wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 13 september 2019

Första dygnet som sambo

Av Wilma Border collie - 13 september 2019 17:28

Mycket trevligt detta att ha sambo.

I går kväll så grejade vi med en del.

 

Som här, jag lärde Alice hur man letar godis i den här snuffelmattan. Hon fattade sanbbt och uppskattade det mycket.

Sen ägnade vi oss åt en annan rolig sak. Träna människa, om en Border collie och en Labrador sträcker ut sej på golvet och låtsas sova djupt så tränas människan som ska passera i höga benlyft. Skoj lek vi provade den både i köket och hallen.

Sen efter kvällstoaltten var det dags att sova. Jag intyog min vanliga plats på golvet bredvid mattes säng. Alice hon är då inte rädd om livet eller sin nattsömn för hon bestämde sej för att sova i sängen hos matte.Med tanke på mattes märkliga sysselsättningar medan hon sover är det livsfarligt att vistas nära henne.

Men i natt verkade det ha gått bra för Alice sa att hon sovit gott och inte störts varken av en massa prat eller lyckats bli kastad ur sängen. Vet att matte kan slänga i väg allt som finns i sängen.

Efter vår morgonrunda  så skulle vi åka till nån skog.

 

Jo Alice du förstår att nu ska jag visa dej den här skogen och sjön som finns här. Kommer att bli en bra runda.

 

Var några veckor sen jag var här så det var massor att kolla. Fär Alice var allt nytt.

 

En del har bråttom. Jag hade planerat att visa Alice ett bra ställe att bada på lite längre fram. Men hon upptäckte Vithajssjön och kastade sej i.

 

Kom nu Alice så ska jag visa det bra stället.

 

Vithajssjön passade Alice alldeles ypperligt. Jag nöjde mej med att doppa tassarna och dricka lite men Alice hon badade och badade ännu mer. Tänk att en gång i tiden då vågade inte Alice bada. Sigge hade omfattande lektioner med henne innan hon kom på att hon är Labrador och ska älska vatten.

 

Efter alla bad är det väldigt viktigt att rulla sej ordentligt i jord och en massa tallbarr.

 

Vi träffade en mycket trevlig hund också. Hans människor ägnar sej ått att fiska upp såna där ädla vithajar här. Som tur var inte precis när vi passerade. Vi umgicks ett tag medan människorna pratade tråk.

 

Tog med Alice in i skogen. Finns mycket trevliga hundsaker här.

 

Sprang runt massor och jag guidade till allt som jag vet är bra hundsaker. Roligt hade vi. Matte hittade en del svampar.

 

Jag gjorde en insats och hittade en Blomkålssvamp. Fick massor med beröm för det. Alice gick svampsökskurs för Sigge för en massa år sedan men hon behöver nog friska upp sina kunskaper igen.

 

Men belöningsosten den delade vi systerligt på. Precis vad som behövs efter väl utfört arbete.

 

Ja vi kommer. Ville du nåt speciellt? Tydligen inte mesta bara kolla att vi var nära.

 

Undrar om jag ska gå iväg på en spantur kanske? Men matte hade hökblick och såg vad jag planerade. Hon kunde väl ha sysselsatt sej med nåt annat.

 

Alltså detta är inte bra, inte alls bra. Jag är en bit fram och matte håller på med Alice att hon ska söka efter mej. Det behöver INTE tränas upp fler skvallerbyttor!! Tyvärr så lyssnade Alice på matte och började spåra mej. Måste göra nånting åt detta att alla mina kompisar ska skvallra.

 

Vi kollade en brygga, tänkte att det är lika bra att lära Alice hur viktigt det är att kunna inspektera bryggor. Fast hon bade en massa också.

 

Sigges gamla favoritspagrop passade Alice, Hon badade massor i den och Sigge hade säkert stenkoll från andra sidan regnbågsbron på hennes bad där.

 

Jo du förstår vi har varit länge i skogen och grejat med massor. Vi behöver ha nåt godis eller så, vi är hungriga. Fick godis.

Sen blev det liv på matte.

 

I en tall alldeles när där såg det ut så här. Där satt de människoätande Vithajarna och klapprade med tänderna. allt för att komma åt matte. Hon har dolda talanger som höga baklänges hopp. I dag var det bara två vilklet är två för mycket enligt matte, men för en massa år sen så hittade hon och Sigge ett helt träd fullt med såna här vid den sjön.

 

Jaha bara att gå till bilen då.  Var ganska nöjda efter timmarna i skogen.

Hemma så käkade vi lite. Jag äter en sorts mat det få gånger jag får nån och Alice en annan sort. Men nu byter vi med varandra. Jag käkar upp Alice mat och hon tar min, mycket bra byte.

 

Alice somnade och sov så hon snarkade. Det tar på krafterna att vara sambo med mej och hamna i ny skog och en massa annat hon inte är van vid.

 

Eftermiddagsrunda. Nu ska jag lära Alice nästa viktiga sak.

 

Affärsbesök och vi hader sån tur att Susanne hade sin butik öppen. Perfekt för vi fick både godis och umgänge.

 

Gick en sväng och träffade taxen Dreamy. mycket trevligt. Umgick med henne en stund innan det var dags att gå hem igen.

I morgon är det dags för årets allra sista svamphundselever. Alice ska få följa med på kursen, matte tror att hon kommer att sköta sej och jag har bara två elever så det går nog bra.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards