wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 4 september 2017

Lugn dag och svampvatten

Av Wilma Border collie - 4 september 2017 18:18

I dag skulle det vara en mycket lugn dag enligt matte som är ett lik efter helgen.

Gick och hämtade Sigrid som vanligt på min morgonrunda. Var hemma hos mej medan det föll svampvatten och jag berättade om allt jag gjorde i går som hon missade.

Sen skulle vi till en tyst och folktom skog. Föll fortfarande svampvatten.

 

Hade kommit så mycket att det var vattenpölar på vägen. Väldigt länge sen det syntes till såna sist.

 

Matte hittade i alla fall såna här Stolta fjällskivlingar. Skulle kollas efter en annan svamp som inte har visat sej ännu. Men den vaknar säkert nu.

 

Hörru, det kommer en massa svampvatten och du tvingar oss att vara ute. Hur vore det att läsa på om hur man tar hänsyn till sin hund?

 

Kommer massor med olika svampar i skogen nu. Här är en stubbe med Föränderlig tofsskivling. De fick följa med hem.

 

Såna här Blodriskor finns det hur mycket som helst. Fast de eländiga larverna älskar dom så det var inte speciellt mycket som kunde följa med hem.

 

Tänk det föll så mycket svampvatten att flugsvamparna fick små bassänger på hatten.

Bra behöver massor med svampvatten men fortfarande ska vi inte vistas ute då.

 

Vi gjorde ett fynd vid bäcken. Ett mycket viktigt hundfynd.

 

Titta ett ben att förgylla tillvaron med. Hade det inte varit så eländigt blött så kunde jag ha legat kvar hela dagen och tuggat på det. Gillar när djur tappar sina ben åt mej.

 

Gick vidare och Sigrid gav sej ut på ett sånt där förbjudet äventyr. Men tillsut så behagade hon komma.

 

Jag talade om för henne för miljonte gången eller så att det är totalförbjudet med såna äventyr och hon borde veta att hon riskerar att bli koppelfånge.

 

Fortfarande finns det massor med fina Karl Johan i skogen. Matte plockade en hel del. Bäst att fylla alla förråd ordentligt nu när det äntligen finns svampar.

 

Vi som inte alls skulle behöva träna idag hittade Champinjoner alldeles på egna tassar. Fick självklart mängder med beröm för det jobbet. Att vi inte skulle behöva träna det skyllde matte både på sin egen trötthet och att jag haft tassarna överfulla i många dagar nu.

 

Titta! Det finns vatten i bäcken!!!!! Har inte synts något vatten där på många månader.

Föll så mycket svampvatten att det var lika bra att åka hem igen.

Var hemma hos mej och slappade medan det fortsatte vara blött ute. Matte försökte få ordning på en massa saker efter helgen mer eller mindre framgångslöst.

Gick hem med Sigrid.

Hörde att i morgon ska vi kolla en skog inför helgens kurs och så är vi visst bjudna på lunch också. Låter bra och förhoppningsvis är matte piggare

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards