wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 19 februari 2018

Umgåtts med Sally

Av Wilma Border collie - 19 februari 2018 18:07

I går hörde jag att i dag skulle jag och Sigrid hitta på en del tillsammans med Sally. Inte inträffade det under morgonrundan inte.

Sen hamnade jag i bilen, tänkte att jag skulle hämta Sigid och Sally och kanske att vi skulle åka till nån trevlig skog.

   

Blåst! Här sitter jag i bilen i Eskilstuna och kommer säkert att få passa den i flera år medan matte och hennes mamma handlar en massa tråk Det som höll mej uppe var att jag nog skulle besöka Köttbullerestaurangen sen. Blåst igen! Matte skjutsade bara hem sin mamma och jag skulle hem.

Var bara hemma en stund innan jag skulle ut.

   

Tro inte att jag tänker vänta inte, jag tänker minsann gå och hämta Sigrid och Sally. Annars är risken överhängande att matte glömmer dom.

   

Titta så lycklig Sigrid blev när jag kom. Nästan ett dygn sen sist och det är alldeles för lång tid.

   

Så där nu är vi på väg mot var vi nu ska. Sally ska lära sej att det är helt okej att vara ute med mej och Sigrid.

   

Dessutom var en av människovalparna som bor granne med Sigrid med. Såna är alltid trevligt att umgås med.

   

Här var det väldigt länge sen vi gick. Såna ställen är alltid trevliga.

   

Men Sigrid som varit riktigt skötsam de senaste dagarna hon bestämde sej för att göra otillåtna avvikelser. Men hon blev fångad av sin matte.

   

Så nu är vi inne på en liten väg och äntligen på fria tassar. Sigrid hade av säkerhetsskäl släpande koppel.

   

Sally fick också prova att vara på fria tassar. Inga problem hon skötte sej alldeles utmärkt.

   

Ni minns väl bilden från igår när Sally trodde att ost var dödligt giftigt? Det var då det. Nu kom hon på att ost det är världens godaste godis.

   

För Sally som bor i Stockholm är allt nytt här. Nu vågade hon utforska en massa och kolla alla spännande dofter som finns.

   

Jag och Sigrid vi hade massor med spring i benen så vi sprang mycket och fort. Det här ska vi minsann lära Sally också.

   

Sally hon kom snabbt på att det lönar sej att tigga. Här får hon godis av Sigridmatte. Jag och Sigrid var upptagna med lek just då.

   

Vi fortsatte tillsammans alla tre Ett par gånger så såg det ut som om Sally var sugen på att prova och leka. Vi kommer säkert att kunna lära henne det.

   

Titta på Sally. Hon har kommit på att matte har den där supergoda osten i fickan.

   

Ingen kan tro att hon igår trodde att ost var livsfarligt. Hade hon fått bestämma hade hon säkert käkat upp allt. Men matte är så eländigt snål med den så vi får bara småslickar hela tiden.

   

Ni kan vänta vi kommer när vi är klara med vad vi nu ska göra. Alltså drog jag och Sigrid. Hörde en del av vad människorna sa och det lämpar sej inte för tryck.

   

Som vanligt jag kommer tillbaka först och långt bakom mej syns en liten prick som är Sigrid..

   

Sally hon hade verkligen span efter oss och att vi närmade oss igen. Bra hon har nog förstått att vi är ett par bra kompisar.

   

Pust! Jag har sprungit långt och snabbt i terräng. Det tog på mina hundliga krafter.

   

Sigrid hon hade som vanligt behov av att gräva sina märkliga gropar. Konstigt nog fick Sally komma nära. Normalt blir ju Sigrid fullkomligt rabiat och ska helst döda den som närmar sej de livsviktiga groparna.

   

Resten av rundan var vi koppelfångar. Skyll er själva, ni vet att otillåtna rymningar resulterar i fångenskap fick vi bara höra.

   

På väg hemåt så träffade vi Smilla. Trevligt tyckte jag, Sigrid hade en del åsikter, men det var första stora hunden förutom mej hon träffade sen hon blev påhoppad i lördags. Sally tyckte att Smilla var lite läskig.

   

Passerade torget och där träffade vi Dreamy och hennes matte. Perfekt för Sally att möta fler av våra kompisar.

Sen var det dags att skiljas åt. Men i morgon ska jag hämta Sigrid och Sally och sen ska vi nog ha kurs med henne. Lära henne en massa skoj saker som vi brukar göra. För övrigt lär nog Sally sova väldigt gott efter alla intryck idag.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Av Wilma Border collie - Söndag 14 april 17:56

Vaknade i morse, ute vräkte regnet ner. Hade sån tur att det hade slutat tills jag skulle på morgonrunda. Gjorde vad jag skulle gick in och passade dörren.Sen var det äntligen dags att åka.   Framme, men jag tänker inte gå en meter för jag ser...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards