wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 9 mars 2020

Stadshundar

Av Wilma Border collie - 9 mars 2020 17:59

Hämtade som vanligt Basse i morse. Vanliga rutinerna med en del trevlig lek innan vi åkte hem till mej.

Var hemma ett tag sen skulle vi ut och åka. Enligt matte skulle Basse träna en del idag.

Hann inte ens ut ur Malmköping innan polisen ville prata med matte. Hon var nykter och hade giltigt körkort så vi fick åka vidare. Fast polisen kollade oss också, var vi verkligen fastspända ordentligt båda två? Det var vi så inga problem där heller.

 

Så framme och vi är i Eskilstuna och nu väntar vår privata Köttbullerestaurang. Bra för vi är hungriga, att vi käkat frukost det visste vi ingenting om.

 

Snälla mattes mamma kan vi få varsin köttbulle? Vi har inte ätit på flera veckor. Vi fick självklart.

 

Människorna fikar och pratar tråk och det finns minsann mer köttbullar. Basse såg till att vara extra tydlig med vad han behövde. Jo vi fick dela på dom. Bra för det höll undan värsta hungern.

 

Slut på köttbullar men Basse ville ha ost. Jag behöver nog gå en kurs hos honom för han var väldigt bra på att övertala mattes mamma.

 

Så där, som sagt det lönar sej att vara tydlig med vad man vill ha. Jag fick jag också.

 

Sen skulle vi ut och röra på oss. Alltså Basse skulle få röra sej i nya miljöer i Eskisltuna igen. Sån där nyttig social träning.

 

Men bada i Eskilstunaån är till Basses enorma besvikelse fortfarande strängt förbjudet.

 

Hamnade på den där gågatan. Spännade ställe med massor att titta på och en massa dofter.

 

Hm vad är detta? Kollade om det fanns nåt spännande i skottkärran, men det gjorde det inte. Röra sej i stan är skillnad mot alla skogar vi är vana vid.

 

Har rört sej en hel del hundar också. Väldigt mycket dofter att undersöka plus allt annat som händer runt omkring hela tiden.

 

Hamnade på det jättestora torget. Vi är vana vid det lilla vi har här hemma.

 

Står en stor märklig pinne där. Basse fattade inte riktigt vad det var för hundar han såg, men det var vi som speglade oss.

 

En gång när jag gick här så vet jag att det fanns vatten, men så var det inte idag. Men vi provade det där som ska föreställa stenar. Bra var de för de gav godis.

Sa hej då till mattes mamma som vi hade haft sällskap med för nu skulle vi åt olika håll.

 

Provade att hoppa upp på ett ställe till. Bra sånt för det gav belöning.

 

Men titta vi hittade minsann Ann Marie. Jag träffade henne i går kväll för hon var förbi hos mej och hämtade nåt mänskligt tråk. Men så ville hon träffa Basse också och han var inte med igår. Mycket trevligt att få lite mänsklig uppmärksamhet ett tag.

 

Bravo Basse! Människorna pratar tråk och jag är världsmästare i att ta det lugnt då. Nu kunde till och med Basse lägga sej ner en stund trots att det passerade bilar, bussar och människor hela tiden.

 

Hm, varför finns det inte vatten i fontänen? Jag berättade för Basse att det minsann brukar vara vatten här så det är usel service i Eskilstuna. Hoppas det är påfyllt nästa gång vi passerar.

 

Passerade några affärer. Märkliga såna i Eskilstuna för där kan man inte gå in och få välbehövligt godis, vi har mycket bättre hemma.

 

Tillbaka vi min bil. Jag har satt mej i den, men Basse han ansåg att det var så spännade att han nog inte hade tid att åka hem.

 

Om det varit ljud till den här bilden så hade ni hört hur Basse snakar väldigt högt. Det tog rejält på krafterna att vara på miljöträning i Eskilstuna. Han var helt utslagen i ett par timmar. Enligt matte väldigt nyttigt med sånt här ibland.

 

Ute på eftermiddagsrunda. Tränade Basse att gå på gallren igen. Nu går han som om han aldrig gjort annat.

 

Träffade taxen Dreamy också. Pratade lite med henne innan vi gick vidare en händelselös sväng.

I morgon då är vi lovade en vanlig skogsdag, får se vilken skog vi hamnar i.



   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Av Wilma Border collie - Lördag 20 april 18:00

Någon har stulit våren för fortfarande är det kallt. Klarade av mina morognrutiner och passsade dörren i evigheter. Tur att jag har bra läkkött för idag hade benstumparna läkt, bara utväxten av tassarna som fattas. Den som ser tassar på bilderna me...

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards