wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 13 januari 2023

Årets sista tomtefynd och lite annat

Av Wilma Border collie - 13 januari 2023 18:01

Dagen kunde ha börjat bättre. Jag måste ha varit trött i morse. Vet alltid när Basse är på gång och ska ner i porten och ta emot honom. Men helt plötsligt så knackade det på dörren och utanför var Basse och Nisse, ja självklart i sällskap med sin husse. Jag skämdes, tänk om Basse inte kände sej välkommen när jag missat att vara mottagningskommitte?

Som tur var så var inte Basse sur och Nisse skulle omgående hitta brorsan för en massa röj. Bad självklart om ursäkt många gånger, råkade visst somna om i soffan när matte gick upp. Måste skärpa mej

Vi käkade frukost och gick på morgonrunda. Hem och funderade på vad vi skulle göra idag.

Ute försökte det som vanligt regna.

 

Gick till Tråkskogen, trodde att vi skulle leta tomtar.

 

Vi hittade två och markerade. Fick godis, sen gjorde matte nåt konstigt. Hon tog tomtarna och gav dom till ett gäng med människovalpar som passerade. För idag så skulle alla tomtar samlas in igen. Eller alla och alla, det finns korkade människor som snott massor av dom. Dom borde vi bita fingarna av. Nu tar det massor med månader innan vi kan leta såna igen.

 

Gick vidare hittade inga fler tomtar.

 

Jodå sjön ser alldeles spegelblank ut, fast det är is med en massa vatten på och bryggorna är oåtkomliga eftersom jag vägrar sätta tassarna i iskallt vatten.

 

Så finns han som inte har några som helst vett och begrepp om vad iskallt innebär. Sjön blir större och större hela tiden.

 

Den här bryggan går att nå utan att blöta tassarna. Alltså skulle den inspekteras. Basse han prata om både isrejs och bad, men han kan glömma båda sakerna just nu.

 

De här små figurerna på isen är riktigt söta. Egentligen är det droppar som frusit på varandra men ser ut som en lite famlij.

 

Dåre!! Sjön håller på att invadera en stig. Men plaska fram i vattnet känns som överkurs. Jag undvet det noga.

 

Så skidbacken och nu ska vi röja och jag planerar för massor med avkopplande rull. Bäst att passa på medan den finns.

 

Vi ska INTE brottas!! Jag försöker faktiskt ta alla mina livsnödvändiga rull!! Lyckades som tur var få till några stycken.

 

Skulle leka med bollen. Den snodde Basse. Jag jagade honom så mycket och snabbt att jag tappade bort ett par av mina ben, men de återkom. För övrigt så kom jag över bollen också.

 

Tänk att Basse äntligen har fattat hur underbart det är med rull på konstsnö. Natursnö är för amatörer.

 

Som välutbildade svamphundar kan vi jobba nästan året runt. Här har vi jobbat.

 

Ett par små ostronmusslingar. Hoppas det kommer flera.

Passerade Basses hemma, allt såg okej ut.

 

Tog en annan väg genom Tråkskogen, var länge sen vi gick här, Jag hittade många spännade spår efter snygga hnara och utsattes genast för en massa hot när jag började kissa en massa och lyfta på benet. Jaha, jag var kissnödig och det är alltid bra att träna bakbensmusklerna. Nåt fängelse det har jag inga som helst planer på.

 

Titta himleen ser märklig ut!! Den där solen försöker visa sej, den finns alltså kvar.

När vi kom hem då var minsann himlen alldeles knallblå, fast det varade inte så länge.

Vi käkade lite och somnade.

Skulle på eftermiddagsrunda, då regnade det igen. Blev en ganska snabb runda vi ville inte skaffa oss en massa otrevliga skador.

I morgon då är det lördag, alltså trevligt mingel, lek och hundsnack,Ser vi verkligen framemot.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Söndag 30 juni 18:08

Väderpårognoserna sa att det skulle komma enorma mängder med svampvatten idag. Ingenting när jag var ute på morgonrunda. När jag skulle åka hem till Basse så försökte det falla en del.   Suck! Tråkväxthuset igen, här ska jag ligga och ha trå...

Av Wilma Border collie - Lördag 29 juni 18:10

I går kväll så kom Åskar på ett mycket efterlängtat besök. Han hade massor att berätta och hade med sej kompisen svampvattnet också. När jag gick ut för sista kvällsrundan var det blött och det försökte fortfarande falla svampvatten. I morse var ...

Av Wilma Border collie - Fredag 28 juni 17:57

Äckligt var det redan på min morgonrunda. Ovädershett och kvavt så det knapp fanns luft. Åkte och hämtade Basse.   Tråkgurkorna växer massor just nu. Matte behöver binda upp dom, men det var tusengrader varmt i växthuset så det ska göras en ...

Av Wilma Border collie - Torsdag 27 juni 17:58

Blev väldigt bra i går för Basse fick sova kvar hos mej, Sånt uppskattar vi verkligen. Så blev det en tidig morgon, min bil användes när vi skulle på morgonrunda.   Jaha här var et tag sen vi var och matte hade träff med någon från radion. ...

Av Wilma Border collie - Onsdag 26 juni 17:51

Vädret är under all kritik. Vidrig oväder redan tidigt i morse. Sen var det dags att hämta Basse. Matte vattnade allt tråk i växthuset sen skulle vi vidare till uppdraget.   Placerade mej omgående i skuggan. Basse drog runt och letade efter ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards