wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 13 augusti 2018

Mera skogsjobb

Av Wilma Border collie - 13 augusti 2018 17:49

Nu händer det grejer i skogen.

I dag fick jag helt enligt plan hämta Sigrid och Micco som blev alldeles till sej av lycka. Vi har faktiskt inte setts sen i lördags alldeles för lång skilsmässa.

   

I dag så skulle vi kolla en skog. Det är dags för en massa svamphundselever i helgen som kommer.

Jag och Micco fick vara på fria tassar direkt.

   

Hann inte långt så stod det en liten fin Aspsopp. Mycket trevligt att det vaknar fler svampar.

   

Sigrid som har sina idéer om att ge sej på otillåtna äventyr fick vara koppelfånge en stund.

   

Hade vaknat en massa såna här Mjölskivlingar också. Såna ska vi nog träna på nån dag.

   

Sist vi var här fanns det en liten kantarell. Den hade växt och dessutom fått en del kompisar. Svampvattennedfallet har verkligen gjort nytta.

   

Kolla Sigrid. Hon kan det här med svamp hon. Tog inte lång stund från det hon slapp fångenskapen tills hon gick och hittade första Karl Johan.

   

Stor var den och fin. Inte en endaste liten hyresgäst. Självklart fick Sigrid massor med beröm och ost för sitt jobb.

   

Körde samarbete också. Vi markerade tillsammans. Väldigt bra detta att kunna samarbeta.

   

Men vi jobbade inte bara. Passade på att leka en del också. Var svalt och skönt så vi orkade göra saker utan att bli alldeles flåsiga av värmen.

   

Medan vi lekte så hittade matte små Bruna flugsvampar. Faktiskt så hittade hon en del annat också, kommer att bli strålande i helgen.

   

Micco som noga kollat när jag och Sigrid hittade Karl Johan visade verkligen framtassarna. Duktiga hund, här har han alldeles på egen tass hittat en Karl Johan. Han fick massor med beröm och ost. Mer träning och han kommer att bli en superduktig svamphund.

   

Visst är vi fina? Vi är allra bästa gänget av svamphundar enligt matte. Här samlade runt en Karl Johan som vi alla markerat i bästa samförstånd.

   

Tänk nu finns det vatten i skogen. Sånt där utsökt gott lervatten med lite dysmak. Mycket godare än vanligt rent vatten.

   

Jag kollade ett ställe där det brukar finnas Svart trumpetsvamp. Men de sover fortfarande, enligt matte tar det nog en stund innan de vaknar.

   

Sigrid hittade minsann ytterligare ett dike med vatten. Såna är extremt värdefulla, de har inte funnits på många månader.

   

Så har en svamp som heter Citronslemskivling vaknat. Den tränade jag och Sigrid en del på förra året.

Drog runt i skogen lekte en del och hittade några fler Karl Johan och en del annat. Men jag behöver inte visa alla svampbilder enligt matte.

   

Fanns en massa trevliga dofter också. Skogen blir så mycket bättre när det är svalt och har regnat.

   

Hittade några små Föränderliga tofsskivlingar också. De kan jag och Sigrid och Micco ska lära sej dom. Nu kommer vi verkligen att ha tassarna fulla i skogen framöver. Uppskattas verkligen efter alla tråkmånader med oväder.

   

Detta är ett försök till skrytbild. Matte plockade bara Karl Johan och eftersom vi jobbat så bra så skulle det tas en skrytbild. Gick så där. Ja, ja vi kommer att jobba väldigt mycket mera så det finns nya chanser.

Skjutsade hem Sigrid och Micco. Hörde att i morgon så ska vi jobba i en annan skog. Den ska kollas inför helgen.

I höst då ska matte ha kurs för människor också. Om nån av mina besökare är intresserad av att lära sej mer om matsvamp går det bra att läsa om kursen via denna länk

https://www.studieframjandet.se/sodermanlands-lan/gustav-arrangemang/kurser/2018/augusti/svampkurs---flen/


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Av Wilma Border collie - Lördag 20 april 18:00

Någon har stulit våren för fortfarande är det kallt. Klarade av mina morognrutiner och passsade dörren i evigheter. Tur att jag har bra läkkött för idag hade benstumparna läkt, bara utväxten av tassarna som fattas. Den som ser tassar på bilderna me...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards