wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 15 januari 2019

Trodde men..........................

Av Wilma Border collie - 15 januari 2019 18:24

Började riktigt lovande idag. När Sigrid och Micco skulle hämtas så användes min bil. Tänkte att det kanske var nån trevlig skog eller så som vi skulle till.

   

Hur kan det ta flera dagar att hämta två hundar?? Trodde aldrig att hon skulle komma ut med dom. Hon utan tidsuppfattning påstod att det tog inte ens fem minuter, men jag vet minsann annat jag.

   

Blev ingen skog, för enligt matte är de där vägarna som går till de bra fortfarande skridskobanor och vi ska inte alls halka i diken med bilen.

Hamnade vid skidbacken men det brukar innebära att det kan bli en bra fortsättning sen. Jag hade ett allvarligt samtal med Sigrid om att det är dags att hon återgår till sitt vanliga skötsamma jag igen. Hon lovade att sköta sej.

   

Vi lekte tillsammans en stund och Sigrid varken försökte döda Micco eller rymma. Mitt allvarliga samtal med henne hade nog effekt trodde jag.

   

Minnet är väldigt kort på vissa för här tänker Sigrid dra på förbjudna saker.

   

Bara det att hon kom för nära matte och då slutar det så här, En fot på kopplet så var det slut på friheten.

   

Jag och Micco som skötte oss fick vara på fria tassar medan Sigrid var fånge.

   

Men ingen Ekorre idag heller? Varför återkommer den inte?

      

Sigrid fick prova att vara på fria tassar igen. Jodå så oskyldig så här planeras minsann ingenting mer än tigga godis.

   

Så kan hon stå och lukta på nån fläck och verka alldeles oskyldig.

   

Någonstans i skogen finns Sigrid. Vi skymtade henne i bland medan hon rusade runt och spårade något alldeles okänt.

   

Hon kom, höll avstånd till mattes fångstfot och försvann snabbt om attan på andra sidan vägen.

   

Då tar vi till ostknepet. Jag och Micco smaskade ost medan matte högljutt pratade om den goda osten. Tur att det inte kom nån människa då hade väl matte försetts med den kramvänliga tröjan.

   

Det kunde inte Sigrid motstå så hon kom efter en stund och nu var hon alldeles för nära matte som är väldigt snabb med att sätta foten på kopplet. Sigrid fick höra att nu kunde hon glömma allt om fria tassar.

   

Provade stockarna för att se om de skulle ge godis. Jodå till närvarande hundar gjorde det det, men kolla Sigrid som har span på den icke närvarande hunden.

   

Jag försökte hämta Micco som bestämde sej för att göra en Sigrid och glömma allt om inkallning och bara rusa runt planlöst.


Hade ingen som helst framgång för han höll sej undan från mej också.

   

Här är han och komma har han inga planer på. Osttricket hjälpte inte, men tillslut var han så nära att matte fick tag på honom.

   

Slut på friheten där också. Bara jag som slapp fångenskapen.

   

Var faktiskt väldigt roligt att retas och visa att om man sköter sej då får man vara på fria tassar.Vet inte varför Sigrid och Micco inte riktigt uppskattade att jag sprang runt framför dom.

   

Så har vi hamnat i min bil och ska åka. Jag som är stor och har koll på vägen meddelade de andra två att vi minsann var på väg mot Flen så det skulle säkert bli trevlig hundshopping.

   

Äsch!! Detta är alldeles fel. Det här är soptippen, där kan man inte shoppa Tänkte att det kanske var shoppingdags efter att matte kastat en massa pryttlar. Nä inte det inte. Då skulle vi åka hem, kände oss väldigt lurade och besvikna.

   

Inte nog med att vi blev blåsta på trevlig shopping, Susannes affär var stängd när jag var på eftermiddagsrunda. Elände jag som var godissugen.

   

Men det tillfälliga Pryl 7an då? Knackade på, hjälpte inte. Försökte fundera ut hur jag skulle kunna peta upp dörren, hjälpte inte det heller. Hur jag än försökte gick det inte att öppna och dessutom såg det väldigt öde ut där.

Fick passa Tempo istället. Fast matte kom ut med blodpudding, mycket trevligt. Nu ska den bo i svamptorken i några timmar och sen finns det en massa smarrigt godis till sugna hundar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 18 mars 18:01

Tänk i morse blev Basse levererad till mej! Jodå, han kom in, så käkade vi frukost, så gott att äta tillsammans. Sen la han sej under köksbordet och snarkade. Vissa är morgontrötta. Men sen när matte sa att vi skulle hitta på nåt, då behagade han...

Av Wilma Border collie - Söndag 17 mars 18:07

I natt hade det trillat ner en del onödig snö. När jag var ute för morgonrunda så var det alldeles vitt, helt onödigt.   Så framme hos Basse. På väg dit så var jag övertygad om att matte var mer dement än nånsin. För hon stannade på helt fel s...

Av Wilma Border collie - Lördag 16 mars 18:04

Efter den där bedrövliga ensamma dagen igår så blev det äntligen lördag. Klarade av de trista morgonrutinerna och passade enligt rutin dörren. Litar inte på att matte inte glömmer bort mej.   Basse var vaken och ute så han kom och mötte mej. V...

Av Wilma Border collie - Fredag 15 mars 18:05

Usch! Det där hemska pratet igår om att Basse skulle hänga med sin husse idag, blev verklighet. Hörde att hon pratade i telefonen och trodde att Basse var morgonpigg och på väg hit. Nä istället fick jag höra att det väntade en ensam dag. Tråkru...

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 mars 18:05

Basse skulle inte åka nånstans i morse så jag fick hämta honom.   Han höll till på vanliga liftarstället och väntade. Fördelen var att vi serverades gott godis där. Sen velade matte mellan antingen ytterligare ett länge sen ställe eller lekpla...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards