wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 7 maj 2019

Visat Jenna ännu en skog

Av Wilma Border collie - 7 maj 2019 17:38

Så där, äntligen slut på min eländiga ensamhet. I dag var det dags för Jenna att hänga med mej igen.

Matte hade lite svårt att bestämma sej för vilken skog vi skulle åka till. Men eftersom det fanns chans till regn så beslutade hon sej för en där det är ganska nära till bilen.

 

Nu förstår du Jenna ska jag lära dej en massa om den här skogen. Själv har jag inte varit här på många månader så vi får säkert tassarna överfulla.

 

Blev kallade för kossor igen. Men det går bara inte att motstå detta underbara grova gräs, det är utsökt gott så vi käkade massor.

 

Så äntligen på fria tassar och nu ska jag visa alla viktiga hundsaker och självklart kolla vad som hänt under min långa frånvaro.

 

Ja, ja jag kommer, det var för övrigt ingen Ekorre hemma i det där trädet.

 

Men varför är människor alltid så långsamma? Nu har vi väntat i många evigheter igen. Har faktiskt massor att göra så det vore bra om hon var lite snabbare.

 

Den lilla sjön såg ut att vara i alldeles perfekt skick. Bra för i min plan ingick att vi skulle använda den lite senare.

 

Den enda vi mötte i dag en Skogssnigel. För övrigt den första som visat sej i år, det har varit alldeles för torrt för dom.

 

Fortsatte i skogen. Jag berättade en massa för Jenna om allt man kan göra här och självklart kollade jag att allt var som det skulle. Händer massor på de månader jag inte varit här.

 

Kom till det där huset som matte alltid ska flytta till när hon är folkilsken, vilket innebär ett antal gånger vark´je dag. Fast det skulle säkert gå bra att bo här bara jag får träffa alla mina kompisar.

 

Plötsligt händer det! Matte trollade fram två smaskiga kycklingpinnar. Vi skulle få bara för att Jenna fyllde 1 år i går.

 

Jenna uppskattade verkligen detta. Jag berättade för henne att det dröjer nog inte så väldigt länge innan det kan bli såna där trevliga skogsrundor med skogsfika.

 

När vi ätit upp våra goda ben så kollade vi noga att ingen av oss glömt minsta smula. Men det var ingen fara, här slarvar vi inte när vi äter.

 

Tror jag käkar upp Jenna till efterrätt. Nä ingen fara vi bara lekte en skoj lek.

 

Hade dragkamp om en barkbit också. Jag hade bestämt att den var min eftersom det var en blöt och de är extra goda.

Jag vann och käkade upp den.

 

Visade var det går bäst att dricka och svalka sej i sjön, viktig kunskap som Jenna måste känna till.

 

Jag spanade Ekorre och Jenna rullade sej. Hörde hemska olaga hot mot oskyldig hund. Typ har du rullat dej i Grävlings bajs får du gå hem. Jenna hade tur och klarade sej undan alla hoten.

 

Berättade en massa mer viktga saker om den här skogen. Jenna lyssnade intresserat på allt. Jag ska ta med henne hit igen för det finns mer att visa.

 

Äsch! De har städat i skogen, mina bästa Balansera På Trädstammar är borta. Hade tänkt visa hur bra de är och att det brukar ge ost att stå på dom.

 

Undrar om det slutar regna snart? Vi balanserar faktiskt på en gammal stam under en gran i väntan på att det ska sluta så vi slipper bli skadade.

 

Det slutade så vi skulle gå tillbaka till bilen. Var ganska trötta allt var nytt för Jenna och jag hade haft tassarna fulla med att kolla en massa och guida Jenna.

 

Passade bilen på ett ställe. Matte skulle köpa nåt tråk. Tur att vi lämande skogen när vi gjorde för helt plötsligt så vräkte det ner regn. Väldigt bra, men vi hundar blir svårt skadade om vi vistas ute i nedfallet.

  

Har lämnat Jenna och är hemma på min gata. Nu haglade det också. Var nog tur att matte inte skjutsade oss till den där andra skogen för då hade detta säkert skadat oss i skogen.

 

När jag hade varit hemma ett tag så kom nån som heter Posten och knackade på min dörr. Stort paket med mycket bra innehåll.

Det är ytterligare ett par saker till våran lekpark på Klovsten. I morgon ska vi ha sån där skoj aktivitetsträff igen och då ska innehållet monteras och provas.

Lär bli en alldeles perfekt hunddag i morgon.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 25 april 18:01

Skulle hämta Basse inför skogsrundan.   Titta! Premiär för i år att åka nedanför skidbacken. Det finns en del snö kvar i backen om vi skulle drabbas av akuta behov av rull i konstsnö. Basse var mycket nöjd eftersom han befann sej på vanliga li...

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards