wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 12 januari 2019

Äntligen lördag igen

Av Wilma Border collie - 12 januari 2019 18:24

Så var det äntligen lördag igen. Som vanligt var det flera månader sen sist och jag följde mina rutiner, ut på morgonrunda sen bevakar jag ytterdörren. Dementa matte kan mycket väl glömma mej och dra på hundträff själv. Inte för att det har hänt men jag skulle inte bli förvånad om hon lyckades.

   

Ännu bättre ÄNTLIGEN Ossy. Vi har inte setts på flera år, fast enligt människorna var det bara en vecka sen sist. Vidhåller att människor helt saknar tidsuppfattning.

   

Massor med lek hade vi att ta igen, vi ska faktiskt leka flera gånger i veckan.

   

Så hade vi massor att prata om också, eftersom vi inte setts på alla dessa evigheter var vi tvungna att diskutera en hel del.

   

Var inne hos Ossy och fikade innan alla andra kom. Detta är perfekt hundfika enligt Ossy få snutta på osttuben.

   

Gick ut och mötte Jenna som blev så lycklig när jag kom. Vi har inte setts på flera veckor, människorna vidhåller att det är ett par dagar.

   

Så kom Rottis Amber överlycklig över att få träffa alla sina vänner igen. Behöver jag berätta att Sigrid var mindre lycklig?

   

Lagotto Alfonzo har inte varit med på länge. I dag kom han och han är fortfarande lika dödligt kär i mej.

   

Sigrid hon trivdes allra bäst när hon kunde umgås med Jennas människovalp. Hon går nämligen på hundträff för att träffa människor.

   

Blev självklart massor med spring. Var ett gäng som springer är så skoj.

   

Jag och Nikki lekte en massa, gillar henne för vi leker på samma sätt och har väldigt skoj.

   

Det kom fler och fler hundar precis som alla lördagar. Självklart några nya idag också, alla är lika välkomna.

   

Labrador Alice och Alfonzo (som tillfälligt glömde bort mej) hälsade en välkommen. Vi är alltid mycket artiga och trevliga mot alla nya kompisar.

   

Dessa gruppsamtal är viktiga saker. Veckan som gått diskuteras och så planeras det en massa skoj lek och annat umgänge också.

   

Kelpien Ella kom på sitt första besök. Alice hälsade henne välkommen. Ella tyckte först att det vaar väldigt märkligt med alla hundar som lekte överallt och höll sej hos sina människor och kollade noga.

   

Jenna och hennes brorsa Hasse gjorde sej kompisar med en spaniel. Jenna blir ju alltid kompis med alla och Hasse verkar vara likadan.

   

Ursäkta Alfonzo, jag vet att du älskar mej över allt annat men nu tänker jag leka en stund. Blir lite bökigt om du ska vara ryggsäck.

   

Micco till skillnad från Sigrid minglar faktiskt runt en del med os andra hundar. Jenna känner han ju bra eftersom hon är med oss i bland. Men nu gjorde han sej till kompis med Hasse också.

   

Ossy och Golden Mikko de pysslar alltid med en massa mer eller mindre obegripliga saker. Som här kolla Mikkos min.

   

Kuwaz Daisy har varit med ett par gånger förut. Nu börjar hon släppa loss och tycka att det är väldigt skoj. Hon och Jenna hade en del att prata om.

   

Fast Daisy fick lov att posera när hennes matte skulle ta bilder på henne.

   

Äsch, vet inte vad jag tycker om bildbevis på att Alfonzo, Jenna och Nikki har lyckats slänga mej på rygg. Hände när vi lekte en väldigt skoj lek. Men jag var lika snabbt uppe igen och fortsatte med leken.

   

Sigrids åsikt. Sitta och se sur ut.

   

Lekte jaktlekar med Jenna och Hasse också, mycket skoj och de är ruskigt snabba.

   

Kelpie Ella som först tyckte att allt var läskigt kom igång och utsåg Daisy till sin allra bästa lekkompis. Som de lekte och hade skoj.

   

Jag försökte ta en mikropaus för att kunna köra en massa skoj sen. Alfonzo anställde sej som min livvakt. Han tror att jag är hans och bara hans.

   

Ossy och Golden Mikko de fortsatte med sina märkliga lekar. Här ser det ut som om Ossy ska käka upp honom, men det är bara vänskaplig lek.

   

Osttuben är framme. Det var vi flera som upptäckte. Jodå sex hundar kan smaska från samma tub utan några sura miner. Vi vet att det räcker åt alla och att det fördelas rättvist.

   

Jag tittade på Ella och Daisy en stund. Jätteskoj att se hur de båda blev såna vänner och lekte så bra tillsammans

   

Jaha som vanligt tog det roliga slut alldeles för snabbt. Alla har gått och Ossy har bett om sitt ben. Bara att åka hem igen och vänta i flera månader på nästa lördag. Inte nog med det, matte påstår att jag kan ha en lugn dag i morgon. Ska vi nog bli två om, berättar i morgon om det blev mattes eller min vilja som vann.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Av Wilma Border collie - Lördag 20 april 18:00

Någon har stulit våren för fortfarande är det kallt. Klarade av mina morognrutiner och passsade dörren i evigheter. Tur att jag har bra läkkött för idag hade benstumparna läkt, bara utväxten av tassarna som fattas. Den som ser tassar på bilderna me...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards