wilmablogghund

Alla inlägg den 11 januari 2023

Av Wilma Border collie - 11 januari 2023 17:47

Basse kom helt enligt rutin i morse. Känns bra detta att ha koll på när han närmar sej så jag kan ta mej ut och ta emot honom. Mycket viktigt detta att Basse verkligen känner sej välkommen.

Vi käkade frukost och kattvalparna fick sin också. Nisse har lärt sej detta med att när jag och Basse käkar furkost så får de också sin blötmat.

Gick på morgonrunda, helt onödig sån. Det stormade och kom iskallt regn på tvären. Vi ville tillbaka in medan hänsynslösa matte envisades med att gå och slänga sopor. Många steg i onödan.

Fick gå hem, såg över våra skador och funderade på hur vi skulle fördriva dagen i skitvädret.

 

Alltså livet som kattvalp verkar väldigt behagligt. Bara att rulla ihop sej och sova, Inget snack om att ut och kissa och bli aktiverade

Men så hade matte kommit på vad vi skulle göra.

Hamnade i bilen för gå nånstans var inte att tänka på.

 

Titta noga på bilden. Beviset på mattes totala förvirring. Jag har gått ner till porten, ut till bilen och när vi var framme insåg hon missen. Fråga mej inte varför Basse har både mitt och sitt eget koppel och jag inget alls. Jag hade inte ens märkt att jag var på fria tassar.

 

Så där rätt koppel på rätt hund även om jag hade klarat mej perfekt utan. Syns inte så bra på bilden, men vägen var rejält hal av en massa is som fortfarande levde.

 

Rinner en bäck där, av allt regn och snösmältning så forsade den rejält. Tur att Basse var koppelfånge annras hade han säkert slängt sej i

 

Här var det länge sen vi var och lekte. Gällde att hitta ett bra ställe utan en massa träd som skulle kunna blåsa omkull. Var perfekt att springa runt med bollen. Basse den optimisten letade sork, men lika framgångslöst som vanligt.

 

Fortfarande så stormade det, men regnade i alla fall lite mindre.

 

Lät Basse låna bollen en stund. Tänkte att det skulle kunna bli en trevlig jaktlek.

 

Jag förbereder en av mina välplanerade tacklingar men.............

 

Glöm boll och tacklingar. Hare har minsann lämnat massor med gott till oss. Lika bra att ta reda på allt, vi vet inte när vi hittar igen.

 

Men sen hade både vi och matte tröttnat på storm och regn. Dags att ta sej hem igen.

Basse hittade ett annat dike, påstod att han var törstig. Tur att det var is under lervattnet för annars skulle han ha kunnat simma. Alltså man badar inte i januari, inte ens om man heter Basse och är svårt vattenberoende.

 

På väg mot bilen, pratade om att det skulle bli skönt att komma hem, se över eventuella regnskador och käka lite.

 

Cooper och Nisse som tydligen sovit gott medan vi var borta tiggde lunch och sen var leken igång igen. Jag och Basse somnade. Det gjorde de där två också efter en stund.

Så skulle vi på eftermiddagsrunda. Kändes som en onödig uppfinning, blåste fortfarande, men det hade i alla fall slutat regna.

Gick en tråkrunda, träffade inga vi känner.

 


Den här bilden tog matte alldeles nyss. Det växer märkliga saker i hennes blomkrukor. Frågan är om växten slokar på grund av vattenbrist eller om den kommer att växa och bli större.

Hoppas det är bättre väder i morgon så vi kan göra nåt skoj då.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards