wilmablogghund

Alla inlägg den 20 maj 2020

Av Wilma Border collie - 20 maj 2020 18:04

I går var Basse kvar hos mej till sent på kvällen, mycket trevligt. Men mindre trevligt när hans husse kom och hämtade honom. Jag lyssnade noga på människornas tråkprat, korkade idéer, Basse skulle vara med sin husse idag!

Vaknade i morse och tänkte att det kanske hade ändrat sej, men inte det. Jag fick gå en ensam trist morgonrunda.

Fast sen var det i alla fall dags att hämta Jenna, var lite orolig för att jag skulle ha blivit alldeles ensam.

 

Men det här blev bra! När vi var framme så visade det sej att Moha och Troy hade åkt bakom oss, de ville hänga med oss i skogen. De har aldrig varit i Engelska skogen så jag och Jenna bestämde att vi skulle via alla viktiga saker.

 

Jenna förklarade för Moha och Troymatte att guidning i skogen kräver massor med energi så hon behövde faktiskt godis för att orka.

 

Troy håller på att utveckla ett ordentligt intresse för vatten. Men tyvärr härjar Vattentjuven så det fanns bara en pytteliten pöl där det borde vara massor med lervatten.

 

Moha och Troy hade tassarna överfulla med allt nytt och spännande i skogen. Jag och Jenna berättade om alla bra saker som intresserar hundar. Människorna pratade tråk som vanligt.

 

Så framme vid huset. Allt var precis som det ska vara, inga spår av några oönskade besök.

 

Troy var väldigt intresserad av de där pallkragarna där matte sat en del så det ser ut som nån bor vid torpet.

 

Jodå det där som ska bli lök har börjat växa. Fullkomligt ointressant enligt oss hundar så vi grejade med annat. Jag och Jenna visade alltså viktiga saker.

 

Jo du förstår att vi har haft tassarna fulla och vi är hungriga! Vi behöver nåt att äta om vi ska orka med allt annat viktigt. Fick faktiskt varsin godisbit.

 

Människorna plockade en massa rabarber, ointressant. Finns mycket viktigare saker att göra.

 

Bestämde att vi skulle visa Jenna och Troy att engelsk ved är minsann alldeles väldigt bra.

 

Jodå den där veden är pålitlig för den blommade med ostblommor.

 

Troy fattade snabbt hur man gör för att hitta ostblommorna bland vedträna. Han hade aldrig varit med om blommande ved förut. Tror att det bara är ved huggen av Chris som blommar.

 

Bra med de där tunnorna som matte fixade, de är perfekta vattenskålar till oss och regnvatten är gott.

 

La mej under bordet och funderade. Jag anser att det borde vara dags för mina engelska kompisar att komma nu. Hörde i evigheter förut att om ett tag. Men ingen vet om de ens kan komma i år alltså ingen idé att ligga och vänta.

 

Jaha dags att gå tillbaka igen, vi hade varit borta länge.

 

Bad Moha och Troymatte om lite godis så vi skulle orka med att kolla en massa mer viktiga saker. Skönt att nån begriper att vi behöver energi.

 

Bäcken alltså bäst att dricka vatten men varför ska man göra det enkelt. Mycket roligare med lite spänning i tilvaron. Hörde hur människorna pratade om att jag kanske skulle trilla i, så klart jag inte gjorde.

 

De andra sprang runt i den och Jenna gjorde allt för att försöka bada. Men Vattentjuven härjar så det blev inte mer än blöta tassarna. Jag höll mej i den torra delen jag.

 

Äsch fångar men vi var nära bilarna och stora vägen. Moha och Troy var nöjda med skogen vi visat, finns faktiskt en massa mer i den som vi inte hann med idag.

Åkte hem, lämnade Jenna och vidare till mitt ensamma hemma.

 

Matte tittade på historiken i min Skvallermaskin. Enligt den så har hon minsann kört rakt genom väglösa skogar och kanten av en sjö. Jag anser att Skvallermaskinen är onödig men enligt matte är den superbra och så här knäppa blir inte bilderna när hon kollar var jag är då är det minsann exakt.

Trodde jag skulle hämta Jenna på eftermiddagen vilket jag inte alls skulle så det blev en väldigt trist ensam eftermiddagsrunda.

Men i morgon är det visst helg fast det är torsdag och jag har hört att det innebär träff med en massa trevliga kompisar.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards