wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 17 januari 2023

Morgonkaos och träffat några kompisar

Av Wilma Border collie - 17 januari 2023 17:41

Helt enligt de bra rutinerna kom Basse och Nisse i morse. Då ska det serveras frukost. Jag och Basse fick. Katterna skulle ha, då insåg matte katastrofen. Deras blötmat var slut. På köksbordet satt tre nästan ihjälsvultna katter och väntade. De där skålarna med torrfoder passade inte.

Matte letade och hittade en påse med Dreamisar, gott kattgodis, det kanske skulle duga till frukost. Nisse slängde sej över dom, svor åt Cooper som också ville ha. Kleptoman Leya fick en smäll i skallen medan han svor högljutt. Jag tänkte ta på mej polisrollen och reda ut vad de nu pysslade med. Fick onda ögat, en massa svordomar från Nisse och viftande med en hotfull tass. Matte skrattade så hon grät åt kaoset. Till slut lyckades hon reda ut det så alla fick sina Dreamisar fast de egentligen ägdes av Nisse som fortfarande blängde surt på de andra.

Jag och Basse gick på morgonrunda. Hade tur och träffade Rocky, mycket trevligt att träffa en annan hund redan på morgonen.

Hem, funderade på vad vi skulle hitta på. Det var mulet, blåste kallt och risk för regn eller snö. Hörde nåt telefonsamtal. Lyssnade inte var säkert tråk.

 

Hamnade hemma hos Basse eller egentligen vid hans uthyrningsstugor där matte skulle kolla nåt.

 

Basse kolade noga kylskåpen. men de var alldeles tomma. Ingen hade glömt nåt som kunda ha passat honom inte. För övrigt hade han inte fått nåt eftersom de varit avstängda sen i höstas. Hade det funnit nåt hade det troligen gått ut genom dörren på egen hand.

 

Struntar väl i tomma övergivna kylskåp, var trevligare att ligga och spana på vägen.

 

Sjön den bara växer och växer hela tiden. Lite till så har den dränkt den lilla vägen till Basses badplats.

 

Skulle gå vidare när matte var klar och hitta på nåt.

 

Många spännande dofter fanns det. Hade faktiskt passerat en och annan snygg hane här.

 

Gick till skidbacken. Där känns inte blåsten. Funderade på vad vi skulle göra. TYp leka eller rulla i konstsnön.

Men titta där borta! Vi är inte ensamma!!

 

Både Ricki och Tilly kom. Alltid trevligt med flera hundar.

 

Dessutom hade de dvärgschanuzer Mezzo med sej. Han var så intresserad av mej, Jag måste ha en enorm dragningskraft på dvärgschnauzrar. Hörde hur matte pratade med hans matte om mitt förstående fängelse och inga träffar då. Dumheter vill jag och Mezzo träffas så gör vi det.

 

Vi diskuterade en del på tu man tass. Vad, det stannar mellan oss, även vi hundar behöver faktiskt privatliv.

Men så skulle de vidare.

 

Du stör inte mej! Nu ska jag faktiskt avnjuta ett antal rull i konstsnön.

 

Titta Basse, testa detta det är underbart.

 

Jag rullade och rullade medan Basse sprang runt och trodde att vi skulle brottas. Brottas är skoj men inte när jag är upptagen.

 

Inte kom det fler kompisar heller. Vi hade gärna umgåtts med ett gäng till.

 

Basse lekte en del med bollen , men jag fördrog att rulla mer istället. Med detta konstiga väder är det lika bra att passa på medan konstsnön finns. Nu efter egnen var det dessutom perfekt glid. Matte som inget begriper pratade om snorhalt. Äsch, hon kunde ha provat att rulla istället.

 

På väg hemåt. Nog för att det är vatten överallt men enligt Basse går det lika bra att käka snö när man är törstig.

Tog vägen förbi affären. Matte skulle ah tag på kattmat för att inte bli mördad när vi kom hem.

 

Så där mycket nöjda Nisse och Cooper, äntligen deras älskade blötmat. Jodå Kleptoman Leya fick hon också. Förhoppningsvis har den förvirrade nu lärt sej att se till att det alltid finns sån mat hemma till dom.

Fast sen råkade Cooper illa ut. Den slöa rostiga bultsaxen avsedd för katter kom fram. Jag såg med fasa hur hans tassar amputerades medan han spann!! Dåre måste berätta hur vidrigt det är med tassamputation. Matte påstod att det bara var de slyvassa klospetsarna som klipptes av, Ha! Jag såg minsann hur hon tog hela tassarna på honom.

Skulle gå på eftermiddagsrunda. Då vräkte snön ner med lite insalg av regn. Inte träffade vi några vi känner heller och inte fick vi passera Vivecas magiska fönster. Tråkrunda.

I morgon hittar vi på nåt annat. Matte lär ha en plan men det beror på vädret om den blir av.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Söndag 30 juni 18:08

Väderpårognoserna sa att det skulle komma enorma mängder med svampvatten idag. Ingenting när jag var ute på morgonrunda. När jag skulle åka hem till Basse så försökte det falla en del.   Suck! Tråkväxthuset igen, här ska jag ligga och ha trå...

Av Wilma Border collie - Lördag 29 juni 18:10

I går kväll så kom Åskar på ett mycket efterlängtat besök. Han hade massor att berätta och hade med sej kompisen svampvattnet också. När jag gick ut för sista kvällsrundan var det blött och det försökte fortfarande falla svampvatten. I morse var ...

Av Wilma Border collie - Fredag 28 juni 17:57

Äckligt var det redan på min morgonrunda. Ovädershett och kvavt så det knapp fanns luft. Åkte och hämtade Basse.   Tråkgurkorna växer massor just nu. Matte behöver binda upp dom, men det var tusengrader varmt i växthuset så det ska göras en ...

Av Wilma Border collie - Torsdag 27 juni 17:58

Blev väldigt bra i går för Basse fick sova kvar hos mej, Sånt uppskattar vi verkligen. Så blev det en tidig morgon, min bil användes när vi skulle på morgonrunda.   Jaha här var et tag sen vi var och matte hade träff med någon från radion. ...

Av Wilma Border collie - Onsdag 26 juni 17:51

Vädret är under all kritik. Vidrig oväder redan tidigt i morse. Sen var det dags att hämta Basse. Matte vattnade allt tråk i växthuset sen skulle vi vidare till uppdraget.   Placerade mej omgående i skuggan. Basse drog runt och letade efter ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards