wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 5 februari 2018

Funderade på att sälja matte

Av Wilma Border collie - 5 februari 2018 18:03

I natt tänkte jag faktiskt annonsera ut matte på Blocket. Det har aldrig varit nån som helst ordning på henne nattetid. Hon både pratar och går i sömnen och stör hundars nattsömn. I natt slog hon alla rekord. Jag vaknade av att hon stod vid dörren och försökte ta sej ut samtidigt som hon vrålade om att bli utsläppt. Tydligen var det nån dröm om hur Terras människor dragit en papperspåse över hennes huvud och kört henne till nåt hemskt varuhus i Ullared. Väl där så var hon fånge och kom inte ut, tydligen det som utlöste hennes nattliga försöka att komma ut genom den låsta dörren och vrålen som väckte henne. Nån som vill ha henne nattetid?

Så blev det idag och en alldeles perfekt inledning på dagen. ÄNTLIGEN är ordningen återställd för jag fick gå och hämta Sigrid på morgonrundan. Precis som det alltid ska vara.

   

Fast det var bra kallt att göra det. Den här temperaturen är på min balkong så det var säkert ännu kallare. Sigrid var alldeles överlycklig och räknade noga in mina katter och sorterade alla mina gamla märgben. Sen skulle vi ut och åka Matte var inte säker på om Pelle Peugeot ville starta men det ville han utan problem,

   

Hamnade i Eskilstuna för diverse hundlig assistans. Först passade vi bil på en parkeringsplats medan mattes mamma gjorde nåt.

   

Nästa parkeringsplats och mattes mamma skulle nåt annat.

   

Men nu SKA vi gå till köttbullerestaurangen. Bara det att det blev en omväg. Matte skulle göra nåt i garaget. Detta inleddes med att hon lyckades halka och sätta sej i garagets enda vattenpöl. Tänker INTE berätta vad hon sa.

   

Detta skulle göra hälla kattsand på en oljefläck som Plupp hade lämnat när han stod där och drog sin sista suck.

   

Ute ur garaget och Sigrid var tvungen att utöva hobbyn rulla mycket och länge på nån noga utvald fläck.

   

Äntligen är vi på rätt ställe och berättade att köttbullar det har vi inte käkat på flera år minst. Fick en del medan människorna fikade. Precis vad vi behövde.

   

Ska åka vidare men Sigrid var bara tvungen att rulla en massa på en matta innan hon ens kunde tänka tanken att ta på sej.

   

Hemma och vi skulle springa av oss i trakterna av skidbacken. Superskoj att springa där.

   

Passade på att leka en hel del också. Vem vet när vi får chansen nästa gång?

   

Eftersom det är kallt så körde de för fullt med den där snökanonerna. Tydligen behövs det mer snö i backen.

   

Vi letade spår efter Ossy och jo han hade minsann rört sej här.

   

Men vi lyckades inte hitta honom idag. Ja, ja det kommer fler dagar så vi hinner nog leka.

   

Ute på isen var det människor. Enligt matte är den fortfarande opålitlig eftersom det inte kört väldigt tunga fordon på den

   

Jag klättrade runt på en massa stockar, gav som vanligt godis.

   

Sigrid hon trodde att hon skulle på egna äventyr. Syns som en rosa prick bara. Men hon kom och blev fånge efter som äventyr är förbjudet.

   

I bland har man tur. Passerade skidbacken igen och nu var det minsann korvservering där. Aldrig hänt förut. Borde vara så varje gång vi passerar och helst ska vi passera minst tre gånger om dan eller så.

   

Detta är en mindre nöjd Sigrid. Matte ansåg att hon kunde sitta bredvid mej den korta biten hem. Sigrid blir synnerligen missnöjd när hon inte hamnar i sin bur.

   

Hemma hos mej blev vi bara insläppta fick våra Dentastix och matte försvann. Rottis Helga behövde hjälp att komma ut. Men matte och Helga hade skilda åsikter om vad ut var. Helga ansåg att kissa runt husknuten kunde räcka. Matte hade andra åsikter och släpade med henne en bit till.

   

När jag lämnade hem Sigrid hade hennes matte kommit från sitt jobb. Matte berättade om den galna natten. Tror att Sigrids katt Nisse lyssnade noga för helt plötsligt hördes ett väldigt prassel från köket. Påse över huvudet hade han tydligen hört och drog en påse över sej. Människorna fick av nån anledning hysterisk roligt. I bland är de lättroade.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Av Wilma Border collie - Söndag 14 april 17:56

Vaknade i morse, ute vräkte regnet ner. Hade sån tur att det hade slutat tills jag skulle på morgonrunda. Gjorde vad jag skulle gick in och passade dörren.Sen var det äntligen dags att åka.   Framme, men jag tänker inte gå en meter för jag ser...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards