wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 5 februari 2019

Det lyser en stjärna så stark

Av Wilma Border collie - 5 februari 2019 18:29


Det lyser en stjärna så stark


Den som tittar mot den mörka himlen kommer att se en stjärna som lyser extra klart och starkt.

Det är så sorgligt men den stjärnan är Ossy. Min allra bästa kompis har i dag vandrat över Regnbågsbron till en tillvaro utan smärta.

Livet är så orättvist Ossy var bara 7 år och borde ha haft många år kvar. Men den otäcka cancern spred sina tumörer överallt i hans kropp.

Vi som visste vad som hände har kastats mellan hopp och förtvivlan. Kanske var det inte så illa som veterinären trodde. Kanske var det bara en kraftig infektion eller något annat som var lätt att bota.

I dag kom beskedet det fanns inget att göra för Ossy


Jag sörjer min allra bästa vän och minns allt roligt vi haft.

Hade inte bott här speciellt länge innan jag träffade Ossy första gången. Matte säjer att det var som om vi kände varandra fast vi aldrig hade setts innan. Där och då nedanför skidbacken blev vi kompisar.

Faktiskt så blev Ossy min allra bästa vän. Jag har massor med underbara hundvänner men mellan mej och Ossy fanns det ett speciellt band.

Som vi har lekt tillsammans. Ofta så mycket brottning med morr och skall att en del människor har trott att vi slagits. Aldrig att vi skulle slåss vi har bara haft så fantastiskt roligt.

Alla roliga spår som vi gått tillsammans Ossy han älskade detta med blodspåren så mycket att han ofta gick samma spår flera gånger efter varandra.

Ossy lärde mej att det inte var farligt att åka båt och att det var helt okej att åka Mule med hans husse också. Jag lärde Ossy lite om svampsökets hemligheter. Vi skaffade oss massor med erfarenheter tillsammans och alltid hade vi skoj.

De vita benen som han alltid skulle ha när vi hade lekt klart. Tänk den där gången när matte försökte ge honom en ring i stället. Det passade inte alls, Ossy skulle ha sitt raka vita ben och inget annat.

Så de fantastiska hundträffarna hemma hos Ossy. Så många nya vänner vi skaffat oss och varje lördag har varit en fest. Jag vet att Ossy kommer att vara med och vaka över oss från andra sidan bron.

Nu är allt bara sorg här, Ossy är så oändligt saknad av både människor och hundar.

Men där på andra sidan Regnbågsbron slipper han ha ont och kan må bra igen. Matte har bett Sigge Svamphund att ta emot honom och ta hand om honom. De kände varandra här på jorden.

Alla vi som är kvar sörjer och är med Ossys husse i både tanke och handling. Han har mist sin allra bästa och trognaste vän.

En dag möts vi igen där på andra sidan Regnbågsbron men innan den tiden är inne så kommer vi alla att vårda minnena över den underbara fantastiska Ossy.

Nedan en del bilder på mej och Ossy, lite minnen från vår fantastiska vänskap.


                     

 
 
Ingen bild

Katten Sven med matte

5 februari 2019 18:38

Men oj vilken chock vi fick när vi läste dagens blogg! Så otroligt sorgligt och ofattbart att Ossy blev kallad till regnbågslandet så tidigt, enda ’trösten’ är att Sigge och han nu är tillsammans!
Vi kommer sakna Ossy fast vi aldrig träffat honom!

 
Ingen bild

Ulla Persson

5 februari 2019 18:53

Oj detta var mycket tråkigt. Saknaden blir stor för alla. Jag vet hur det känns.

 
Ingen bild

Anita

5 februari 2019 19:18

Jag beklagar verkligen sorgen. Det är tungt att mista sin bästa vän både för dig och Ozzys husse.
Men Ozzy har det bra nu med Sigge och slipper ha ont.
Många kramar

 
Ingen bild

Inga-Lill

5 februari 2019 19:48

Jag har aldrig haft nöjet att träffa Ozzy men mina tårar trillar ändå i en strid ström, så fruktansvärt sorgligt att mista sin bästa vän, ni som var som skapta för varandra, så roligt ni haft och ni har lärt er av varandra. En så underbart vacker hund som såg så snäll ut, det kändes som om jag kände honom. Kan bara beklaga den sorg som ni alla känner, du och Ozzys husse, din matte och alla som träffat denna underbara hund.

 
Ingen bild

Anna

5 februari 2019 19:48

Å så ledsamt att läsa fast jag aldrig träffat er så rinner tårarna. Så fruktansvärt tråkigt. ❤❤

 
Berit Elisabet

Berit Elisabet

5 februari 2019 22:24

Ibland är sådana här besked särskilt svåra, även jag och Kasper ju aldrig träffat Ossy så var det här just ett sådant besked.

http://https://kasperian2.blogspot.com

 
Ingen bild

Barajag

6 februari 2019 01:58

Men NEJ! Inte Ozzy, han är en hund som jag hållit så nära mitt hjärta då han och min hane är personlighetsmässigt desamma. Ozzy raring, hoppas att det finns alla ben och blommande träd i din himmel som
du vill ha.

 
Ingen bild

Robert Graf

6 februari 2019 04:59

Vilken chock jag fick i morse när jag läste om OSSY. Jag som har suttit och tänk att han kunde bli din man. Som Sigge med Molly. Jag vart verkligen ledsen när jag läste det. Men Sigge & Molly tar hand om OSSY dom har sina Lördagar där uppe istället

 
Ingen bild

Margareta

6 februari 2019 07:56

Men åh så tråkigt! Inte lätt att mista sin bästa kompis. Det har varit fantastiskt att få följa allt ert bus med varandra här på bloggen.

 
Wille med familj

Wille med familj

6 februari 2019 08:42

Finaste Ozzy. Jag förstår att saknaden är stor. Jag träffade Sigge svamphund, och så gjorde även min brorsa Hector som nu också, tillsammans med Sigge Svamphund och vår unga Poco möter Ozzy där på andra sidan regnbågsbron 🌈 möter Ozzy.

http://willebus.blogspot.com

 
Ludde Svartnos

Ludde Svartnos

9 februari 2019 15:06

Men kära nån, så väldigt sorgligt att läsa!
Styrkekramar och nospussar till er alla från matte och mig

/Ludde Svartnos 🧡

http://Ludde Svartnos

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards