wilmablogghund

Alla inlägg den 1 januari 2023

Av Wilma Border collie - 1 januari 2023 17:45

Skitkväll och natt blev det.

Som det smällde ute. Jag gillar det inte alls, blir orolig och vet inte vad jag ska göra.

Fick godis inlidad i handduk, sånt brukar jag älska. Nä kunde inte koncentera mej, det smällde. Lämnade den innan jag var klar. Helst ville jag ut och kolla läget.. Strängt förbjuden att gå ut när det smäller.

Var tyst en stund då fick jag gå ut, nä ute var inget bra jag kissade och ville in igen.

Smällde ännu värre, matte drog på musik i mobilen. Underhölls av den tvåbente Alice Cooper,begriper inte varför matte skulle lyssna på vissa flera gånger. Onödigt, det smällde ute.

Nosework då? Blev en mycket annorlunda upplevelse. Jag brukar gilla det, var okoncenterad markerade bara slarvigt. Skulle belönas med ost. Då ansåg Kleptoman Leya som inte heller gillar smällare att noework är en lämplig sysselsättning för katter. Eller i alla fall stjäla mjukosten som jag skulle ha. Matte försökte få mej att koncentera mej, Kleptomanen hängde i armen för att komma över osten och från fickan hördes Alice Cooper sjunga om Schools out, Poison och en massa annat. Den fyrbente Alice Cooper följde det där märkliga kaoset med stort intresse.

 

Han hade sett hur Kleptomanen gjorde allt för att komma över osten. Så klart liten kattvalp måste smaka. Nu lär jag få ha stenkoll på MINA osttuber för se det passade honom perfekt. Oljudet ute det brydde han sej inte om.

Ville ute femtioelva gånger till, fick inte. Till slut var det rena kaoset, människor är idioter. Bränna upp massor med pengar och skrämma både vilda och tama djur.

Men sen efter många timmar blev det tyst. Vi somnade allihopa, tur att det dröjer ett år till nästa gång.

Vaknade i morse, de vanliga trista morgonrutinerna. Tråkfrukost och ensam morgonrunda. Passade dörren i många evigheter.

 

Hej Basse!! Äntligen, vi har inte setts sen förra året. Hade en del att prata om.

 

Hej Fido! Trevligt att ses igen.

 

Han och Basse inledde nån skoj oss hanar emellan lek. Jag lät dom hållas.

 

Poppie kom också. Hon uppskattar verkligen att komma och leka med oss. Så kom Inez och Gunhild också. Fler blev vi inte hörde att många hundar hade nog trötta människor idag.

 

Ha! Poppie och Basse trodde at de skulle ha den här bollen. Glöm den är min, bara min!! Hade mycket skoj med den.

 

Ja Poppie luktar mej i baken, men hon är tik så sluta tjata om det där eländiga Hormonhäxefängelset. Jag var mest intresserad av att hålla reda på bollen så varken hon eller Basse kom över den.

 

Gick och prtade med Inezmatte om att vi inte fått nån frukost. i fick några godisbitar. Gunhild stackarn var med om sitt första nyår och nån dåre hade skjutit en massa smällare fast hon bor ute på landet så hon hade varit livrädd.

 

Jaha så där kan man också göra. Bassehusse kör fyrhjuling och Basse och Poppie tycker att det är en superskoj lek att jaga honom.

 

Gunhild håller fortfarande på och bestämmer sej för vad hon egentligen anser om Poppie, men de kommer säkert att bli superkompisar med tiden.

 

Blev en del mer lek innan de korkade människorna hittade på att det var dags att åka hem igen.

Hemma så käkade jag lite somnade gott sen. Förlorade en hel del sömn i natt så var tvungen att ta igen den.

Gick på eftermiddagsrunda.

Hade sån tur att matte behövde prata med Viveca , alltså öppnades hennes magiska fönster och jag fick godis. Visst fick lyssna på en massa mänskligt tråkprat. Men allra helst så borde matte behöva prata tråk med Viveca helst vid varje runda så jag får nåt att äta.

Nu hoppas både jag och matte på en lugn och tyst kväll och natt.

Jag och Basse ska hitta på nåt i morgon så jag behöver vara utvilad då.





Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards