wilmablogghund

Alla inlägg under september 2019

Av Wilma Border collie - 6 september 2019 17:39

Bra dag detta. Efter gårdagens eländiga ensamhet så skulle jag ju få sällskap idag.

Började med att åka och hämta Basse och sen Jenna.

  

Så nu är vi framme och ska till skogen. Behöver bara stryka oss med gott gräs först.

 

Jag berättade för Basse vad han kunde vänta sej av den här skogen. Jag kan alla mina skogar väldigt bra och Basse har massor att lära sej.

 

Matte hittade en stor Stolt fjällskivning. Den fick följa med fast det finns enorma mängder med sån hemma hos mej.

 

På fria tassar så vi sprang och lekte massor. Basse han var så snabb att han sprang ur bild varje gång. Skoj hade vi.

 

Basse och Jenna hade nån märklig lek för sej. Handlade visst om vem som hade rätten till ett dike med lite lera.

Tror inte att nån av dom vann kampen.

 

Fortsatte in i skogen. Massor med spring och lek blev det. Är så skoj att ha kompisar med och ha så här riktigt roligt tillsammans.

 

Pust. Skoj har vi men det är bäst att samla nya krafter. Vi har hållit igång länge och mycket.

Efter en kort paus så drog vi vidare.

 

Men helt plötsligt var vi borta alla tre. Jenna hon kom minsann tillbaka till matte och visade självklart åt vilket håll jag och Basse dragit i väg. Hörde på avstånd hur hon fick massor med beröm och jag antar att hon fick en massa godis också för det onödiga skvallret.

 

Detta är fullkomligt onödigt. Varför är vi koppelfångar? Både jag och Basse kom ju och för övrigt så hade jag en mycket viktig kurs med honom. Den kallas Ekorrspan vid bra träd.

 

Bara att stå still då och vänta tills Basse har spanat färdigt på vad han nu ser. Kanske börjar han begripa att Ekorrspan är en bra hobby?

 

Usel bild, men Basse har ju sett hur jag och Jenna markerar svampar. Här har han faktiskt luktat på en Kungschampinjon alldeles på egen tass. Denna var full med hyresgäster så den är kvar i skogen.

 

Fast tre såna här små alldeles nyfödda var utan hyresgäster och fick följa med.

 

På fria tassar igen. De där två är inte kloka nånstans, ajg höll koll ifall det skulle behövas polisingripande, men jag slapp. Det var bara våldsam lek.

 

På väg tillbaka mot bilen. Vi har varit i skogen i flera timmar. Hittade sånt där otroligt gott lervatten som vi drack mycket av.

 

Hade en diskussion med Basse ocm ansåg att han minsann skulle h mitt koppel i munnen. Förklarade att koppel är en onödig uppfinning och att är vi nu fångar så behöver han inte alls leda mej.

 

Mitt på vägen hade kantarell bestämt sej för att växa. Korkat ställe för nån av de få bilar som åker här hade kört över den.

 

Basse gav inte upp det där med kopplen. Nu bestämde han sej för att hantera alla tre på en gång. Men ingen framgång nu heller.

Åkte hem, lämnade Jenna hos henne och Basse hängde med hem till mej.

 

Kleptoman Leyas åsikt om Basses åerkomst. Den där ohängda valpen går inte att stjäla och dessutom vill han umgås. Alltså satt hon på bokhyllan och blängde på honom.

Jag och Basse käkade lite, sen somnade vi medan matte ägnade sej åt den ovanliga sysselsättningen rensa svamp igen.

 

Eftermiddagsrunda. Nu har Basse alldeles glömt att han trodde att fontänen åt hundar. Nu är den hur skoj som helst.

 

Ännu bättre, Susannes butik var minsann öppen och där var Dixie och längtade alldeles väldigt efter att få ost. Jag såg också till att få.

 

Jenna och Basse var mer intresserad av vad Susanne hade för gott godis att bjuda på.

 

Men ÄNTLIGEN, tillfälliga Pryl 7an var minsann öppen fast den egentligen var stängd. Var många evigheter sen det var öppet sist. Vi fick gott godis och välbehövligt umgånge där också. Ungefär nu så ringde Basses husse och ville ha tillbaka honom.

 

Jaha, där ska Basse åka hem till sej och Jenna funderar på att hänga med. Det fick hon inte för hon skulle gå hem till sej för hennes matte skulle snart komma hem.

Lämnade hem henne och gick hem till mej.

I morgon då är det lördag och jag har inte kurs. Gissa vad jag ÄNTLIGEN ska göra i morgon?? Blir en toppendag är jag övertygad om.


Av Wilma Border collie - 5 september 2019 18:05

I dag skulle jag ha en sån där eländig ensam och övergiven dag. Enligt matte så går inte världen under om jag har en dag utan sällskap.

Jag skulle åka och kolla en skog där jag inte varit på ett tag, kanske att svampen vaknat där.

 

Jaha på plats och det är bara att vänta på den långsamma människan, hon kommer säkert vilekn vecka som helst framöver.

 

Hann inte så långt innan det såg ut så här. Alltså bara att börja jobba.

 

Syns inte så bra på bilden men de sitter överallt runt omkring mej de Svarta trumpetsvamparna.

 

Matte plockade och plockade och plockade ännu mer.

 

Eftersom hon var strängt upptagen så passade jag på att gå iväg en bit. Perfekt jag hade kontakt med Ekorre och matte sa inte ett ord om att jag satt och spanade. Hon hade fullt upp.

 

Fast jag kom tillbaka och jobbade mera. Var inte alldeles säker på att matte skulle hitta allt utan min inblandning. Hörde hur hon stönade några gånger och nåt om att vi skulle ha gått en bra runda.

 

Ja jag har dekorerat mej`. Jag är snygg tycker faktiskt att detta klär mej alldeles utmärkt. Fick inte ha det kvar,

 

Mycket lång tid senare. Värsta skrytbilden, blev visst ett par Svarta trumpetsvampar idag. Enligt matte var det tungt, väldigt tungt att släpa till bilen.

 

Det tar på mina hundliga krafter med så här mycket jobb. Ska faktiskt bli skönt att åka hem och sova.

Somnade hemma medan matte rensade och rensade all svamp.

 

Eftermiddagsrunda. Hamnade i skogen igen. Eftersom det inte blev den där tänkta rundan på förmiddagen så skulle jag röra lite mer på mej nu.

 

Vadå röra mej? Jag har ett bra spanställe här. Fick inte alls sitta kvar utan skulle gå en sväng.

 

Så där det här är precis vad matte behöver. Hörde en massa märkliga ord för det fanns betydligt mycket mer än det på bilden. Men matte plockade snällt. Jag åt min belöning och gick.

 

Tänkte att hon skulle vara upptagen lika länge som på förmiddagen så jag la mej under ett träd och pratade med Ekorre.

 

Men det blev inte så långvarigt så det var bara att fortsätta min runda.

Hörde att matte pratade i telefonen och det lät väldigt bra. Jag får minsann mycket sällskap i morgon. Basses husse ringde och frågade om Basse får hänga med mej och Jenna. Så klart han får, desto fler kompisar desto rioligare blir det.

 

På väg hem, lite variation skadar aldrig så tre Stolta fjällskivlingar fick följa med.

Nu ska matte fortsätta med svampen som aldrig tar slut och jag ska fundera ut vad jag, Jenna och Basse ska hitta på för nåt i morgon.

Av Wilma Border collie - 4 september 2019 17:45

Skönt detta med bra väder, nu kan jag och Jenna vara aktiva igen och matte fungerar också alldeles normalt.

Hon kom på en bortglömd skog där jag inte har varit på evigheter och för Jenna var det nytt.

 

Hm, undrar om jag har några bra spanträd här. Tyckte att det rörde sej där borta. Tyvärr satt jag fast i kopplet och matte påstod att det inte var några Ekorrar hemma i den här skogen.

 

Berättade för Jenna om de viktiga hundsaker som kan finnas i den här skogen. Bara att vänta på att vi ska kunna vara på fria tassar.

 

Under kan ske det fanns lite vatten i bäcken, svampvattennedfallet har gjort en del nytta.

 

Har sett större Rödgula trumpetsvampar. Dessa måste växa ett par veckor innan det är idé att plocka.

 

Jo du förstår Jenna, här har jag varit och utfört en hel del jobb som svamphund även om det var evigheter sen sist. Det är så där när matte inte kan hålla reda på alla skogar.

 

Alltså Jenna är duktig. Hon har bara varit med och hittat Rödgula trumpetsvamp ett par gånger men de kommer hon minsann ihåg. Här har hon markerat ett gäng. Blev massor med beröm och godis för henne.

 

Fina är de och här började det vara bra storlek på dom också.

 

Va?? Jag hör minsann att du berömmer Jenna och att hon käkar godis., Ursäkta men jag var tvungen att kolla ett gammalt spanställe.

 

Lika bra att vara med och jobba en stund då. Det skymtar faktiskt svampar till höger om mej. Vi jobbade mycket där både jag och Jenna.

 

Vi kan samarbeta också. Vi markerade alltså tillsammans, ibalnd är det bäst att vara övertydlig så människan begriper att hon ska komma och plocka.

 

Här är en liten del av det vi hittade. Hade tassarna så fulla med jobb att vi inte hann göra det som jag hade planerat att visa Jenna. Men det kommer fler tillfällen i den här skogen.

 

Världens sämsta skrytbild. Bar en del av korgen syns och Jenna hon hamnade utanför bild eftersom hon var upptagen med att rulla sej i nån okänd doft.

 

Blev fångenskap för henne eftersom hon hade planer på att spåra den som lämnat doften hon rullade sej i. Skulle inte spåras nånting enligt matte och vi hade varit länge i skogen.

 

Så du menar att vi ska åka hem? Vadå tre timmar i skogen? Vi hade kunnat vara kvar mycket längre, du kunde till exempel ha tagit med skogsfika till oss. Fick höra att nästa gång kan det bli sånt.

 

Katasrofen har inträffat. Jenna är hemma men hennes matte hade missat att fixa hennes lunch. Kan meddela att matte låg väldigt illa till hos Jenna. Nu var det ingen fara, mycket belöningsgodis i skogen och Jennas matte jobbade kort dag så hon behövde inte gå svältdöden till mötes.

 

Hemma så sov jag medan matte rensade all svamp vi hittat. En del människor delar inte på Rödgul trumpetsvamp när de rensar. Behöver man göra för det kan bo mycket i deras fötter. Som här små sniglar som inte ska ingå i den torkade svampen.

 

Ute på eftermiddagsrunda och matte hade den goda smaken att ta med en av mina bollar. Den här har jag inte lekt med på länge.

 

Jätteroligt hade jag. Tyvärr håller den på och ger upp. Men jag vet att det finns nya att köpa i min bästa Grisöronaffär så jag hoppas på skjuts dit för att handla ny inom snar framtid. Att jag shoppade i går har inte alls med saken att göra.

 

Pust! Blev tvungen att ta en paus en stund. Men sen lekte jag mer innan det var dags att gå en sväng.

I morgon väntar en sån där onödig ensam dag utan sällskap. Får se hur jag ska fördriva den.



Av Wilma Border collie - 3 september 2019 17:40

Fortfarande sånt där bra väder så vi kan leva som normala hundar. Idag skulle jag och Jenna göra nåt vi inte gjort på ett tag.

 

Så Jenna är hämtad och vi har åkt en bit. Här var det länge sen vi var, bäst att kolla ordentligt.

 

Bada eller dricka i sjön var inte att tänka på. För där bor minsann Gröna algmonstret och honom ska vi inte umgås med.

 

Titta Jenna perfekt det är inga komonster i hagen så vi kan gå här.

 

Svamparna var alldeles bedrövliga och de matte skulle titta efter fanns inte.

 

Ännu värre, nån hade slängt en skendöd Vithaj mitt på stigen. Matte höll på att trampa på den så enligt henne var det rena undret att hon överlevde.

 

Kollade av mer men det fanns inte nåt av intresse. Hittade en massa dofter efter andra hundar men träffade ingen.

 

Provade bänken, den brukar ge godis och det gjorde den. Mycket bra bänk detta.

Sen började det.....................

 


Gå till min bil? Nä skulle inte tro det va! Det där komonstret tänker säkert stjäla bilen eller käka upp mej och Jenna.

 

Titta här så nära det var. Jag morrade från klospetsarna för att via att bilen är min och jag tänkte inte sluta som komat. Jenna kom på att hon är kovallare så hon ville fram. Matte hörde en bil, men kämpade med två hundar som skulle åt olika håll.

Bilen stannade och nån sa att med två vallhundar så skulle nog kossan få det tufft. Bakom ryggen på matte stod två polisbilar och poliserna hade ganska roligt åt oss.

Nu var kossan på andra sidan ett srängsel men jag litade inte på att den inte skulle hoppa över.

 

Med polisbeskydd så klev jag in i bilen och Jenna la ner planerna på vallning. Fast komonstret stod kvar och blängde när poliserna åkte.

Sen var vi tvugna att passa ICAs parkering i flera veckor, enligt matte en kvart men hon har ingen tidsuppfattning.

 

ÄNTLIGEN!!!!!! Vi är skjutsade till vår allra bästa Grisöronaffär. Vi borde få shoppa här minst en gång om dagen.

 

Kollade sortimentet mycket noga, det var precis lika bra som det alltid är. Finns hur mycket gott som helst och massor med skoj leksaker.

 

Eftersom vi är mycket artiga hundar så umgicks vi ordentligt med Magnus också. Måste visa vår uppskattning för utan honom skulle vi inte ha vår allra bästa affär.

 

Färdiga med dagens shopping och vi får vårt viktiga shoppinggodis. Undrar om matte får sånt på ICA?

Åkte hem, lämnade Jenna och slappade ett par timmar.

 

Eftermiddagsrunda. Ska gå en sväng och fördriva lite tid.

 

Ägnade oss åt hobbyn kolla bord och bänkar. Den är mycket lönande.

 

Jenna hon kan minsann. Bara nån gång hon har varit med och hittat Stolt fjällskivling men hon vet att markera den det lönar sej.

 

Fina är de. Hittade ett par till efter att den här bilden togs.

 

Detta är en alldeles nyfödd liten valp. Ett par dagar till sen kommer den att vara stor och fin.

 

Finludna stensopparna de käkar tydligen tillväxthormon för vissa var helt enorma. Fanns mindre också men de var fulla med hyresgäster.

 

Varför är våra affärer stängda? Vi är faktiskt godissugna! Är det ingen service i Malmköping längre??

Gick hem med Jenna och hörde att vi ses igen i morgon. Mycket bra vecka detta för det är Jennadag alla dagar utom en.

I morgon ska vi hitta på nåt annat. Matte pratar om nåt ställe där Jenna inte har varit, blir nog en bra dag igen.

Av Wilma Border collie - 2 september 2019 17:18

Efter svampvattennedfallet och Åskar besök i går så har det blivit trevligt hundväder igen.

När jag var ute för morgonrundan så var det så där svalt och skönt som det ska vara.

Sen var det dags att hämta Jenna, verkligen på tiden vi har inte setts på massor med dagar.

 

Så nu ska vi till skogen och göra en massa viktiga saker. Typ kunna röra oss utan att få värmeslag.

 

Hann inte så långt innan matte hittade en Rimskivling. Den första för i år, men den var alldeles full med krälande hyresgäster så den bor kvar i skogen.

 

Tänk vad det är skönt att vara på fria tassar och kunna springa som vi vill. Alldeles perfekt temperatur i skogen för att vi ska kunna ha skoj.

 

Matte lyckades hitta några fina Karl Johan som var utan hyresgäster, fast de allra flesta ser ut så här, sjuka av soppsnyltingen.

 

Svampvattnes positiva effekter, det finns utsökt lervatten att dricka. Har varit alldeles för lite sånt i sommar.

 

Drog i väg in i skogen. Hade massor med viktiga hundsakler att kolla. Bäst att passa på nu när det är bra väder.

 

Matte började prata om att hon är minsann förföjd av de där Mandelriskorna. De brukar inte finnas i den här skogen. Men idag stod det mitt framför fötterna på matte. Fick följa med hem för att framöver hamna hos bättre behövande.

 

Vi var inte ensamma i skogen. Någon kanske Hälge brakade i väg längre bort. Jenna var superduktig och stannade kvar istället för att springa och kolla vem det var.

 

Tänk vad det är skönt att kunna springa och leka. Vi lekte en massa jaktlekar och hade så skoj. Hoppas det fortsätter att vara vårt väder nu.

 

Skulle kolla ett ställe där det fanns enorma mängder med Svart trumpetsvamp förra året. Jo de börjar vakna men det var bara nån liter idag. Blir säkert bättre om ett par veckor eller så.

 

Jenna fick frågan om hon planerade att gå hem från skogen när hon låg och rullade sej i något okänt. Men det var ingen fara, inget som stank i alla fall.

 

Alltså det hade varit mycket bättre att hon fortsatt att rulla sej. Jag gick nämligen iväg för lite avkopplning, men Skvallerbyttan visade minsann.

 

Jo en gång för länge sen så hade jag Ekorrkontakt här, var bara tvungen att kolla. Men det var ingen hemma idag.

 

När Jenna inte jobbar som mattes privata skvallerbytta så går det bra att ägna sej åt skogsagility. Nu är det nämligen perfekt väder även för sånt.

 

Visst är de vackra Dropptaggsvampens blodröda droppar.

 

Om jag hade tänkt dra på span och Jenna hindrade mej? Absolut inte, jag hade bara behov av att utföra en del tassikyr lite akut. Om matte såg nåt annat så var det säkert hennes normala hallucinationer.

 

Va? Gå till bilen? Vi har faktiskt roligt och kan fortsätta i många timmar till. Tyvärr fick vi inte vår vilja igenom utan det var dags att åka hem igen.

Sov gott när jag kom hem, var skönt att ha kunnat leva alldeles normalt hundliv igen.

 

Eftermiddagsrunda. Äntligen går det att leka även då. Hade väldigt skoj med en frisbee en stund.

 

Firade det ljuvliga vädret med hundyoga. Denna kallas för Hunden som gått sönder.

 

Denna är också bra. Sträck rejält på bakbenen och tappa huvudet.

Blir som en ny hund av såna här yogaövningar

I morgon ska jag och Jenna göra nåt viktigt, nåt som vi inte gjort på ett tag men borde få göra ofta.

Av Wilma Border collie - 1 september 2019 17:56

När jag vaknade i morse så hade det fallit svampvatten, men luften var vidrig alldeles fuktigt och hett redan tidigt i morse.

Matte gjorde färdigt det som skulle med och sen åkte jag och mötte eleverna.

 

Så framme i dagens skog, blev bara Hugo och Morgan idag då Svante fått förhinder. Han återkommer visst om ett par veckor.

  -

Flera tusen grader varmt och kvavt som attan men mina elever skulle i alla fall fortsätta att träna.

 

Nä jag orkar inte engagera mej idag. Vidrigt väder så jag bestämde mej för att ligga och titta på.

 

Morgan han kom precis i håg vad det var han skulle göra.

 

Hugo visade också framtassarna ordentligt. Hittade svamparna och markerade snyggt.

 

Här har Morgan hittat. Inga som helst problem att hitta dom och visa matte var de finns.

 

Matte lyckades självklart gå rakt på en sån här Mandelriska medan hon kollade hur eleverna jobbade. Brukar inte växa såna i den här skogen.

 

Dags för paus. Det fanns knappt luft i skogen, men nu är det dags för det viktiga skogsfikat. Fick självklart min macka.

 

Morgan han kollade så hans matte fyllde på rätt godis till honom. Viktigt det där att det är alldeles extra gott som serveras när man tränar.

 

Detta ser alldeles normalt ut. Hugo med matte är en bit bort och ska träna. Jag har bestämt mej för att kolla så det går bra. Det gick bra så jag vände och hängde på matte.

 

Jag hittade en Karl Johan som såg fin ut. Men den var full med hyresgäster, det behöver bli bättre väder så de där hyresgästerna försvinner. De gillar äckelhettan alldeles för mycket.

 

Morgan han sprang runt och markerade svamp som om han aldrig hade gjort annat. Han till och med lyckades markera Karl Johan av bara farten. Men så helt plötsligt så insåg människorna att Hugo med matte var borta. Ingen reaktion på rop eller visselpipa. De var försvunna.

 

Nu 'är det riktigt märkligt. Matte pratar i telefonen och Morgans matte står på ett berg och blåser i visselpipan matte brukar använda när jag försvinner på ekorrspan. Jag placerade mej mittemellan dom för det var synnerligen konstigt att se matte på ett ställe och höra visselpipan på ett annat. Men Hugomatte hörde den och lyckades gå mot ljudet.

 

Titta där kommer de! Hade blivit en lång irrfärd i den skogen. Matte som kan den utan och innan insåg att de irrat ganska bra åt olika håll innan de lyckades komma åt rätt håll igen.

Fast de hade hittat svamp under irrfärden och kunnat träna också.

 

Det tar på krafterna att vara på vilseäventyr i en okänd skog. Hugo var bra trött. Så det vidriga vädret på det.

 

Det var dags att lägga av för idag, ingen orkade mer i ovädret. Gick till bilarna och sa hej då till eleverna. De kommer att bli ypperliga svamphundar när de får träna lite mer.

 

Hemma. Himlen blev svart och Åskar hade en massa högljudda åsikter. Matte flyttade som vanligt ut på balkongen för att titta på blixtar och lyssna på muller. Jag sov, var trött efter timmarna i skogen.

Föll en del svampvatten, började vara dags för min eftermiddagsrunda. Blev uppskjutren ett par gånger eftersom det föll svampvatten och då går jag inte ut.

 

Ute och jag har träffat Anne som tyvärr inte hade med Basse till mej. Kollade porten noga eftersom hon och Jenna bor i samma hus. Men Jenna ska jag hämta i morgon och nu väntade vi visst bara på Anne för det var nåt om sällskap till affären. Klarade rundan utan att bli skadad av nedfall. Kom hem och då kom både Åskar och svampvattnet igen.

I morgon ska jag och Jenna åka till nån skog där vi inte varit på ett par veckor. Låter som det kommer att bli en bra dag.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards