wilmablogghund

Alla inlägg den 18 maj 2020

Av Wilma Border collie - 18 maj 2020 17:50

Ordning i tillvaron eftersom jag fick hämta Basse i morse. Mycket trevligt att inleda dagen med en del morgonbus och andra viktiga hundgrejer.

När vi varit hemma hos mej ett tag så skulle vi ut och åka. Enligt matte var det dags att kolla skärmskydd och en del annat på min Sörmlandsledsetapp.

 

Så där bordet vid skärmskyddet gav som vanligt ost. Men Basse han missade den för han var upptagen med nåt enligt honom viktigt.

 

Suck, matte läser gästbok och kollar tråk. Basse han är fortfarande upptagen.

 

Basse hade fyndat ett gammalt Vilda grishuvud och det tänkte han minsann inte lämna i första taget. Fast efter lite övertalning så gömde han det och kom.

 

Fick med honom för vi skulle gå en runda och kolla andra viktiga saker. Hittade minsann spår efter vandrande hundar. Synd att de inte var kvar för då kunde vi ha umgåtts.

 

Nu gäller det att få matte att begripa att vi ska gå den här vägen. Den är väldigt viktig att gå, kan finnas spännande saker efter den.

 

Jo hon kan vara riktigt lydig när hon vill, vi fick gå här. Bra för det var ett tag sen sist.

 

Vissa ska bada hela tiden och människan har inte bråttom. Tror de att vi ska tillbringa flera månader här eller?

 

Förklarade för Basse att han brukar det växa kantareller. Han har ingen aning om hur man letar efter såna men hjälpte mej att nosa.

 

Jodå det har fötts här också,bara ett par millimeter ännu men de är på gång.

 

Basse han är då inte rädd för att trilla i sjön inte. Balansera på en gammal trädstam som hänger över vattnet var enligt honom spännande. Han trillade inte i heller.

 

Märkligt, trädstammen var helt okej men bron är fortfarande läskig i Basses värld. Men nu följde han mej och jag förklarade att den är inte alls farlig.

Han fick faktiskt ost sen för bra utförd brovandring.

 

Enligt matte är det så vackert nu med alla nyutslagna löv. Vi var strängt upptagna utanför bild med att kolla en massa viktiga hundsaker.

 

Så fyndade Basse igen och nu hade han bråttom för att undkomma mej och matte som hade åsikter om fyndet.

 

En Vild gris hade tappat ett ben, perfekt och jag snodde det från Basse. Det tillhörde mej, matte hade åsikter, många åsikter.

 

Slutade så här, vi blev fångar och bortsläpade från Vilda grisens ben som vi inte alls skulle ha. Mänskliga dumheter det var ett bra fynd.

 

Fick vara på fria tassar igen och jag hade en lektion med Basse. Han bestämde sej för att en gammal förkolnad stubbe var livsfarlig. Förklaarade att gamla stubbar är fullkomligt ofarliga.

 

Vattentjuven härjar för fullt just nu. Alltså var det för lite vatten i den lilla ån. Fast Basse ansåg att det var fullt användbart eftersom det var vatten.

 

Fångar igen eftersom det kom några och cyklade. De han bara passera så visade Basse att det minsann var nåt mer på gång. Kom ett par vandrare som stannade och pratade med oss. Tydligen så gillade de min etapp.

 

Vi fick fortsätta som fångar en bit, men de där vandrarna vände tillbaka så vi återfick friheten.

 

Kollade de andra kantarellerna och de hade blivit större sen sist. Växt i alla fall några få millimeter.

 

Nu har Basse varit och fyndat igen. Han höll sej på avstånd från både mej och matte för deta var viktigt.

 

Jag lyckatdes självklart överlista Basse och kom över Vilda grisens borttappade huvud. Men tro nu inte att jag fick behålla det. Jag blev bortsläpad, Basse fick höra att han stank eftersom han rullat sej länge och mycket på huvudet som hade en massa päls och sånt kvar. Vadå, han doftade gott, perfekt hundparfym.

 

Släpades mot bilen som fångar. Mötte ytterligare en vandrare, brukar vara folktomt där men inte idag,

Hamnade i bilen och skulle åka tillbaka. Efter vägen kom det fyra vandrare till, helt plötsligt ska alla vara ute i skogen verkar det som.

Åkte hem, käkade lunch och sov.

Tråkrunda på eftermiddagen.

Men i morgon är vi full flock och vi har hört att vi ska träffa en hundkompis som känner sej ensam och vill leka ett tag. Låter som det blir en bra dag.



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards