wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 2 februari 2018

Jäkla halka

Av Wilma Border collie - 2 februari 2018 18:13

Den här dagen gav matte huvudvärk säjer hon. Vi visste att det var dags för hundligt assistansjobb igen och sånt orsakar inte huvudvärk. I alla fall inte hos oss och normalt inte hos matte heller.

Hämtade Sigrid och åkte mot Eskilstuna. Matte hade åsikter om väglaget som tydligen var snorhalt. Pelle Peugeot visade vid ett tillfälle att han minsann kunde dansa på vägen. Ja, ja det redde ut sej utan besök i diket. Köra 90 var bara att glömma, 70 var max för att vara kvar på vägen.

   

Jaha vi har kommit till Eskilstuna. Men varför ska vi hålla till utanför garaget? Vi vill gå till Köttbullerestaurangen. Matte pratade med bilskroten i telefonen, väntade, skroten ringde igen Nu hade de kört vilse-.Av nån anledning så ansåg matte att det var väldigt underhållande. Inte bara hon som tappar bort sej i städer.

   

Nu gäller det, tänker Plupp Seat starta? Jo han startade och under minst sagt högljutt skramlande så

rullade han. Matte trodde att hon skulle få plocka borttappade delar i hela garaget.

   

Jaha hej då Plupp! Nu åker han på sin sista resa över bilarnas regnbågsbro. 20 år gammal och rullat 33 000 mil då är det inte konstigt att han tappade livslusten.

   

Nu ÄNTLIGEN så får vi gå till Köttbullerestaurangen. Det är faktiskt extremt viktigt att avlägga besök där.

   

Jodå vi fick våra välbehövliga köttbullar.

   

Hörru vi vet att du har mer köttbullar och vi är HUNGRIGA!!!!! Jo alla köttbullar fördelades rättvist mellan oss. Vi delar systerligt på allt vi får.

   

Så skulle vi hämta bilen för mattes mamma skulle skjutsas nånstans. Sigrid hon kan inte röra sej många meter utan att rulla överallt. När hon var klar så hämtades bilen och vi hämtade mattes mamma. Sen fick vi passa bil medan det handlades några skor med ordentliga dubbar till mattes mamma. Det räcker med hennes gungiga och yrsliga huvud, ska inte vara lårbensbrott också. Men nu kan hon gå säkert ute utan att riskera att halka.

Blev en ”spännande” hemresa. Nu hade snön börjat vräka ner och det var ännu halare på vägen.

50 på 90 vägen var maxhastighet. Matte såg tre bilar på en ganska kort sträcka som parkerat i diken. Så passerade vi en bil som tydligen trott att den kunde flyga för den hängde prydligt över ett vägräcke och polisen dirigerade trafiken.

De som inte hamnat fel med sina bilar körde alla väldigt sakta och höll ordentliga avstånd. När vi var nästan inne i Malmköping så såg matte hur Räv var ute och virrade i ett dike. Som tur var höll han sej kvar där och gav sej inte upp på vägen.

   

ÄNTLIGEN hemma i Malmköping och vi är utsläppta för att röra på oss en stund. Började med att leka. Var skönt att kunna springa en stund.

   

Kollade om vi skulle hitta spår av nån vi känner men de flesta hundar höll sej nog hemma idag.

   

Vi sprang massor i skidbacken. Bra att springa upp och ner i den snabbt och mycket.

   

Inkallningen den skötte vi alldeles exemplariskt. Det är ju frihet under ansvar.

   

Lekte mer, bäst att springa bort köttbullarna.

   

Hm, jag har hittat nått nytt. Detta måste jag undersöka ordentligt.

 
 

Kolla denna film. Jag hade väldigt skoj när jag försökte släpa runt på den.

   


Sigrid gjorde några försök men hon är inte riktigt lika stark som jag.

   

Kollade av lite mer utan att hitta nåt av värde. Matte påstod att hon hade huvudvärk, var hungrig och en massa annat mänskligt krafs. Alltså skulle vi hem.

   

Undrar jag. Ombyte förnöjer, jag kanske skulle prova att åka i Sigrids bur. Skulle jag inte alls enligt matte som omgående förvisade mej till min plats. Skjutsade hem Sigrid, hemma på min gata så berömde matte Pelle Peugeot för gott uppförande. Läs hålla sej kvar på snorhala vägen.

I morgon är det dags igen för veckans höjdpunkt, det är lördag och dags för alla skoj hundkompisar hos Ossy.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Av Wilma Border collie - Lördag 20 april 18:00

Någon har stulit våren för fortfarande är det kallt. Klarade av mina morognrutiner och passsade dörren i evigheter. Tur att jag har bra läkkött för idag hade benstumparna läkt, bara utväxten av tassarna som fattas. Den som ser tassar på bilderna me...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards