wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 21 februari 2019

Sån där vanlig hunddag

Av Wilma Border collie - 21 februari 2019 18:34

Har varit en sån där halvtrist dag.

Snöade när jag gjorde min morgontoalett och kallt hade det blivit också.

Gick och hämtade Sigrid och Micco. Sen gjorde vi ett försök att hämta Jenna men enligt matte var det inte Jennadag idag. Korkat borde alltid vara såna dagar.

   

Hamnade vi sjön för nu skulle det testas om Sigrid verkligen håller på att bli normala Sigrid. Hon fick vara lös med släpande koppel. Frågan var om hon skulle komma ihåg att hon egentligen är väldigt duktig på inkallning.

   

Jodå, det fungerade, hon kom när matte ropade. Det tar sej, hon är nog snart tillbaka till sitt vanliga jag igen.

   

Fast det där med att döda Micco har inte gått över. Jag fick göra flera polisinsatser, när han låg illa till. Tror Micco föredrar Sigrid i fångenskap så han slipper attackerna.

   

Hörru Sigrid ta och lyssna på mej nu. Tänkte förklara för henne att hon måste sköta sej och att livet är mycket trevligare då. Typ inte jaga storvilt, försöka döda Micco och andra dumheter. Tyvärr lyssnade hon inte så mycket på mej.

   

Jag glömde visst upplysa om att isen numer är totalförbjuden. För Sigrid stack ut på den. Tack och lov kom hon tillbaka lika fort igen.

   

Inte bara hon som var på förbjudna isen. Micco provade den också. Matte sa en hel massa saker med tanke på att det för ett par dagar sen var öppet vatten vid stranden.

   

Blev ostletande i den där omklädningshytten istället. Vi städade mycket noga så inte minsta lilla spår finns kvar.

   

Så var det en sväng på isen igen. Enligt matte kommer det från och med nu att vara koppeltvång vid sjöar. Erkänner jag var också ute och vände men skyllde på ett jag skulle hämta Sigrid och Micco.

   

Tog spårvägen i stället och blev fångar alla tre eftersom det var okända människor ute där. Nåt om att de kanske inte alls gillar tre hundar som är extremt ensamma.

   

Trevligt vi skulle ta vägen genom Ekorrskogen. Har inte varit här på evigheter, jag spanade självklart efter ekorrar.

   

Matte trodde att hon skulle titta efter svampar på nån gammal gren. Bara att glömma för den var fortfarande fastfrusen. Men Sigrid var superduktig och kom minsann ihåg att matte brukar kolla den.

   

Massor med träd hade tröttnat på livet i den skogen. Kanske därför jag inte lyckades se en endaste Ekorre. Det brukar vara många här. Ungefär nu upptäckte matte att hon hade tappat en av sina extraklor.

   

Så där vi har hittat den där tappade extraklon. Måste säja att det är mycket bättre att vara hund. Vi dräller minsann inte våra klor överallt och måste leta efter dom. Matte tappar de här hela tiden.

   

Suck. Inte nog med att hon tappar de där extraklorna, ska det ta flera evigheter att få tillbaka dom på kängan också?

   

På väg hemåt och nu blir det minsann superbra.

   

Vi träffade vår allra bästa godisutdelare. Berättade att vi var så sugna och att vi aldrig nånsin får varken mat eller godis. Blev trodda och fick smarrigt godis.

Lämnade hem Sigrid och Micco. Hörde att vi ses inte i morgon utan det tar till helgen nu.

   

ÄNTLIGEN!! Idag lönade det sej att knacka på vid tillfälliga Pryl 7an. Elisabeth hade öppet så jag kunde komma in och umgås och få lite godis. Som hund är det mycket viktigt att sköta affärskontakterna.

   

Sen gick jag till grannaffären. Matte hade nämligen en ny osttub och den var jag och Dixie tvungna att provsmaka. Utföll självklart till belåtenhet. Hörde nåt om att risken är överhängande att jag och Dixie kommer att lyckas knyta ihop våra tungor medan vi delar ost.

   

Fick efterrätt av Susanne också. Precis vad vi behövde.

I morgon ska jag och Jenna hitta på nåt tillsammans. Matte har visst ett par planer, hoppas att nån av dom går att genomföra.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Av Wilma Border collie - Söndag 14 april 17:56

Vaknade i morse, ute vräkte regnet ner. Hade sån tur att det hade slutat tills jag skulle på morgonrunda. Gjorde vad jag skulle gick in och passade dörren.Sen var det äntligen dags att åka.   Framme, men jag tänker inte gå en meter för jag ser...

Av Wilma Border collie - Lördag 13 april 17:53

Lördag och alltså mingeldags igen. Klarade av morgonrutinerna och passade dörren.   Precis när jag kom till Basse så kom det en ny hund.  Alltid trevligt med nya kompisar. Han presenterade sej som Buster och ville gärna lära känna nya hund...

Av Wilma Border collie - Fredag 12 april 17:56

Hämtade Basse som vanligt. Matte var hemlighetsfull och sa att en bra dag väntade. Vi var tveksamma, vet minsann hur det brukar vara med hennes planer som sällan fungerar.   Jaha och detta kallar du för överraskning? Stå och glo vid vägen till v...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards