wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 1 februari 2018

Jobbat som svamphundar

Av Wilma Border collie - 1 februari 2018 18:20

Enligt matte skulle det vara en lugn dag. Ganska onödigt enligt mej och Sigrid, vi har gärna tassarna fulla varje dag.

   

Gick och hämtade henne och sen skulle vi hitta på något. Försökte leka på Heden men eftersom det var halt fick vi inte vara lösa.

   

Eftersom vi just nu tycker att det är jätteskoj att leka vid skidbacken så gick vi dit. Som sagt jag har det inte lätt när den enorma livsfarliga Sigrid anfaller mej med full kraft.

   

Men sen lekte vi en stund och hade jätteskoj.

   

Den där pistmaskinen som nog egentligen är en godismaskin var bra idag också. Nu växte det Frolicbitar på den på andra ställen än där vi hittade förra gången.

   

Sen bestämde vi oss för att vi nog skulle leta efter Ossy. Honom är det alltid skoj att leka med. Fast idag var inte turen med oss, vi hittade inte honom.

   

Men det går utmärkt att jobba som svamphundar. Här provar jag att lukta på en ny svamp som heter Grankotteskiving.

   

Sigrid gjorde samma sak.

   

Så här ser de ut en liten svamp som växer på gamla grankottar. Den är faktiskt ätlig, men eftersom de är väldigt små går det åt massor till en macka.

   

Vi fick självklart ostbelöning efter väl utfört arbete. Svamphund är ett mycket lönade jobb.

   

Sen markerade vi mera. Gäller att passa på så här mitt i vintern med de få svampar som finns.

   

Väl frysta Trattkantareller hittade vi och fick självklart en massa beröm och belöning.

   

Skulle fortsätta nära sjön och där blev vi fångar. Isen är totalförbjudet område som vi absolut inte ska springa ut på.

   

Fortsatte att jobba som svamphundar och markerade de djupfrysta Ostronmusslingarna. Mer beröm och god ost. Borde bli ordentlig säsong snart så vi kan jobba mycket. Men matte säjer att bara snön försvinner ska vi åka till Bombmurkelskogen och träna på dom.

   

Fick vara på fria tassa igen. Jag hittade en pinne som jag ansåg att den var min, bara min. Sigrid tyckte nämligen att hon skulle ha den. Men jag behövde käka upp den goda barken.

   

Den där godisgungan är bra för det fanns ost på den. Jag städade den. Fast tydligen städade jag slarvigt för ett par timmar senare hade Dreamy Tax passerat och hittat rester.

   

Sigrid hon städade en del av själva gungställningen istället.

   

Men nu ser vi nåt trevligt. Äntligen en annan hund.

   

Det var Beagle Mimmi som kom och ville leka med oss. Jätteskoj för det var ganska länge sen vi träffade henne senast.

   

Gick hem till Sigrid där det var fika. Jag hade stenkoll på matte. Litar inte ett ögonblick på den hundnappande fångvaktaren Sigridmatte. För övrigt kunde matte få för sej att rymma, hon är bevisligen inte riktigt pålitlig.

   

Sigrid fick ett aktivitetsspel i födelsedagspresent. Det provade jag när jag var fånge där och Sigrid ville ha det påfyllt, men fick inte.

   

Du tänker väl inte glömma mej eller rymma? Hade nämligen hört ordet gå och det är bäst att vara beredd så jag inte blir kvarglömd. Hade tur idag, matte hade inga planer på att rymma.

Imorgon ska min bil åka till bilarnas regnbågsbro och så ska vi jobba som hundliga assistenter. Har hört att köttbullerestaurangen lär vara öppen så det låter bra.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards