wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 28 augusti 2019

Mest strandhäng

Av Wilma Border collie - 28 augusti 2019 17:58

Ovädret det fortsätter så nån trevlig skog var inte att tänka på idag.

Jag hämtade Jenna och sen skulle vi umgås med Basse.

Bara det att när vi kom till honom var han inte hemma. Men ett telefonsamtal med hans husse löste det.

 

Kom Jenna nu drar vi och hämtar Basse han är på Ossys gamla dagis och väntar på oss.

 

Medan Basse hämtades och matte pratade med människorna så passade jag på. Råkar ha ett bra spanträd alldeles nära. Men så var det Jenna Skvallerbytta som självklart visade var jag var. Såg minsann hur hon fick beröm och godis för insatsen.

 

Nu ska vi hitta på nåt. Vi diskuterade våra planer så där lagom utom hörhåll för matte.

 

Alltså detta är inte rättvist. Jag smet in i skogen till ett bra träd. Vad händer ju matte kopplar de där två så kallade kompisarna och ber dom leta efter mej. Inte fick jag sitta och spana ifred inte och en massa beröm fick de.

 

Basse han vet hur man svalkar sej. För redan nu var det äckelhett. Bara att sätta sej i baljan med vatten.

 

Jag och Jenna slappade i skuggan en stund. Ge hit det svala höstvädret så vi kan leva som normala hundar igen.

 

Matte plockade Champinjoner. Fanns massor men alldeles för många var fulla med hyresgäster, men det blev en del med hem.

 

På väg till vårt strandhäng men Basse och Jenna slängde sej i stinkande diket. Här doftar vattnet ljuvligt av lera ruttna växer och en massa annat trevligt om ni frågar oss hundar. Människor har väldigt märkliga åiskter om det och påstår att det stinker.

 

Bad är skönt. Vattnet var ganska varmt men det svalkade en del och Jenna och Basse var tillsagda att bada ordentligt efter deras äventyr i stinkande diket.

 

I dag skulle jag tydligen få behålla huvudet men Basse kom på att mina öron behövde kuperas nu igen. Lyckades rädda mina öron igen.

 

Badade gjorde de båda två i massor. Lite av stanken försvann i alla fall från deras pälsar.

 

Jag intog min favoritplats på bryggan. Brygghäng det är bra grejer det och här har jag full uppsikt över vad de andra två pysslar med.

 

Det blev nån tävling om vem så rullade snabbast och torkade pälsen bäst. Vet inte vem som vann.

 

Basse och Jenna är väldigt godisugna och matte sitter i skuggan och fattar ingenting.

 

Man får inte vara dum. Basse han kom på hur man kommer åt godiset på egen tass. Ner med hela huvudet i fickan och hämta. Han är bra smart för inte ens jag har kommit på det där.

 

Så blev vi koppelfångar och dessutom bundna.  Fast vi såg vad som hände och Basse ahn gjorde allt för att komma loss.

 

Många ställen har det funnits ostblommor på men detta är första gången som de blommar på en vägg. Perfekt sysselsättning att städa bort dom.

 

Skulle du kunna berätta för de där två att det är ovädershett och de kan ta och lugna ner sej en stund?

 

Matte hade ingen framgång. Basse och Jenna lekte som om det var normalt väder. Jag höll mej i skuggan och funderade på om de var riktigt kloka.

 

Hoppsan! Nu blev visst Jenna av med huvudet.

 

Badade mer och drack vatten. Sen påtsod matte att det var dags att åka hem, var vidirgt hett. Skjutsade hem Jenna och jag och Basse fortsatte hem till mej. Vi käkade lite och somnade. Matte rensade svamp.

 

Eftermiddagsrunda och jag har hela min lilla flock samlad. Ännu bättre vi passerade Prylaffären och lyckades bjuda oss på bulle. Mycket gott.

 

Modiga Basse! I går trodde han att fontänen käkade hundar, idag hopade han frivilligt i den för ett bad.

 

Passerade hos Susanne och bjöd oss på gott godis också. Alltså en perfekt eftermiddagsrunda. Lämnade hem Jenna, var hemma ett tag och sen kom Tommy och hämtade Basse.

I morgon är det troligen bara jag och Jenna. Matte har visst nån plan för vad vi ska göra.


 
 
Ingen bild

Barajag

28 augusti 2019 21:32

Hej! Tänkte bara nämna att det inte är så nyttigt att låta hundarna slicka bort ost från den där boden. För det första så är mörka knutar traditionellt tjärade, men pga den väldigt mörka färgen, så är det sannolikt stenkolstjära. Stenkolstjära är cancerframkallande och inte alls samma produkt som den traditionella trätjäran. Min egen far fick just cancer av att ha använt den, tyvärr tog cancerns hans liv.
Angående rödfärgen så är det en slamfärg, dvs en färg som inte är hur permanent som helst, utan partiklar kommer att lossna av hundens tunga. Pigmentet innehåller exempelvis bly och man rekommenderas att uppsöka sjukvården om man fått i sig nämnvärd mängd.
Vill bara att du ska tänka på det i framtiden. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Av Wilma Border collie - Söndag 14 april 17:56

Vaknade i morse, ute vräkte regnet ner. Hade sån tur att det hade slutat tills jag skulle på morgonrunda. Gjorde vad jag skulle gick in och passade dörren.Sen var det äntligen dags att åka.   Framme, men jag tänker inte gå en meter för jag ser...

Av Wilma Border collie - Lördag 13 april 17:53

Lördag och alltså mingeldags igen. Klarade av morgonrutinerna och passade dörren.   Precis när jag kom till Basse så kom det en ny hund.  Alltid trevligt med nya kompisar. Han presenterade sej som Buster och ville gärna lära känna nya hund...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards