wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 19 juni 2019

Äntligen Jenna och Åskarbesök

Av Wilma Border collie - 19 juni 2019 17:46

Vanliga rutinerna i morse. Jag gick min morgonrunda och sen försvann matte för att ta ut Rottis Helga. Men det var enligt henne sista morgonen som det behövdes.

Sen var det ÄNTLIGEN dags att hämta Jenna. Eftersom vi inte setts de senaste 50 åren eller så blev vi båda alldeles överlyckliga. Skulle åka nånstans och vi hoppades på skogen.

Nähä hamnade i hålan Flen där matte sprang in och ut på ICA snabbare än blixten. Att hon lyckades glömma viktiga saker är en annan sak.

 

Vad är detta för dumheter? Vill du vara vänlig och förklara varför våran allra bästa Grisöronaffär är stängd? Vi ska shoppa, har du lurat oss??

 

Släpades i väg för vi kunde ta en kort kissrunda enligt den där människan som lurat oss på vår shopping. Hittade spår av andra hundar, tydligen fler som rör sej runt vår bästa affär.

 

Vi var inte lurade! Hade vi lyssnat på matte så hade vi hört att vi var så tidiga att Grisöronaffären inte hade öppnat. Var nåt om att hinna saker innan det blev ovädershetta.

 

Nu ska vi shoppa. Helst massor av allt om vi får bestämma.

 

Tydligen skulle jag få en säck mat. Begriper inte hur den förra säcken kan vara slut eftersom jag aldrig får nån mat.

Misstänker att katterna käkar upp den eller nåt. Bara för att bevisa att både jag och Jenna svälter så bestämde vi oss för att väga oss. Vågen råkar stå precis bredvid maten jag äter..

Men detta var inte en av våra bästa idéer. Väga oss tillsammans blev fel, såg inte alls ut som två svältande hundar.

  

Så viktiga shoppinggodiset, min säck med mat är betald och godis fick vi knappt köpa nåt. Hörde talas om att det finns massor hemma. Har jag då inte sett till, är ytterst snål tilldelning.

 

Nu kommer det att bli väldigt bra. Vi ser minsann en av våra kompisar.

 

På Klovsten var minsann Dvärgschanuzer Moha och hennes matte. Tydligen hade människorna bestämt att vi kunde ha en liten tikträff eftersom Moha luktar gott nu. Våra hinder kom upp igen, men det hade blivit så ovädershett att vi inte orkade leka med dom.

 

Men vi kollade noga att Mohamatte gjorde rätt. Är inte alldeles säkert att människor verkligen vet hur man sätter upp dom.

 

Moha och Jenna hade nåt viktigt samtal. Möjligen kan det vara så att Moha försökte få Jenna att begripa att det är dags för henne också att lukta gott. Trodde att hon skulle göra det i hop med mej, men hon verkar alldeles ha glömt bort det.

 

Hörru din enländiga tjuv den där bollen är min! Ska jag vara tvungen att jaga dej i hettan??

 

Jag lyckades sno tillbaka den från Jenna, hon kan leka med nåt annat.

 

Pust! Varför jagade jag Jenna och bollen? Det blev alldeles för varmt. Men däcket och sanden är fortfarande att bra ställe för lite svalka och skugga.

 

Nu är det fest. Matte trollade fram såna där goda puffade kyckligfötter åt oss. Märkte inte ens att hon köpte dom, vi hörde ju bara talas om att det finns en massa godis.

 

Jenna letade förtvivlat efter fler, men det växte inte upp några ur gräsmattan.

 

Jag och Moha vi drog oss tillbaka till skuggan under däcket. Det var fullkomligt vidrigt oväder, gick inte att göra nånting.

Människorna pratade en massa tråk som vanligt och sen var det dags att åka hem.

 

Eftermiddagsrunda. Märkligt det är bara onsdag men tillfälliga Pryl 7an har öppen dörr, kan jag ha sån tur??

 

Visst hade jag tur, det var öppet och Martin gav mej gott godis precis vad jag behövde.

 

Så där, livet leker. Susanne hade sin affär öppen också och jag fick godis där med. Behövdes verkligen energi för att jag skulle orka släpa mej vidare efterosm det var vidrigt kvavt.

 

Träffade Chihuahua DeeDee också. Trevligt för det var ett tag sen sist. Jag gillar att träffa alla mina kompisar ofta och mycket. Gick en runda och när jag var nästan hemma så började svampvattnet falla. Som tur var blev jag inte skadad för det kom bara några droppar innan jag var hemma.

Sen kom Åskar på ett mycket långvarigt och högljutt besök ihop med en massa svampvatten. Matte tycker att Åskar är det bästa som finns så hon höll minsann till på balkongen bara för att lyssna på hans muller och titta på blixtar. Märklig sysselsättning. Jag bryr mej inte om den där Åskar, bara jag slipper vara ute i nedfallet.

Hoppas det inte är oväder i morgon utan att jag och Jenna kan hitta på en massa trevliga saker utan att få värmeslag.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Av Wilma Border collie - Söndag 14 april 17:56

Vaknade i morse, ute vräkte regnet ner. Hade sån tur att det hade slutat tills jag skulle på morgonrunda. Gjorde vad jag skulle gick in och passade dörren.Sen var det äntligen dags att åka.   Framme, men jag tänker inte gå en meter för jag ser...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards