wilmablogghund

Alla inlägg den 19 januari 2023

Av Wilma Border collie - 19 januari 2023 17:59

Slutade väldigt bra igår. Basse fick sova kvar hos mej. Så trevligt med gemensam middag och kvällsrunda. Sen sov vi så gott tillsammans hela natten, alltså precis som det ska vara.

I morse kom Bassehusse och lämnade Nisse. Cooper blev så glad och Nisse gillade också att få träffa brorsan igen. Perfekt att han får hänga med honom när husse jobbar.

 

Nöjd Nisse som fick blötmat till frukost. Cooper han käkade torrisar tills Nisse var klar. Sen röjde de loss alldeles väldigt. Massor med lek blev det. Går så när de inte setts på nån dag.

Jag och Basse hade enligt matte saker att göra.

Hamnade i bilen och åkte till Flen.

 

Suck! Tyckte att vi hörde dett rykte om förestående shopping, men den där människan var borta i veckor, nu finns det väl inga pengar kvar till behövande hundar. Somnade av leda medan vi väntade och väntade.

 

Skulle ta en runda vid kungens slott. Länge sen sist och såna massor med trevliga dofter, rört sej många hanar här så jag lämnade massor med hälsningar.

 

I kungens sjö var det minsann ingen is och massor med änder ute och simmade.

 

Mej Basse, di ska INTE bada!! Enligt Basse var det visst badläge eftersom änderna var i vattnet. Han har nån märklig logik ibland den där. Det är iskallt i vattnet och ingen badsäsong.

 

Alltså här borde jag få gå ofta och ännu mer när jag sitter i fängelset  börjar lukta riktigt gott och vill ragga.

Basse jobbade hårt med att försöka dölja alla mina hälsningar till hanarna. Tjat om att jag har minsann honom och det räcker.

 

Enligt matte var det vackert med det spegelblanka vattnet och solen. Ointressant enligt oss, det finns så mycket annat viktigt.

 

Vattnet är så högt att till och med träden badar numer.

 

Så måste Basse gå nära järnvägen och titta på tågen. Sekunden innan denna bild stod han på bakbenen bara för att kunna se ordenligt. Han har konstiga idéer ibland. Begriper inte varför tåg är så spännande, jag menar det finns ekorrar som är riktigt intressanta.

 

Lite till så kommer vattnet att komma upp på vägen.

 

Lite is hade bildats under natten när det var kallt. Basse funderade på hur han skulle nå det öppna vattnet.

 

Detta är den senaste modellen av isbrytare. Kallas för Basse Svamphund och tar effektivt död på tunn is. Hade han inte varit koppelfånge hade han troligen gett sej ut och simmat. Tur att ingen passaerade och hörde hur stackars Basse utsattes för hemska hot. Kliv upp ur vattnet annars får du inte åka och shoppa!! Blöta hundar har shoppingförbud. Basse övergav vattnnet högst motvilligt.

 

För övrigt är det ingen höjdare att försöka simma där för så här strömt var det bara en bit bort.

 

Äntligen dörren till våran allra bästa butik. Nu ska vi shoppa, det var massor med år sedan sist.

 

Ja, ja Basse vänta lite jag ska ta ut två bitar till oss. Lösgodiset var lika utsökt som alltid.

 

Kollade av om det var mer vi bejhövde. Självklart fanns det hur mycket som helst som vi behöver. Basse valde ut ben till vårt fredagsmys. Han är expert på såna och väljer alltid väldigt goda.

Så skule vi köpa revben. Lite läskigt för den frysen står nära det där hemska stället där de amputerar tassar. Jag var inte helt övertygad om att jag skulle kolla dom. Men blev lovade att det ar ingen tassamputation idag och dessutom så skulle jag och Basse posera för att par bilder. Har börjat jobba en ny tjej där som ville ta bild på oss, så klart hon fick. Vi måste hålla oss väl med personalen.

 

Drack en massa vatten också. Lilka bra att passa på för hemma är inte säkert att det finns nåt och det är alldeles utsökt här.

 

Så det viktigaste på hela shoppingrundan. Det ljuvliga shoppinggodiset, verkligen höjdpunkten. Och om nån reagerar på äggkartongen så tillhör den matte. Vi shoppar viktiga saker medan hon ska ha tråkägg som värps av hönorna som Magnus som äger våra bästa butik har.

Åkte hem med våra inköp.

Nisse och Cooper hade tydligen haft skoj, nädtan alla torrisar var uppätna och Klepoman Leya hade tydligen kurs under vår frånvaro för mattes säng var full med kattleksaker igen.

Vi käkade lite och somnade gott.

Gick på en trist eftermiddagsrunda, träffade inga vi känner.

För en stund sen så åkte Basse och Nisse hem. Såg att Nisse fick med sej en egen påse med såna där Dreamisar som utlöste kaoset för ett par dagar sen. Hörde nåt om att nu kunde han käka såna utan att be alla andra dra till heta trakter.

I morgon kommer det tillbaka, för se vad vi ska hitta på då.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards