wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 6 september 2019

Min lilla flock

Av Wilma Border collie - 6 september 2019 17:39

Bra dag detta. Efter gårdagens eländiga ensamhet så skulle jag ju få sällskap idag.

Började med att åka och hämta Basse och sen Jenna.

  

Så nu är vi framme och ska till skogen. Behöver bara stryka oss med gott gräs först.

 

Jag berättade för Basse vad han kunde vänta sej av den här skogen. Jag kan alla mina skogar väldigt bra och Basse har massor att lära sej.

 

Matte hittade en stor Stolt fjällskivning. Den fick följa med fast det finns enorma mängder med sån hemma hos mej.

 

På fria tassar så vi sprang och lekte massor. Basse han var så snabb att han sprang ur bild varje gång. Skoj hade vi.

 

Basse och Jenna hade nån märklig lek för sej. Handlade visst om vem som hade rätten till ett dike med lite lera.

Tror inte att nån av dom vann kampen.

 

Fortsatte in i skogen. Massor med spring och lek blev det. Är så skoj att ha kompisar med och ha så här riktigt roligt tillsammans.

 

Pust. Skoj har vi men det är bäst att samla nya krafter. Vi har hållit igång länge och mycket.

Efter en kort paus så drog vi vidare.

 

Men helt plötsligt var vi borta alla tre. Jenna hon kom minsann tillbaka till matte och visade självklart åt vilket håll jag och Basse dragit i väg. Hörde på avstånd hur hon fick massor med beröm och jag antar att hon fick en massa godis också för det onödiga skvallret.

 

Detta är fullkomligt onödigt. Varför är vi koppelfångar? Både jag och Basse kom ju och för övrigt så hade jag en mycket viktig kurs med honom. Den kallas Ekorrspan vid bra träd.

 

Bara att stå still då och vänta tills Basse har spanat färdigt på vad han nu ser. Kanske börjar han begripa att Ekorrspan är en bra hobby?

 

Usel bild, men Basse har ju sett hur jag och Jenna markerar svampar. Här har han faktiskt luktat på en Kungschampinjon alldeles på egen tass. Denna var full med hyresgäster så den är kvar i skogen.

 

Fast tre såna här små alldeles nyfödda var utan hyresgäster och fick följa med.

 

På fria tassar igen. De där två är inte kloka nånstans, ajg höll koll ifall det skulle behövas polisingripande, men jag slapp. Det var bara våldsam lek.

 

På väg tillbaka mot bilen. Vi har varit i skogen i flera timmar. Hittade sånt där otroligt gott lervatten som vi drack mycket av.

 

Hade en diskussion med Basse ocm ansåg att han minsann skulle h mitt koppel i munnen. Förklarade att koppel är en onödig uppfinning och att är vi nu fångar så behöver han inte alls leda mej.

 

Mitt på vägen hade kantarell bestämt sej för att växa. Korkat ställe för nån av de få bilar som åker här hade kört över den.

 

Basse gav inte upp det där med kopplen. Nu bestämde han sej för att hantera alla tre på en gång. Men ingen framgång nu heller.

Åkte hem, lämnade Jenna hos henne och Basse hängde med hem till mej.

 

Kleptoman Leyas åsikt om Basses åerkomst. Den där ohängda valpen går inte att stjäla och dessutom vill han umgås. Alltså satt hon på bokhyllan och blängde på honom.

Jag och Basse käkade lite, sen somnade vi medan matte ägnade sej åt den ovanliga sysselsättningen rensa svamp igen.

 

Eftermiddagsrunda. Nu har Basse alldeles glömt att han trodde att fontänen åt hundar. Nu är den hur skoj som helst.

 

Ännu bättre, Susannes butik var minsann öppen och där var Dixie och längtade alldeles väldigt efter att få ost. Jag såg också till att få.

 

Jenna och Basse var mer intresserad av vad Susanne hade för gott godis att bjuda på.

 

Men ÄNTLIGEN, tillfälliga Pryl 7an var minsann öppen fast den egentligen var stängd. Var många evigheter sen det var öppet sist. Vi fick gott godis och välbehövligt umgånge där också. Ungefär nu så ringde Basses husse och ville ha tillbaka honom.

 

Jaha, där ska Basse åka hem till sej och Jenna funderar på att hänga med. Det fick hon inte för hon skulle gå hem till sej för hennes matte skulle snart komma hem.

Lämnade hem henne och gick hem till mej.

I morgon då är det lördag och jag har inte kurs. Gissa vad jag ÄNTLIGEN ska göra i morgon?? Blir en toppendag är jag övertygad om.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Av Wilma Border collie - Söndag 14 april 17:56

Vaknade i morse, ute vräkte regnet ner. Hade sån tur att det hade slutat tills jag skulle på morgonrunda. Gjorde vad jag skulle gick in och passade dörren.Sen var det äntligen dags att åka.   Framme, men jag tänker inte gå en meter för jag ser...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards