wilmablogghund

Alla inlägg den 5 maj 2020

Av Wilma Border collie - 5 maj 2020 17:42

Blev en mycket bra avslutning på den bedrövliga dagen i går. Jag haltade runt på mina benstumpar och tyckte synd om mej. Men det var lite konstigt för Basse var kvar fast han borde ha blivit hämtad. Visst vi hörde att matte pratade i telefon, men sånt brukar alltid vara ointressant.

Käkade kvällmat ihop oc grejade med en del. Så var det dags för sista kissrundan, då fick vi veta att Basse skulle minsann sova hos mej i natt!!!! Var nåt strul på hans husses jobb så han skulle komma väldigt sent alltså bestämde människorna att Basse kunde sova kvar. Tänk att de kan fatta så vettiga beslut i bland.

Basse funderade på om han skulle sova hos matte, men jag varnade honom, vet vilket liv hon för på nätterna, pratar uppe och går och en massa annat märkligt.

Vi sov gott hela natten och i morse så hittade matte oss tillsammans på soffan. Var så trevligt att ha nattsällskap.

 

Enda nackdelen, vi är ute på morgonrunda och vi kan inte leka som vi brukar. Men tänk under natten så växte det ut nya tassar på mej! Tror att Basse gav en massa healing eftersom det bildades nya så snabbt.

Gick hem, käkade frukost och brottades en del.

 

Så där nu har vi hamnat i skogen. Jag fick vara på fria tassar direkt men Basse var alldeles för intresserad av nåt inne i skogen. Är alltid skoj att retas så jag sprang långt före honom.

 

Så nu har Basse återfått friheten. Var ett bra tag sen vi var här så vi hade massor att undersöka. Händer alltid en massa i skogarna under vår frånvaro.

 

Diskuterade med Basse om det verkligen var nödvändigt att försöka bada i bäcken. Enligt honom var det väldigt nödvändigt. Jag drack lite vatten det räckte.

 

Himla tur att det växt ut nya tassar annars hade jag aldrig klarat att hoppa över bäcken.

 

Hade en del dragkamp med en pinne. Usel pinne för den gick sönder så ingen av oss vann. Fast vi hade skoj så länge det varade.

 

Så där nu har vi hamnat på min Sörmlandsledsetapp. Matte skulle kolla en del för hon planerar för en massa målningsjobb som ska göras inom en inte alltför avlägsen framtid.

 

Vi hade tassarna fulla med en massa annat viktigt.Kolla om det fanns spår efter vandrande hundar och sånt. Inte många hundar som vandrat ännu. Men det kommer säkert.

 

Hade dragkamper igen. Tyvärr förlorade jag denna, men okej Basse måste få vinna nångång.

 

Vilade lite, mina nya tassar är inte riktigt ingångna ännu. Altså de är inte vana vid stenar, barr, rötter och sånt som finns i skogen. Men ett par rundor till så kommer de att klara det utan problem.

 

Lämnade leden för att ta en anna väg. Då brakade det en massa längre bort i skogen. Basse hade stenkoll åt det hållet. Enligt matte var det antingen Hälge eller en människa vi känner som är känd för att gå vilse där. Fast troligen var det Hälge eftersom matte inte hört nåt om att människan gått vilse igen.

 

Tog med mej Basse mot ställen där jag inte varit på många månader. Tror inte att Basse har varit med här.

 

Basse ansåg att det var ett perfekt ställe eftersom det fanns en massa vatten. Bäst han passar på för Vattentjuven har börjat sno en massa vatten nu igen.

 

Otroligt det blommade ett ostträd mitt i skogen. Städade det ordentligt för jag vet att snart är säsongen för blommande träd över.

 

Så jobbade jag. Hittade Stenmurklor, fick självklart en massa beröm och Basse kollade mycket intresserat på vad det var jag hittat.

 

Dålig bild, men detta är en av dom. När jag fick allt beröm frågade matte om jag ville ha ost. Så klart jag ville.

 

Fast Basse han missuppfattade allt. Hörde ost och sprang tillbaka och letade på björken som hade blommat.

 

Så hittade Basse nåt superintressant i det gamla gräset. Han grävde och grävde för han skulle ha tag på vad det nu var.

 

Jo det doftar väldigt spännande här. Jag grävde jag också men gav upp efter en stund.

 

Jag och matte gick, Basse var både döv och blind han skulle gräva. Alltså började jag smaska ost, då brukar han komma.

 

Jo han kom för osttuben kan han inte stå emot. Bra sa matte nu går vi.

 

Trodde hon ja. Basse stack tillbaka och fortsatte att gräva. Han finns faktiskt mitt i bilden men smälter väl in i allt visset gräs.

 

Fast han kom när jag och matte gick. Tydligen ville han inte bli lämnad i skogen. Den där utgrävningen får han väl göra klart nån annan gång.

 

Jaha fångar eftersom vi närmar oss hus. Dags att gå tillbaka til hemma igen.

Käkade lunch och sov ett tag. Vi hade haft fullt upp så vi var trötta.

 

Eftermiddagsrunda. Elände vi är blåsta på godis och umgänge, kan det inte vara specialöppet när vi passerar?

Inte träffade vi några vi känner heller.

I morgon blir det en bra dag för då ska vi minsann vara hela flocken. Innebär att vi tänker leka och leka ännu mer. Var många månader sen vi träffades sist.



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards