wilmablogghund

Alla inlägg den 6 maj 2021

Av Wilma Border collie - 6 maj 2021 17:57

I går kunde jag inte blogga eftersom den vägrade att fungera.

Hände inte så mycket eftersom det regnade massor hela dagen.

 

Detta var höjdpunkten i går, efter att ha vandrat runt kungens slott så fick vi åka till vår allra bästa Grisöronaffär. Har inte shoppat på evigheter.

 

Basse han vet precis var de allra godaste benen finns. Sånt är en väldigt viktig kunskap.

 

Som vanligt fick vi inte shoppa allt vi ansåg att vi behövde, eländiga snålmänniska!! Men shoppinggodiset var som vanligt utsökt.

Så blev det idag, matte pratade i telefonen alldeles för tidigt i morse. Elände! Basse var hundnappad av sin husse, inte skulle jag hämta Alice heller. En ensam dag utan kompisar väntade, jag behöver ha mina kompisar varje dag jag.

 

Har blivit skjutsad till skogen, här har jag inte varit på många, många år. Enligt matte var jag här i höstas, men hon har som vanligt ingen tidsuppfattning. Hade varit trevligt att haft en eller flera kompisar med så vi hade kunnat diskutera alla viktiga hundsaker.

 

Ja jag tänker inte gå runt med gammal vinterpäls så jag håller på att göra mej av med den. Tycker faktiskt att pälsklätt koppel är fint. Fast den här pälsen och en massa mer hamnade i skogen, fåglar gillar begagnad päls.

 

Om jag nu haft kompisar hade vi haft massor att prata om. Fanns så mycket spännade dofter överallt och matte fatar inte sånt.

 

Tröståt en massa smarrigt gräs. Det här grova som kommer nu är så gott. Blev kallad för kossa igen.

 

Allt var sej likt i skogen, jag hade tassarna fulla med att kolla en massa. 

 

Här har jag faktiskt haft Ekorrkontakt några gånger. Var så ensam och övergiven att jag hoppades på en social sådan. Men det fanns ingen Ekorre nånstans.

 

Allt regn igår har gjort nytta. Det är sällan det är vatten i den här lilla bäcken men nu fanns det. Jag drack en del mycket gott var det.

 

Till och med små vattenfall i den. Bara Vattentjuven låter bli att hitta hit och stjäla vattnet.

 

Den där Granbarkborren dödar massor med granar. Nån gång när det blåste mycket så blev det rena grankyrkogården här. Enligt matte är detta en av anledningarna till att inte vara i skogen när det blåser hårt. De döda granarna faller väldigt lätt.

 

Jag har jobbat. Det fanns Stenmurklor så jag markerade dom, vet att det är lönade fats de inte plockas.

 

Tack det var vänligt att jag i alla fall får ost för väl utfört arbete denna bedrövliga dag. Upprepade Stenmurklesöket på några fler ställen. Blev alltså mer ost till behövande hund.

 

Skogen är väldigt vacker här. Det händer att jag och matte är här med våra svamphundselever. Matte sa att hon börjar längta efter kurserna men ännu dröjer det innan det är dags. Men sen blir det fullt upp för alla tillgängliga är fullbokade så jag lär få tassarna överfulla.

 

Kollade en massa mer viktiga saker. Lång frånvaro då har det hänt massor, många olika djur hade rört sej men inga spår av hundar.

 

Suck! Nu har jag legat här i minst ett par veckor, undrar om hon är färdig snart?

 

Att det ska ta sån tid att ta bilder på blåbärsriset som snart börjar blomma. Visst blåbär är gott men blommorna är ointressanta i min värld.

 

Om jag överdriver? Inte alls, måste kolla om det fötts några kantareller här. Hade det inte och matte påstår att här är de mycket senare än de jag hittade i tisdags.

 

Jag kommer. Om den där människan kunde begripa att jag bara var tvungen att kolla ytterligare ett spanställe. Så eländigt ensam som jag var så hade det varit trevligt att få prata med en Ekorre. Men fanns ingen där.

 

Jaha skogstimmarna drar mot slutet, alltså bara att gå tillbaka till bilen och åka hem då.

Kom hem och då ska jag ha min Dentastix, mycket viktigt. Den förvirrade tog fram TVÅ och ropade på Basse!! Hörde nåt om gammal vana, tro inte att jag fick två. Nädå när hon insåg misstaget så stoppades den andra undan.

Dötrist eftermiddagsrunda, inga hundar eller människor ute.

Hoppas det blir som vanligt i morgon med Bassehämtning och så en skogsrunda med sällskap.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards