wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 11 april 2019

Sån där rolig aktiveringsträff

Av Wilma Border collie - 11 april 2019 17:46

Fortfarande så lider matte av hallucinationerna om djupfrysta huggormar, isbjörnar och sånt.

Äsch, lite friska vindar och en del snöflingor är vad jag ser.

Sigrid och Micco är lediga i dag, men jag hämtade Jenna för nu skulle vi göra nåt skoj.

 

Men så trevligt, tänker fåren vara med och ägna sej åt hjärngympa och skoj lekar?

 

Nä du Jenna de ville inte alls vara med för de försvann när de såg oss. Tråkfår

 

Till Jennas stora glädje så kom Borzoi Myra. De två springer massor och fort tillsammans.

 

Självklart var jag också med och lekte. Detta är livet att ha en massa skoj tillsammans med kompisar.

 

Så kom Golden Mikko också. Alltså blev det ännu mera lek, bäst att passa på.

 

Detta är Nikita en trevlig Labradortjej. Hon har varit med på nån vanlig hundträff vid nåt tillfälle förut. Alltid skoj när det kommer nya hundar.

 

Av en massa skoj blir vi törstiga. Eftersom det fortfarande var iskallt så var det is på vattnet i skålen. Enkelt att åtgärda. Jag gillar problemlösningar så jag lyckades få bort isen och under den fanns det vatten att dricka.

 

Aha, mina kompisar ska lära sej hur man letar efter godis i en handduk. Detta brukar jag pyssla med hemma i bland.

Matte lägger i godis, viker, lägger mer godis, viker och sen avslutar hon med att vika ännu mer. Jag förklarade för Jenna hur man bäst öppnar detta och hittar godiset.

 

När jag undervisat Jenna så fanns det en annan handduk till mej med köttbullebitar i. Gillar verkligen detta att leta och klura.

 

Gungun gjorde samma sak tillsammans med sin matte. Hon fattade omgående hur man gör, Gungun alltså av nån outgrudlig anledning verkar inte människor så intresserad av att leta godis i handdukar.

 

Mikko jobbade bra. Fast Jena försökte komma över hans handduk också. Hon misslyckades eftersom matte släpade bort henne.

 

Labrador Nikita gjorde det flera gånger. Alltså detta är jätteroligt om man är hund. Vi får använda både nos och hjärna medan man klurar på hur man ska göra få att nå godiset.

 

Kopplade av ett tag med en massa mer lek. Människorna gnällde om kallt och tydligen hade alla samma hallucinationer som matte. Om de hållit igång som oss hade de inte frusit eller haft hallucinationer.

 

Nästa övning. Du förstår Jenna att under en del av de här burkarna så finns det köttbullebitar. Det gäller bara att klura ut vilka.

 

Jenna är smart och älskar mat så hon klarade av det utan problem.

 

Maddie letade i gamla kartonger, går precis lika bra med såna. I bakgrunden jobbar Myra med sina och löste det med glans.

 

Matglad labrador då är detta drömmen. Nikita klarade också av det som om hon aldrig gjort annat.

 

Var det nån som sa att man ska se normal ut på bild? Vet faktiskt inte riktigt vad Jenna och Maddie har för sej, men de är garanterat inte så galna som det ser ut på bilden.

 

Vi diskuterade en massa viktiga saker också. Vi hundar pratar bara om intressanta saker, tråkpratat det får människorna sköta.

 

Går det inte att leta mer köttbullar under burkarna så fungerar det utmärkt att sno en och springa och leka med. Denna var det dålig kvalitet på för den hamnade i soporna.

 

Dags att sluta för idag och de flesta har lämnat. Men Jenna var tvungen att kramas en stund innan vi skulle till våra respektive hemma.

Käkade lite lunch och sov gott.

 

Eftermiddagsrunda. Vi träffade Rick som var ute och rastade sin husse. Umgicks med hnom en stund.

 

Matte skulle kolla nåt som inte fanns, men jag och Jenna sprang en massa på en äng. Lika bra att passa på för vem vet när vi får chansen igen.

 

Öppna! Vi vet att det är öppet på tillfälliga Pryl 7an så vi ska in. Blev insläppta så vi fick godis och umgänge. Sånt är viktigt.

 

Fortsatte till Susannes affär. Tänk äntligen var Dixie där, har inte träffat henne på evigheter. Dixie hade inte fått ost på flera år sa hon så vi tre delade systerligt på en  del.

Känner mej väldigt nöjd med dagen.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards