wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 6 februari 2019

Tack

Av Wilma Border collie - 6 februari 2019 18:19

STORT TACK för alla fina kommentarer både här på bloggen och på Facebook.

I går var jag med och begravde Ossy. Hans husse ringde och frågade om jag och matte ville komma. Så klart vi åkte dit.

Det var så sorgligt men jag fick se att Ossy låg fint i sin grav och han fick sina älskade vita ben med sej. Enligt människorna var det bra för mej att få vara med och verkligen förstå att Ossy är på andra sidan bron.

Så blev det idag. Jag samlade ihop hela min flock och vi skulle göra något viktigt sa matte.

   

Nä du Jenna vi kan fortfarande inte gå där. Vi kommer att drunkna i snön tyvärr.

   

Passerade vid skidbacken. Jenna och Micco ansåg att vi skulle leka. Jag var inte alls säker på att jag hade lust med det. Är leden och saknar Ossy så leka kändes onödigt.

   

Men sen provade jag. Vi hade roligt och som matte sa, Ossy vill att vi har skoj. Han håller koll på oss från andra sidan bron och vill att vi ska leka och roa oss.

   

Sigrid den förskräckliga kan bara två saker, antingen försöka dra iväg eller ligga och rulla sej. Allt annat är ointressant i hennes värld.

   

Gick vidare för nu skulle vi gå och göra något viktigt.

   

Vi gick till Ossys grav. Matte hade ljus med sej som skulle tändas med en hälsning från oss fyra. Jag kollade att de brann ordentligt. Den stora fina lyktan ställdes dit i går vid begravningen.

   

Jo de brann och matte hade skrivit en hälsning på dom. Kändes bra detta.

   

Jag Micco och Jenna satt en stund vid graven och tänkte på vår fantastiska vän som vi alla saknar.

   

Sigrid hon hade helt andra intressen. Rådjur hade passerat så hon tänkte ge sej ut och jaga. Fick hon självklart inte göra.

   

Skulle gå tillbaka och Jenna var sugen på att ta vägen över sjön. Men det var inte att tänka på eftersom det var alldeles för djup snö.

   

Vi passerade ett av Ossys favoritträd. Ett av de där som ofta hade ostblommor till honom. Det blommade nu och vi städade det noga. Tror Ossy kollade att vi var lika noga som han alltid var.

   

Jag hade ett snack med Jenna vid dagis. Berättade om alla gånger jag träffade Ossy där och allt skoj vi hade. Känns så konstigt att nu är han inte där.

   

Passerade skidbacken igen. Vi lekte lite mer, nu var jag faktiskt sugen på att göra det en stund. Lika bra att passa på när jag har kompisarna med mej.

   

Det är en Ekorre där uppe det vet jag. Men inte ville den asociala varelsen komma ner och prata med en deppig Border collie inte.

   

På väg hem så träffade vi Beagel Mimmi. Mycket trevligt. Bara synd att det var precis vid en gata så vi inte kunde leka.

Lämnade hem mina kompisar. Jenna träffar jag på fredag igen, men Sigrid och Micco ska med mej i morgon.

Var på tråkig eftermiddagsrunda, träffade inga jag känner och mina affärer var stängda.

 
 
Ingen bild

Inga-Lill

6 februari 2019 18:45

Klokt av din matte och Ozzy husse att du skulle vara med när Ozzy begravdes, för då vet du ju att han är på andra sidan regnbågsbron och du behöver inte leta efter honom mer.

Sen går livet vidare och lek med dina kompisar, för livet avstannar inte för att Ozzy inte finns mer, han skulle bli jätteledsen om du inte skulle leka och busa någon mer gång, det som han gillade så mycket. För allt ni gör tillsammans stärker känslan av Ozzy är med er där inuti er, han finns i era hjärtan och kommer aldrig att försvinna därifrån. Felix skickar också en hälsning, med ett gäng russelpussar.

Kram till dig Wilma och till matten.

 
Ingen bild

Anita

6 februari 2019 18:55

Och så kom tårarna igen.
Mina troll har också fått gå över regnbågsbron. Jag hoppas dem hänger med Ozzy och Sigge.
Det är ett tungt ansvar med djur, men också stor glädje.
Många kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 25 april 18:01

Skulle hämta Basse inför skogsrundan.   Titta! Premiär för i år att åka nedanför skidbacken. Det finns en del snö kvar i backen om vi skulle drabbas av akuta behov av rull i konstsnö. Basse var mycket nöjd eftersom han befann sej på vanliga li...

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards