wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 16 april 2019

Guidat Jenna i Engelska skogen

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 17:49

Blev en bra dag. Matte behövde en tyst och folktom skog. Min bil användes och så hämtade jag upp Jenna sen åkte vi.

 

Så där framme. Du förstår Jenna att detta är Engelska skogen och här har jag ett viktigt uppdrag att sköta. Tänkte visa det och en massa andra viktiga hundsaker.

 

Nu tänker jag guida Jenna till allt som är viktigt att känna till här. Jenna hade fullt upp med alla dofter och titta på en massa överallt.

 

Vi studerade bäcken. Förrra gången jag var här var det massor med vatten, men nu härjar den eländiga Vattentjuven för fullt.

 

Bara att ha tålamod, detta är en backe som matte döpt till Mördarbacken för den är lång och seg och tar aldrig slut. Vadå, jag och Jenna sprang uppför den som ingenting. Matte var betydligt långsammare.

 

Perfekt. Har utfört lite svamphundsjobb  och då kommer minsann osten fram. Hittade några små Stenmurklor och såna kräver belöning.

 

Små och alldeles nyfödda är de. 

 

Vi kopplade av med en del lek också. Den här pinnen vet jag att den var min. Men Jenna var av åsikten att den var hennes. Blev en rejäl dragkamp innan jag lät Jenna vinna. Men hon ska inte tro att det blir en vana.

 

Berättade allt om mitt viktiga uppdrag som husvakt. Allt var precis som det ska vara, inga inbrott eller besök av Vilda grisar. Förra gången sa matte att det inte skulle dröja så länge innan mina engelska kompisar skulle komma. Men inte hade de kommit i dag inte. Matte har bevisligen ingen som helst tidsuppfattning. Nu hette det att kanske nästa gång det är dags för den här skogen.

  

All begagnad päls från mej och Terra har hållit Vilda grisarna borta hela vintern. Nu har fåglarna fixat hål och börjat ta den till sina bon. Bra återbruk av det som vi inte behöver.

 

Var nog bra att mina engelska kompisar inte kommit. Matte har visst lovat att snön skulle vara borta då. Men det fanns sån kvar i dag. Försökte ge  Jenna en snörulllektion, men som vanligt trodde hon att vi skulle brottas.

 

I dag skulle vi fortsätta i skogen, sist trodde matte att det var alldeles för översvämmat. Men Jenna är en skvallerbytta!! Jag föröskte ha lite Ekorrspan vid utvalda träd, men hon skvallrar hela tiden om var jag är, Dumheter som matte lärt henne.

 

Heter man Jenna så är det mycket bättre att ta vägen genom en lerig bäck än den lilla spången över den. Ja, ja lerinpackningar är bra för pälsen säjs det.

 

Här blev Jenna koppelfånge av säkerhetsskäl. Matte visste inte vad hon skulle hitta på när vi nådde målet.

 

Vi skulle kolla att flotten inte hade rymt vid islossningen. Matte visste inte om Jenna skulle få för sej att prova flotten. Men det var ingen fara. Jag berättade för henne om att jag minsann har åkt med den på Bäversjön.

 

Provade båten också. Den gav självklart godis, gillar såna här båtar.

 

Kollade vattenkvaliteten i Bäversjön. Utsökt gott och kallt vatten, precis som det ska vara.

 

På väg tillbaka så hittade matte ett par såna här Kotteskivlingar. De växer på begravda grankottar och är ätliga. Men de är så små att det går åt enorma mängder bara till en macka.

 

Visade en massa mer viktiga saker i skogen. Jenna som älskar pinnar provade mängder med såna. Hörde att hon gillade alla. Bra att hon är nöjd med vad mina skogar har.

 

När jag nu höll på med min guidning så ansåg jag att vi skulle fortsätta långt bort i skogen till andra trevliga ställen.

Men matte sa att det kan vi göra en annan gång för nu hade vi varit i skogen i flera timmar och ta den rundan också då skulle vi ha haft skogsfika med oss.

 

Ja du Jenna nu är det slut på det roliga för idag, vi är vid in bil igen och bara åka hem väntar.

 

Hann en bit och sen var det stopp. Hjortarna hade bestämt sej för att de skulle över vägen.

 

Massor var det, matte säjer att minst 35- 40 stycken. Det bara vällde ut ur skogen och över vägen. Kom en bil från andra hållet som körde fort. Tur att han såg mattes blinkande och hade bra bromsar annars hade han krockat med ett gäng. Jag minns när jag höll på att bli nersprungen av ett gäng i Engelska skogen sent i höstas. De  där djuren verkar sakna all vett och sans.

Körde hem Jenna som var ganska trött av alla nya intryck. Jag somnade också gott. Tar på krafterna att guida i skogen'.

På eftermiddagsrundan så tog jag mej in både i tillfälliga Pryl 7an och hos Susanne. Bar eftersom det blev godis och umgänge.

I morgon ska vi hitta på nåt annat får se om det blir plan A eller B, matte funderar visst.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 24 maj 18:03

Ingen Jenna som sällskap idag men enligt matte skulle jag få träffa kompisar.   Jaha och var är mina kompisar???? Undrar om, hon har lurat mej på umgänget, ser väldigt ödsligt ut.   Lekte med min boll en liten stund, nåt skulle jag fördriva...

Av Wilma Border collie - Torsdag 23 maj 17:50

Hade en märklig början på dagen. Skulle gå ut för en fullkomligt onödig morgonrunda, det föll mängder med svampvatten ute. Då finns det ingen anledning att gå ut. Nui hade matte som vanligt helt andra synnerligen korkade idéer om att jag visst skul...

Av Wilma Border collie - Onsdag 22 maj 17:45

Fortfarande oväder, alltså alldeles för hett för en massa trevliga saker. Men idag var det äntligen dags för Jenna igen och vi skulle göra nåt.   Har hämtat Jenna och vi har åkt bil. Nu börjar jag förstå vad som är på gång för detta är vägen in ...

Av Wilma Border collie - Tisdag 21 maj 17:48

Under en tid så har matte har matte haft mina bakre delar som sitt stora intresse. Ett par gånger per dag har hon kommit med en bit papper och torkat mej i baken. Korkade påhitt jag sköter min hygien alldeles ypperligt på egen tass. I går kväll var...

Av Wilma Border collie - Måndag 20 maj 17:33

I dag väntade en sån där eländig ensam dag utan kompisar. Inte hade jag sån tur att det skett förändringar under natten heller.  Matte bestämde att jag skulle kolla en annan skog där kantarellerna brukar vakna tidigt.   Så där på plats. Nu ska...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wilmablogghund med Blogkeen
Följ wilmablogghund med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se