wilmablogghund

Alla inlägg den 31 mars 2020

Av Wilma Border collie - 31 mars 2020 17:58

TACK för alla gratulationer i går. Mate skvallrade på sin Facebooksida och där vällde det in gratulationer. Känner mej mycket nöjd med min födelsedag och inte en dag äldre.

Började dagen som vanligt med att hämta Basse och leka en del.

Sen var vi hemma medan matte funderade på vilken skog vi skulle till idag.

 

Bra beslut här har inte jag varit på massor med månader och Basse har aldrig varit med i den här skogen. Kommer säkert att bli en bra runda.

 

Det var väldigt kallt i natt och det märktes i skogen för här där det borde vara vatten var det alldeles fruset.


 

Nå tänker du komma? Du förstår att jag har massor att visa Basse och nu när vi äntligen är på fria tassar kan vi inte vänta hela dagen.

 

Basse provade om de fallna träden var bra, jo de gav självklart godis. Jag hade faktiskt berättat det för honom att det finns många bra att prova.

 

Efter att ha visat en massa viktiga hundsaker så passade vi på att leka en del. Jag vann kampen om pinnen, Basse fick leta reda på en egen.

 

Så upptäckte Basse sjön, såna ska enligt honom alltid undersökas noga och vattnet ska provas. Det krasade bra under hans tassar när den tunna isen gick sönder.

 

Visade en liten bäck istället och förklarade att de är bättre nu innan badsäsongen är här på allvar. Mycket gott kallt vatten i den.

 

Så kom vi till den där fina jaktstugan, den som matte tänker flytta till varje gång hon är folkilsken vilket för det mesta är ett antal gånger varje dag. Skulle säkert vara okej att bo här, bara jag får ha mina kompisar med mej.

 

Kollade spår och det hade faktiskt passerat en och annan okänd hund här, fast idag var det alldeles ödsligt och övergivet.

 

Basse fick en träningsomgång i det där med passivitet, han behöver träna på att allt inte behöver gå i 180 hela tiden. Höll ett par minuter sen skulle han viktiga saker.

 

Inspektera sjön. Isen var lättdödad så det var en massa plaskande i vatten. Äsch, när isen ligger håller man sej borta från bad.

 

Enligt matte är det väldigt vackert här, det blåste men isen gör att det ser spegelblankt ut.

 

Visade en massa andra viktiga ställen. Medan jag tuggade på en bit bark så berättade jag en massa för Basse om saker han behöver kännas till om den här skogen. Han lyssnade mycket noga och jag har en hel del till att visa honom.

 

Lekte en massa också. Det är så skoj att leka jaktlekar i skogen, blir mer utmaning med alla träd, stenar och annat som vi måste ta oss över eller runt.

 

I bland är han väldigt smart, han hittade ett gammalt fallet träd som verkade intressant och kollade det noga.

 

Bra Basse! Helt plötsligt så började det blomma en massa ost på trädet. Tänk om vi hade missat det, hade varit katastrof.

 

Matte höll på med nåt vi var tvugna att kolla. Enligt oss ointressant men matte hade andra märkliga åsikter.

 

En fälld björk där det runnit en massa sav som sen frusit under natten. Människor har märkliga intressen.

 

Basse hade tassarna alldeles överfulla med allt nytt som han skulle kolla. Finns hur mycket som helst att upptäcka överallt.

 

Fast alla vattensamlingar var fortfarande allra bäst. Han skulle bara veta att det finns ett par rejäla kärr i den skogen men de passerade vi inte idag.

 

Undrar vad han pysslar med? Han ska inte tro at jag inte har stenkoll, jag kan vara precis lika mycket skvallerbytta som Jenna om jag vill.

 

Äsch, slut på det roliga dags för fångenskap igen och åka hem. Käkade lite lunch, som inte ens var blodpudding idag sen somnade vi gott.

Sån där halvtrist eftermiddagsrunda, var mest träning för Basse att uppföra sej och inte tro att man ska hälsa på allt och alla.

I morgon ska vi visst träffa lite kompisar så det blir nog en bra dag.




Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards