wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 6 maj 2019

Ensam dag

Av Wilma Border collie - 6 maj 2019 17:29

I dag var det dags för en sån där ensam dag. Föredrar faktiskt de när jag har sällskap.

Skulle kolla en skog så matte använde min bil för att skjutsa mej.

 

Så där framme och här har jag inte varit på ett tag. Alltså massor att kontrollera. 

 

 Här har det minsann gått nån och lämnat spår på trädet. Mycket intressanta spår som jag undersökte länge och mycket. Lämnade hälsningar om min förestående lukta gottperiod.

 

Sist jag var här tillsammans med Jenna hade inte isen dött. Men nu var sjön i allra bästa skicka. Jag provade vattnet som både var gott att dricka och svalt och skönt att svalka tassarna i.

 

Det är en fin liten sjö detta. Jag gillar den.

 

Matte var mer intresserad av stubbvarelsen i vattnet som ser ut som om den håller i ett hjärta.

 

Här hittade jag intressnata dofter men hon som tror att alla fiskar är människoätande Vithajar var övertygad om att jag hitta en sån.Fanns inga spår av några fiskar, okej, jag hittade visst en stendöd här förra året. Fast matte var övertygad om att den var skendöd.

 

I sjön finns det såna där ädla fiskar om människor drar upp. Bra eftersom de har båtar där och såna är trevliga att sitta och filosofera på. Men den där Göken är en väldigt tjatig fågel hela tiden så höll den på och skrek  ko-ko typ en miljon gånger eller så.

 

Blåbärsriset är massor med blommor och faktiskt var det enligt matte en del humlor vakna. Kanske att det kan bli blåbär i år, förra året torkade alla bort.

 

Här hade han också gått han som lämnat sina dofter överallt i skogen. Lika bra att lyfta på benet  och meddela min närvaro. 

 

Lyckades jobba som svamphund. Matte skulle ha tag på Stenmurklor som växer med tall, nån hon känner vill titta på såna i nåt som heter mikroskåp.Den ena syns till höger om mitt huvud.

 

Inte var de stora inte, men de fanns i alla fall. Fick följa med hem så ska de torkas och åka vidare sen.

 

Här skulle Jenna ha varit med. Rådjurs borttappade ryggrad här hängt i den här björken i flera år. Jenna fyller dessutom 1 år idag så det hade varit en perfekt present till henne.

 

Låg en del bitar på marken också. Men enligt matte så skulle jag inte alls ta med såna till Jenna. Vadå, min kompis vill säkert ha en present.

 

Nån gång för länge sen så hade jag bra Ekorrspan här. Tänkte smita iväg nu när inte skvallerbyttan var med. Men matte såg vad jag planerade så det blev inget av med mina planer.

Var tydligen dags att gå till bilen igen för vi hade varit länge i skogen och gått långt.

 

I skogen en mil bort där sken solen hela tiden, men närmare hemma började det var blött. Det hade fallit ganska mycket regn här under min frånvaro. Bra för varje droppe är värdefull.

Sov ett tag och sen skulle jag på eftermiddagsrunda.

Gick i väg och allt var lugnt tills jag kom till ett hörn. Runt hörnet kastade sej en mycket, mycket arg hund som tänkte ge sej på mej.

Jag kastade mej bakom matte som fick syn på ägarna i andra änden av det alldeles för långa eländiga flexikopplet.

Matte sa saker, hon sa många saker. Bland annat att när ni vet att eran hund har problem med andra hundar så låter man den inte gå ensam runt hörn. Men vi trodde inte att det var nån där och vi vet inte hur man kortar ett sånt här koppel. Matte sa ännu mer, bland annat att de borde gå och köpa ett vanligt fast koppel och ha ordentlig koll på omgivningarna. Hörde något om att träna hundmöten också. Jag tyckte det var läskigt, nu blev jag inte biten för jag hann undan, men tänk om det varit en liten hund eller en som inte reagerade så snabbt som jag gjorde?

Fortsatte och gick en vanlig tråksväng, träffade inte nån jag känner.

I morgon är det dags för Jenna och vi ska visst få åka till en bra skog. Tror det blir en bra dag.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Av Wilma Border collie - Lördag 20 april 18:00

Någon har stulit våren för fortfarande är det kallt. Klarade av mina morognrutiner och passsade dörren i evigheter. Tur att jag har bra läkkött för idag hade benstumparna läkt, bara utväxten av tassarna som fattas. Den som ser tassar på bilderna me...

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards