wilmablogghund

Alla inlägg den 22 januari 2023

Av Wilma Border collie - 22 januari 2023 17:49

I natt var katthotellet öppet igen för Nisse fick sova kvar en natt till. Han och brorsan så nöjda.

Blev idag, jag serverades min smaklösa tråkfrukost

Katterna satt på köksbordet och skrek om sin blötmat. De fick. Kleptoman Leya väntar med att äta till de är färdiga. Men tydligen tog det för lång tid i morse. Heklt plötsligt landade hon på bordet med en leksaksmus i munnen. Lämnade den till kattvalarna som helt glömde att äta och började leka istälet. Då passade frukosten henne.

Jag var inte speciellt sugen eftersom jag inte hade frukostsällskap. Såg att kattvalparna kollade min mat, men kom fram till att den inte passade dom. Åt lite i alla fall, behövde energi inför hundträffen. Inte blev tillvaron bättre av att matte pratade om att hon såg nån liten färgskiftning på papperet hon envisas med att torka mej i bakne med morgon och kväll. Ska gömma allt papper, så jag återfår mitt privatliv.


Gick på trist ensam morgonrunda, hem passade dörren i många evigheter innan matte ansåg att det var dags att åka.

 

Massor med rimfrost var det, enligt matte hade det varit vackert om solen hade visat sej, men den var som vanligt försvunnen.

 

Jaha nu ska jag hitta Basse.

 

Han satt utanför sitt hemma och väntade.

 

Hej Velvet, det var väldigt länge sen sist. Mycket trevligt att träffas igen.

 

Nu kom minsann Basse och tog emot. 

 

Så kom Bjössi också. Insåg att vi skulle bli ett bra gäng idag också. Bäst att passa på eftersom jag har hotet om fängelset hängande över mej.

 

Så blev vi ännu flera. Perfekt och dvägschanuzer Charlie som vi inte heller träffat på evigheter. Alltid trevligt att träffa gamla kompisar. Hade massor att diskutera.

 

Passade på ett springa en del också.

 

Många trevliga hunddiskussioner.

 

Mycket mingel också, alltså jag tänker inte alls sitta i fängelse och missa allt detta.

 

Gick och pratade med Gunhildmatte om hur eländigt ensam  jag är och att jag behöver lite umgänge. För vem vet när jag får det igen? För övrigt var jag nog lite godissugen också.

 

Där är minsann Bassehusse, Velvetmatte och Louiematte. Bäst att ha koll de kanske mmöjluigen begriper att jag och Basse behövde både lite godis och uppmärksamhet.

 

Hm det ser ut som om Velvet behöver min hjälp att hålla ordning på Basse och Louie har hittat nån intressant doft.

 

Så där förstår du Velvet, så här gö rman för att få Basse att ligga på rygg. Jag har mångårig vana så hon fick en massa nyttiga tips.

 

Fast sen kom vi på att flockbrottning är himla skoj det också. Hade mycket skoj en stund, men sen hade som vanligt tiden gått alldeles för fort.

Dags att åka hem igen.

Hemma skulle kattvalparna ha lunch. De äter massor, men enligt matte beror det på att de växer så himla mycket och snabbt nu. Så röjer de massor och det kräver också energi.

Jag åt lite och somnade. 

Gick på eftermiddagsrunda, träffade Zoya och hennes matte, trevligt med sällskap en stund.

Så träffade jag Magnus som har vår allra bästa shoppingbutik. Tyvärr hade han inte fickorna fulla med en massa saker där ifrån 

I morgon är det äntligen måndag alltså kommer Basse som vanligt i morgonbitti. Perfekt ingen ensam tråkfrukost eller ensam morgonrunda. Finns visst både plan A,B och C inför i morgon. Får se vad det blir, beror enligt matte på vädret ocm vi ska kolla bombmurklor, kolla Sörmlandsleden eller göra nåt vi inte gjort på väldigt länge.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards