wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 11 februari 2019

Umgåtts med hela flocken

Av Wilma Border collie - 11 februari 2019 18:33

Bra dag för jag skulle ha hela min flock med mej. Gillar såna dagar.

   

Nå långsamma människa tänker du komma innan det är dags att gå hem eller??? Du har sagt att vi ska kolla viktiga saker och det vore trevligt om vi fick gå och göra det.

   

Gick en bit och så träffade vi Inez som var ute och rastade sin matte. Vi som kan uppföra oss umgicks en del med henne och Den förskräckliga uttalade en massa mordhot.

   

Började vid sjön för snön har sjunkit så mycket att det går att ta sej fram där nu. Vi tre som sköter oss fick vara på fria tassar och lekte en massa.

   

Blev mycket skoj led för mej, Micco och Jenna. Den förskräckliga ökade sin vikt från 4,5 kilo till ca 45-50 kilo och försökte dra på alla möjliga förbjudna saker. Blängde på oss som hade skoj och såg ut som om vi var de löjligaste hundar hon nånsin hade sett.

   

Blåste iskalla vindar men vi fick i alla fall leta ost inne i den där omklädningshyten. Mycket trevligt att det växer ost där ibland.

   

Matte försökte få ordning på ett väldigt koppeltrassel. Alltså vi är världsmästare i att fläta koppel. Desto fler desto bättre blir det enligt oss. Matte har helt andra åsikter och sa underliga ord medan hon redde ut vår flätning. Dög tydligen inte om hon skulle behöva koppla oss som var på fria tassar.

   

Fortsatte och Jenna hon tror att jag är väldigt ouppmärksam eller lättlurad. Hon planerar saker.

   

Ha! Jag brukar köra med samma sak så jag överlistade henne, men det blev en del skoj bus.

   

Så bra Jenna! I dag slutförde hon kursen lära sej hoppa upp på bord. MVG i betyg och belöning blev det självklart. Nu ska jag nöta vidare på kursen Njuta av att rulla i konstsnö, där är hon betydligt trögare.

   

Sigrid hon brydde sej inte om nånting. Det var bara leta spår och försöka rymma som gällde. Men hon hade ingen framgång med nånting.

   

Micco var sugen på att isrejsa. Tyvärr går inte det nu för det är fullt med vatten på isen. Såg hur han hade jobbigt att gå den lilla bit han tog sej ut.

   

Jo vi tänkte att vi skulle ta den här vägen. Skulle vi inte alls enligt matte, för mycket snö och en massa andra märkliga undanflykter.

   

Lekte en massa i stället. Skoj har vi. Tänk om Sigrid kunde bli normal igen och vara med och ha skoj.

   

Nähä, blev inte som planerat. Enligt mattes plan skulle vi ha gått åt det här hållet och letat efter barmark. Finns nån plan om att det kanske kan bli nåt trevligt spår om snön försvinner. Men det var sån isgata att vi inte alls skulle gå där idag.

   

Tog spårvägen istället. Den var också både hal och blöt.

   

Struntade i den och tog vägen förbi Kakfabriken. Jenna hon kände minsann kakdoften och försökte nästan ta sej in genom väggarna. Blev inga kakor.

   

Passerade där Inez bor. Hon var ute på sin tomt alldeles ensam och blev så lycklig när hon fick syn på oss.

   

Matte hade den goda smaken att släppa in oss till henne. Trevligt då kunde vi leka en stund med henne.

   

Den förskräckliga upplyste Inez om hennes nära förestående död och sen övergick hon till att kolla om det möjligen passerat nåt Storvilt över tomten.

   

Så öppnade Inezmatte altandörren. Vi rusade självklart in. Jenna hittade omgående Inez välfyllda matskål och länsade den. Påstod att hon svälter och aldrig får mat hemma. Kan tala om att Jennamatte fick nåt meddelande av matte sen om att Jenna inte alls behöver mer mat idag. Korkat mänskligt påhitt vi behöver alltid mat!!

   

Sigrid kom på att hon också svälter och lyckades med möda hitta några smulor som Jenna missat.

   

Gick ut på tomten igen. Skulle leka lite mer fast Sigrid som borde ha uppskattat att få vara på fria tassar försökte bara döda Inez.

   

Vi struntade fullkomligt i den där mordmaskinen och lekte utan hennes inblandning. Roligt hade vi och Sigrid gick runt och uttalade fler hemska hot.

Sen var det dags att gå hem igen. Lämnade Jenna i hennes hemma och hörde att vi ses på onsdag.

Lämnade Sigrid och Micco som jag träffar igen i morgon.

Hem och slappade. Trist eftermiddagsrunda, inga jag känner ute och mina affärer stängda.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 25 april 18:01

Skulle hämta Basse inför skogsrundan.   Titta! Premiär för i år att åka nedanför skidbacken. Det finns en del snö kvar i backen om vi skulle drabbas av akuta behov av rull i konstsnö. Basse var mycket nöjd eftersom han befann sej på vanliga li...

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards