wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 9 maj 2022

Sån där perfekt måndag

Av Wilma Border collie - 9 maj 2022 18:01

Började som vanligt bra eftersom det är måndag. Åkte och hämtade Basse och sen vidare för att hämta Alice som är frisk igen.

Hem till mej ett tag, funderade på vad vi skulle hitta på.

 

Jaha campingen, detta kan innebära trevliga saker. Spanade men såg inga Moha och Troy. Mattes telefon ringde och det är minsann inte bara hon som är förvirrad. Moha och Troymatte hade blandat ihop mötesplatserna och var på fel ställe.

 

Nu så där borta kommer de. Skönt att de fick ordning på den förvirrade människan så de inte missar vårt utsökta sällskap.

 

Matte pratar hela tiden om en massa jobb på våran etapp. Basse ochAlice ansåg att den skulle passa idag. Men det var inte alls planen, det ska fixas senare i veckan.

 

In i skogen vid våran bra lekplats. Gick precis lika bra att ha en massa skoj här.

 

Snart kommer liljekonvaljerna att blomma. Den här bilden är suddig, men då skulle ni ha sett alla som matte kastade. begriper inte varför hon inte ville ha hjälp av fem hundar. Otacksamma människa!!

 

Vidare i skogen eftersom vi hade massor att göra.

 

Hälsade på de pyttiga kantarellerna, de har nog växt en hel millimeter sen sist. Men det lilla svampvatten som föll i lördags har i alla fall hållit jorden fuktig under löven.

 

Så var det då Basse som håller på och inför ett nytt mode i hundvärlden. Pryd pälsen med vad som finns i skogen. I dag var det en stor tuss mossa.

 

Ut på en av ängarna. Massor med spring och lek plus att Hare hade den stora vänligheten att ha lämnat ett ordentligt godisbord till oss.

 

Skönt att ha rejäla ytor att springa på. Ägnade mycket tid åt det plus vänta på Basse, Alice och Troy som drog och badade.De trodde nog att ingen fattade vad de höll på med.

 

Vidare in i skogen för att kolla en massa viktigt som bara vi hundar begriper.

 

Basse hittade ett gammalt revben sen nåt spår nån gång för länge sen.

 

Om jag badar? Absolut inte!! Råkade bara få tassarna i sjön när jag skulle dricka.

 

Sen finns det de som måste bada ofta och mycket. Troy ar inte sämre han men det fastnade aldrig på bild.

 

Långt bakom mej så skymtar Basse. Han har varit på en egen utflykt och gjorde allt för att hålla avstånd.

 

Nånstans nära kärret hade rådjur tappat ett ben. Fast människorna tror att rådjur tramapt genom iden och drunknat. Hur som helst så skulle Basse ha benet och det var endast hans egendom.

 

Ja, ja matte är tydligen bra på att överlista honom. För vem kan motstå ett ostblommande träd. Han blev fånge och släpades från sitt fyndade ben.

 

Nä jag tänker inte titta på de där tre dårarna. Tre stycken på gemensam sorkjakt. Alla sorkar klarade sej idag också.

 

Slut på allt skoj, dags att åka hem igen enligt tråkmänniskorna.

 

Vissa av oss drack i diket, medan andra badade. Men Vattentjuven har hittat det så det var inte mycket kvar tyvärr. Måste komma massor med svampvatten nu så det blir påfyllt till behövande hundar.

Sa hej då till Moha och Troy som tydligen ska vara fångar i det där Stockholm ett tag. Fast om vi hörde rätt väntar en ganska kort fångenskap nu. Kan hoppas att deras männiksor inte hittar på nåt annat korkat.

Hem till mej, käkade lite och sov.

Skjutsade hem Alice som skulle väcka sin matte.

Jag och Basse gick en sväng vid torget sen. Träffade förläggarhunden Rudolf en sanbbis. Mycket trevligt.

I morgon väntar visst nåt grejande på Sörmlandsleden igen

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Söndag 19 maj 18:05

Lika vidrigt oväder idag. Var hett och vindstilla redan på morgonrundan. Så var det dags för hundträff igen.   Idag passade det minsann med taxi för Liftaren. För varmt att gå hem enligt honom. Framme så skulle matte vattna tråkgrönsaker i d...

Av Wilma Border collie - Lördag 18 maj 18:02

Var varmt ren när jag var ute för morgonrundan. Sen när jag skulle åka till Basse var det ännu hetare. Matte dumpade av saker vid tråkväxthuset.      Basse sprang runt med något i munnen, mycket stolt. Men så kom Inez och då glömde han at...

Av Wilma Border collie - Fredag 17 maj 18:05

Basse skulle ha sovmorgon igen. Alltså skulle han hämtas, han hittades på sin vanliga liftarplats. Perfekt frö där stod dörren på glänt så vi gick in. Ännu bättre kom fram en påse med samrrigt godis. Att matte pratade om att man inte kliver in oinb...

Av Wilma Border collie - Torsdag 16 maj 17:59

Basse hade sovmorgon i morse, alltså ensamma morgonrutiner. Sen var det dags att väcka honom.   Nisse ville gå ut. Han är lika övertygad om att jag kan släppa ut honom och visar sin tacksamhet genom att stryka sej mot mej. Sen skulle vi åka ...

Av Wilma Border collie - Onsdag 15 maj 18:08

Började bra eftersom Basse blev levererad i morse. Morgonrundan och frukosten blir mycket trevligare då. På grund av det rådande ovädret gick alla bra skogar bort. Hamnade hemma hos Basse först. Matte släpade in den där tunga säcken med hönsgöd...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards