wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 9 januari 2019

Högst vanlig dag

Av Wilma Border collie - 9 januari 2019 18:28

Har inte hänt så mycket av värde idag. Gick i alla fall och hämtade Sigrid och Micco när det var dags för min längre runda.

   

Syns inte så bra på bilden, men det var rejält halkigt, i alla fall påstod tvåbensdrivna matte det. Vi sm har fyra tassar i backen märkte inte så mycket av det.

   

Så där ett gott tecken. Sigrid skulle rulla på alla isfläckar överallt. Innebar att hennes humör hade förbättrats avsevärt sen igår. Du var hon så sur att hon inte ens ägnade sej åt den enligt henne mycket viktiga rullningen.

   

Här har det gått någon vi känner. Hade ett långt samtal och spåren denna någon hade lämnat efter sej. Så bara att vara flera och kunna prata om såna här viktiga saker, människor fattar ingenting av sånt.

   

Jag och Micco blev befriade från de onödiga kopplen, Sigrid fick ha sitt släpande av säkerhetsskäl.

Men jag var tvungen att vara polis och se till att hon skötte sej. Var en massa försök att försöka slita strupen av oskyldiga Micco.

   

Eftersom jag har lång erfarenhet av Sigrids pitbullattacker så skaffade jag en bra pinne för att kunna skydda mej om hon skulle utse mej till offer.

   

Det kom mer snö i går kväll så nu är det vinter i skogen. Tyvärr innebär detta att det är diverse bra skogar som blir oåtkomliga eftersom inga vägar plogas. Vi får klara oss med de som det går att gå eller åka till.

   

Matte kollade och idag kunde minsann Sigrid allt om att komma på inkallning. Bra då kunde hon få fortsätta vara på fria tassar.

   

Vi passerade ovanför skidbacken och jag var bara tvungen att rulla. Men det är bättre med bara den konstgjorda snön när man ska rulla. Nu var det blandat med natursnö och det är inte alls samma sak.

   

Sigrid hon försökte gräva viktiga gropar vilket inte gick bra. Men ett snyggt snöskägg skaffade hon sej i alla fall.

   

Träffade Rick som hade en annan hund med sej. Men henne är jag mycket misstänksam mot så det blev bara ett snabbt möte.

   

Någon människa hade jobbat hårt och byggt en fin snögubbe. Hoppas den får stå kvar.

   

Kom ut på vägen och blev koppelfångar. Ossyhusse passerade och berättade att Ossy ska ta det lugnt ett tag så nåt trevligt bus med honom var inte att tänka på.

   

Sen blev jag tvungen att vara polis och ha ett allvarligt samtal med både Sigrid och Micco om att uppföra sej. De lyssnade på mej.

   

Sigrid fick höra en del extra eftersom hon försökt döda Micco igen. Sånt tolererar jag inte utan då blir det allvarliga samtal.

   

Fast sen kopplade vi av med att leka en massa alla tre. Skoj var det.

   

Springa fort får man absolut inte missa så det gjorde vi också.

   

Hm, jag tyckte att jag hörde hundar ovanför backen. Kollade och lyssnade noga men varken såg eller hörde några.

   

På väg hemåt och den här skylten brukar inte stå här. Kollade noga, det var några som höll på och fällde ett träd på en tomt och vi skulle inte ens gå på den gatan.

Lämnade hem Sigrid och Micco och gick hem till tråkhemma.

Eftermiddagsrunda var trist träffade inga jag känner och inte var mina affärer öppna heller.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 18 mars 18:01

Tänk i morse blev Basse levererad till mej! Jodå, han kom in, så käkade vi frukost, så gott att äta tillsammans. Sen la han sej under köksbordet och snarkade. Vissa är morgontrötta. Men sen när matte sa att vi skulle hitta på nåt, då behagade han...

Av Wilma Border collie - Söndag 17 mars 18:07

I natt hade det trillat ner en del onödig snö. När jag var ute för morgonrunda så var det alldeles vitt, helt onödigt.   Så framme hos Basse. På väg dit så var jag övertygad om att matte var mer dement än nånsin. För hon stannade på helt fel s...

Av Wilma Border collie - Lördag 16 mars 18:04

Efter den där bedrövliga ensamma dagen igår så blev det äntligen lördag. Klarade av de trista morgonrutinerna och passade enligt rutin dörren. Litar inte på att matte inte glömmer bort mej.   Basse var vaken och ute så han kom och mötte mej. V...

Av Wilma Border collie - Fredag 15 mars 18:05

Usch! Det där hemska pratet igår om att Basse skulle hänga med sin husse idag, blev verklighet. Hörde att hon pratade i telefonen och trodde att Basse var morgonpigg och på väg hit. Nä istället fick jag höra att det väntade en ensam dag. Tråkru...

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 mars 18:05

Basse skulle inte åka nånstans i morse så jag fick hämta honom.   Han höll till på vanliga liftarstället och väntade. Fördelen var att vi serverades gott godis där. Sen velade matte mellan antingen ytterligare ett länge sen ställe eller lekpla...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards