wilmablogghund

Alla inlägg den 14 maj 2021

Av Wilma Border collie - 14 maj 2021 18:03

Trist morgonrunda idag också.

Tänkte, trodde och hoppades att nån av mina kompisar skulle hänga med mej idag. Men när det var dags för min skogsrunda fick jag veta att det vänatde en ensam dag. Ingen Basse, Alice, Moha eller Troy eller nån annan av alla mina kompisar. Jag behöver kompisar varje dag.

 

Här har jag aldrig varit. Matte har haft span på den här vägen in i en skog ganska länge och idag skulle vi kolla en del.

Nya ställen är alltid trevligt.

 

Så på fria tassar, nu kan jag utforksa utan att ha den långsamma som stoppkloss i andra änden av kopplet. Nytt ställe innebär att det finns hur mycket som helst att undersöka.

 

Fanns massor med sånt där alldeles utsökt gott gräs att käka också. Blev kallad för kossa igen, tycker att den där vegetariska matte skulle prova det här grova gräset det är supersmarrigt.

 

Märkliga saker kan man hitta i skogen. Troligen ska människor bygga nåt efter som det ligger plattor i backen.

 

Hittade en sjö också. Nya såna är trevliga.

 

Fast de här typerna ansåg att sjön var deras och att jag inte alls skulle vara där. Brydde mej inte, vi kan dela på sjön.

 

Vackert var det enligt matte och så vindstilla att det var alldeles spegelblankt.

 

Doppade tassarna och provdrack vattnet. Mycket gott vatten.

 

Fortsatte och hittade massor med intressanta dofter och annat viktigt hela tiden. Matte gick och tittade på skogen och jag hörde att det såg ut att vara perfekta skogar för en massa svamphundsjobb.

 

Undrar om det möjligen bor nån social Ekorre i den här skogen? Kollade ofta och mycket men det var alldeles Ekorrbefriat. Jag behöver en kompis!!

 

Träffade baar den här Kopparödlan. Totalt asocial typ, matte fick ta några bilder men sen stack den.

 

Tänker du komma den här månaden eller. Matte hade fått span på nåt ställe där hon tror att det kan växa en massa Rödgul turmpetsvamp i höst. Kanske det gör men inte nu så då behöver man inte  glo i evigheter.

 

Ja, ja jag kommer. Men du förstår jag hade faktiskt Ekorrkontakt. Tänk det bor en i den här skogen och jag hoppades, men den var precis lika asocial som alla sina släktingar.

 

Har jag ingen kompis får jag väl låtsas att jag har en. Alltså min spegelbild i en vattenpöl. Fast den var inte mycket att ha.

 

Överallt finns det en massa trevliga stigar och små vägar. Finns visst hur mycket som helst att utforska här.

 

Gick på en annan väg för enligt hon med superlokalsinnet så finns det fler sjöar längre fram. Tanken var att vi skulle gå till i alla fall en av dom.

 

Nä jag ska inte gå till varken nån sjö eller nåt annat. Det har börjat falla svampvatten så jag vände, vill till bilen innan jag blir alldeles för svårt skadad. Enligt matte var det bara lite dugg och jag skulle överleva.

 

Blev fånge för vi närmade oss stället där min bil stod. Just då föll det inget svampvatten så jag provade en sten.

Bra sån för den gav godis.

 

Kollade en massa mer dofter också. Saknade mina kompisar, det är mycket bättre att vara flera så vi kan diskutera sånt här viktigt som inte människor fattar.

Kom till bilen och det föll mer svampvatten, men jag hörde att detta var så fin och bra skog att jag ska få åka hit igen och jag är lovad att få ta med mej kompisar också. Bra för vi har massor att utforska.

Hemma så somnade jag medan matte helt enligt rutin studerade kartan för att kolla var vi varit. Vkanade till och hörde en del om ännu fler vägar att prova.

Trist eftermiddagsrunda, alldeles ödsligt ute, jag som fortfarande behövde sällskap.

Men i morgon då är det ÄNTLIGEN lördag så då ska jag minsann leka, muingla runt och prata med alla mina trevliga vänner.



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards