Hem käkade frukost och funderade på vilket beslut matte skulle fatta. Det var flera skogar på gång och en massa tänkande för det ska hinnas med mycket.

 

Så hon lyckades fatta beslut, vi skulle fixa en del på Sörmlandsleden.

Fick gå en bit extra för där hade det fallit så mycket svampvatten att det var alldeles för lerigt att stå där vi brukar parkera. Köra fast långt inne i skogen är ingen bra idé.  

Mycket spännade dofter sen sist. Sånt måste undersökas noga.

 

Chefen har varit här och jobbat och trimmat fram vägen upp till dasset. Inga getingar som byggt bo heller till mattes glädje.

Tänkte kolla vindskyddet, men det skulle vi ta sen.

 

Här var det minsann spännande dofter enligt Basse.

  

 Jo jag har bestämt att vi ska gå den här vägen, det var länge sen. Men vad håller du på med i evigheter??

 

Sätta upp en sån här varning. Det finns massor med döda granar som kan falla när som helst och Bäver har gnagt så mycket på stora aspar at de också kan trilla för minsta lilla. Alltså ska man inte gå här när det blåser. Fick inte alls gå min runda idag.

 

Fortsatte en annan väg för vi skulle sätta upp varningsskylt på ett ställe till.

 

Avklarat och nu skulle vi gå genom skogen tillbaka. Gick bra en lång bit sen hade det trillat en död gran. Tur att det inte var på leden så den hindrar inte vandrade hundar. Men vi fick vända.

 

Spännade. Här har nåt djur legat och sovit. Krävde mycket undersökningar och många diskussioner. Måste ha stenkoll på vår etapp. Kollade en del arbetsplatser men alla svampar lyste med sin frånvaro.

 

Detta är senaste pälsmode svart, vit och grön päls. Skitsnyggt enligt mej. Enligt matte klarar jag mej bra utan alla frön.

 

Basse provade samma mode han. Vi var faktiskt väldigt snygga.

 

Fanns en del vatten i ån mellan sjöarna. Mycket gott var det och jag svalkade tassarna också. Basse var under brön. Nåt han fått för sej att kolla under broar är väldigt viktigt.

 

Jo det här bordet brukar ge ost och vi är sugna på sån.

 

Självklart så fick vi ost. Hade missat mycket eftersom det inte gick att jobba med svampar.

 

Dessa slarviga människor! Förra gången tog matte en stor proppfull soppåse med sej. Nu hade nån lämnat en massa tomburkar och annat skräp. Matte sa saker. Tänk det finns de som säjer att vi hundar inte ska få vara på vissa ställen för vi skräpar ner. Varken jag eller Basse känner nån hund som lämnar en massa sopor och vi känner väldigt många. Allt hamnade i en påse som matte slängt i soporna här hemma.

 

Finns tre såna här skyltar på olika ställen. Men läsa är tydligen svårt för vissa.

 

Förre veckan hade nån klagat att det inte gick att hitta bänkarna för en massa gräs. Alla ser väl hur svårt det är att hitta dom, alldeles gömda i gräset. Matte hade hysteriskt roligt.

 

Gott på vägen fanns det fortfarande trevliga vattenpölar med smarrigt lervatten. Må det komma massor med mer sånt så vi kan dricka i alla pölar.

Gick till bilen och åkte hem.

Käkade och somnade. Sov gott ett tag sen var det dags för eftermiddagsrunda.

Trist sån för vi träffade inga vi känner.

Kom hem och sen blev Basse hämtad. Han fick åka stor maskin hem med sin husse.

I morgon ska vi göra nåt annat, får se vad det blir.Finns olika planer



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 18 mars 18:01

Tänk i morse blev Basse levererad till mej! Jodå, han kom in, så käkade vi frukost, så gott att äta tillsammans. Sen la han sej under köksbordet och snarkade. Vissa är morgontrötta. Men sen när matte sa att vi skulle hitta på nåt, då behagade han...

Av Wilma Border collie - Söndag 17 mars 18:07

I natt hade det trillat ner en del onödig snö. När jag var ute för morgonrunda så var det alldeles vitt, helt onödigt.   Så framme hos Basse. På väg dit så var jag övertygad om att matte var mer dement än nånsin. För hon stannade på helt fel s...

Av Wilma Border collie - Lördag 16 mars 18:04

Efter den där bedrövliga ensamma dagen igår så blev det äntligen lördag. Klarade av de trista morgonrutinerna och passade enligt rutin dörren. Litar inte på att matte inte glömmer bort mej.   Basse var vaken och ute så han kom och mötte mej. V...

Av Wilma Border collie - Fredag 15 mars 18:05

Usch! Det där hemska pratet igår om att Basse skulle hänga med sin husse idag, blev verklighet. Hörde att hon pratade i telefonen och trodde att Basse var morgonpigg och på väg hit. Nä istället fick jag höra att det väntade en ensam dag. Tråkru...

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 mars 18:05

Basse skulle inte åka nånstans i morse så jag fick hämta honom.   Han höll till på vanliga liftarstället och väntade. Fördelen var att vi serverades gott godis där. Sen velade matte mellan antingen ytterligare ett länge sen ställe eller lekpla...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards