wilmablogghund

Alla inlägg under januari 2023

Av Wilma Border collie - 23 januari 2023 17:58

Så var det änltligen måndag igen.

I morse hade jag noga koll så jag visste precis när Basse och Nisse var på gång. Såg till att komma till porten för att ta emot dom.

In till mej och frukostrestaurangen öppnade. Kattvalparna fick sin blötmat och jag och Basse en utsökt god frukost, den är så mycket mer smakrik när jag har sällskap.

Så var vi på gemensam morgonrunda också, mycket bättre att vara två på den.

Blåste och var så där äckligt gråkallt.

Tillbaka hem och funderade på vad vi skulle hitta på idag. Matte hade flera olika planer varav två ställdes in eftersom det var så kallt och ruggit ute.

 

Nu ska vi gå och kolla om de där bombmurklorna har vaknat, det var faktiskt en av planerna. Sist jag var här var jag alldeles ensam så det var skönt med sällskap idag

 

Mycket att kolla av blev det. Händer alltid en massa i våra skogar.

 

Basse hittade nån spännade doft så medan jag väntade på honom så käkade jag god och mättande bark, Frukost hade jag som vanligt inget minne av.

 

Sen drog han iväg och letade efter några ben som han och Troy fyndade i höstas, Men de hittade han aldrig. Hörde nåt om att när Troy återkommer från fångensskapen i Stockholm för de leta tillsammans för nånstans ska de finnas.

 

Vilda grisarna har varit borta länge från den här delen av skogen, men nu är de tillbaka igen. Massor uppbökat på många olika ställen.

 

Kollade av en massa mera viktigt. Vi måste ha stenkoll på våra skogar.

 

Bombhundar i arbete, här brukar de sällsynta och fridlysta bombmurklorna visa sej., Men inte idag inte var alldeles övergivet. Ska ha koll framöver om de behagar komma i år.

 

Diskuterade vad vi skulle hitta på nu. Var precis vid vår Sörmlandsledsetapp.

 

Kolla spängerna så vandrande hundar kan använda dom är viktigt. Jag hade inga som helt bekymmer. Men bakom svansen på mej och utanför bild var Basse. Han halkade av och ner på isen som självklart gick sönder. Matte fick några hysteriska skrattanfall. Basse fick inte vara i det isakalla vattnet utan blev tillsagd att komma. Kankse ska vandrande hundar undvika de snorhala spängerna på vintern, de flesta brukar inte uppskatta vinterbad.

 

Sist jag gick här var det öppet vatten, men nu låg det is på den lilla nästansjön.

 

Basse hittade ett annats tälle, men döda isen gick inte fast han slet och gjorde allt för att döda den.

 

Kollade ett ställe till med bombmurklor, men det var lika ödsligt där. Vi hade gärna jobbat som svamphundar men det får tydligen vänta.

 

Basse intog en känd godissten. Matte trodde hon skulle få en fin bild. Har ni sett nåt stöddigare än Basse? Jag äger stenen och vid närmare eftertanke äger jag nog hela skogen också. Fast enligt matte är han fin trots sin något högdragna min.

 

Nästa försök då lipade han istället.

 

På väg hem för matte frös, ytterst sällan hon gör det men idag var det bedrövligt enligt henne. Men tack snälla Hare det var minsann lämnat en godis till oss i skogen. Vi tog självklart reda på allt. Vi har så mycket att göra att det går ut mycket energi och harpluttar är energirika har vi bestämt.

Hem, kattvalparna ville ha lunch. Vi käkade också lite och sen somnade vi.

Skulle på eftermiddagsrunda, fortfarande samma äckliga fuktiga kyla och dessutom blåste det.

Fördel, vi fick passa biblioteket vilket innebär att när matte är klar där då ska vi till Vivecas magiska fönster. Basse såg till att det öppnades och vi fick välbehövligt godis.

I morgon ska vi förhoppningsvis genomföra nån av de andra planerna, får se vilken det blir.



Av Wilma Border collie - 22 januari 2023 17:49

I natt var katthotellet öppet igen för Nisse fick sova kvar en natt till. Han och brorsan så nöjda.

Blev idag, jag serverades min smaklösa tråkfrukost

Katterna satt på köksbordet och skrek om sin blötmat. De fick. Kleptoman Leya väntar med att äta till de är färdiga. Men tydligen tog det för lång tid i morse. Heklt plötsligt landade hon på bordet med en leksaksmus i munnen. Lämnade den till kattvalarna som helt glömde att äta och började leka istälet. Då passade frukosten henne.

Jag var inte speciellt sugen eftersom jag inte hade frukostsällskap. Såg att kattvalparna kollade min mat, men kom fram till att den inte passade dom. Åt lite i alla fall, behövde energi inför hundträffen. Inte blev tillvaron bättre av att matte pratade om att hon såg nån liten färgskiftning på papperet hon envisas med att torka mej i bakne med morgon och kväll. Ska gömma allt papper, så jag återfår mitt privatliv.


Gick på trist ensam morgonrunda, hem passade dörren i många evigheter innan matte ansåg att det var dags att åka.

 

Massor med rimfrost var det, enligt matte hade det varit vackert om solen hade visat sej, men den var som vanligt försvunnen.

 

Jaha nu ska jag hitta Basse.

 

Han satt utanför sitt hemma och väntade.

 

Hej Velvet, det var väldigt länge sen sist. Mycket trevligt att träffas igen.

 

Nu kom minsann Basse och tog emot. 

 

Så kom Bjössi också. Insåg att vi skulle bli ett bra gäng idag också. Bäst att passa på eftersom jag har hotet om fängelset hängande över mej.

 

Så blev vi ännu flera. Perfekt och dvägschanuzer Charlie som vi inte heller träffat på evigheter. Alltid trevligt att träffa gamla kompisar. Hade massor att diskutera.

 

Passade på ett springa en del också.

 

Många trevliga hunddiskussioner.

 

Mycket mingel också, alltså jag tänker inte alls sitta i fängelse och missa allt detta.

 

Gick och pratade med Gunhildmatte om hur eländigt ensam  jag är och att jag behöver lite umgänge. För vem vet när jag får det igen? För övrigt var jag nog lite godissugen också.

 

Där är minsann Bassehusse, Velvetmatte och Louiematte. Bäst att ha koll de kanske mmöjluigen begriper att jag och Basse behövde både lite godis och uppmärksamhet.

 

Hm det ser ut som om Velvet behöver min hjälp att hålla ordning på Basse och Louie har hittat nån intressant doft.

 

Så där förstår du Velvet, så här gö rman för att få Basse att ligga på rygg. Jag har mångårig vana så hon fick en massa nyttiga tips.

 

Fast sen kom vi på att flockbrottning är himla skoj det också. Hade mycket skoj en stund, men sen hade som vanligt tiden gått alldeles för fort.

Dags att åka hem igen.

Hemma skulle kattvalparna ha lunch. De äter massor, men enligt matte beror det på att de växer så himla mycket och snabbt nu. Så röjer de massor och det kräver också energi.

Jag åt lite och somnade. 

Gick på eftermiddagsrunda, träffade Zoya och hennes matte, trevligt med sällskap en stund.

Så träffade jag Magnus som har vår allra bästa shoppingbutik. Tyvärr hade han inte fickorna fulla med en massa saker där ifrån 

I morgon är det äntligen måndag alltså kommer Basse som vanligt i morgonbitti. Perfekt ingen ensam tråkfrukost eller ensam morgonrunda. Finns visst både plan A,B och C inför i morgon. Får se vad det blir, beror enligt matte på vädret ocm vi ska kolla bombmurklor, kolla Sörmlandsleden eller göra nåt vi inte gjort på väldigt länge.


Av Wilma Border collie - 21 januari 2023 18:09

Dagen slutade väldigt bra igår. Jag och Basse hade fredagsmys med goda ben som han valt ut vid våran shopping.

Så hörde vi att matte pratade i telefonen.

Fick höra att Basse och Nisse skulle sova kvar.

 

Matte har precis avslutat smtalet och meddelat oss att Basse och Nisse får sova kvar. Perfekt enligt oss. Alltså bestämde vi oss för att sova. Så här brukar det se ut på nätterna när Basse sover kvar. Vi ligger tätt tillsammans som de allra bästa vänner vi är.

Men vi skulle minsann på geemnsam kvällsrunda innan vi fick göra natt på allvar.

Sen sov vi gott tillsammans hela natten.

Matte vaknade i morse. vände på sej och kände en knöl som pep! Kan säja att hon vaknade snabbt!!

 

Detta var det, nånting som antagligen Kleptoman Leya rotat fram och sen haft nån kurs med Nisse och Cooper om hur man bäst gömmer saker i mattes säng. Effektivt sätt att få matte klarvaken eftersom hon för nån hundradelssekund trodde att nån av kattvalparna var i vägen.

Så var det fruksot både till mej och Basse och Kelptomanen och kattvalparna.

Jag och Basse gick på morgonrunda.. Tänk så trevligt att slippa smaklös tråkfrukost och ensam morgonrunda.

Inte behövde jag passa dörren heller.

  

Så där äntligen hemma hos Basse och det hade redan kommit kompisar. Fido, min gamle svamphundselev Igor och Louie som var på sitt första besök förra helgen. Kändes väldigt bra att träffa flera direkt.

 

Mycket trevligt detta att de kom och mötte och till och med Louie hade lärt sej att hälsa på oss som kommer.

 

Så nu kom Labrador Alice och Bjössi också. Detta kommer att bli bra.

 

Vi kommer att bli ett sånt där trevligt gäng idag också.

 

Louie han blev snabbt en del av vårt trevliga gäng. precis som det ska vara.

 

Det regnade godis och då gäller det att städpatrullen jobbar ordentligt. För övrigt var det precis som vanligt inte en enda hund hade fått nån frukost alla var hungriga.

 

Det verkar som om Fidomatte har nåt, bäst att kolla. Hon hade utsökt godis till behövande hundar, tur att det finns människor som förstår våra behov.

 

Berner Alic kom också. Vi hade massor med trevligt mingel med många viktiga hundsamtal och viktiga saker så kan människorna ägna sej åt sitt tråkprat.

 

Lille Louie är bra söt. Han är unga egentligen bara en liten valp och ibland behöver man avskildhet för att fundera på saker. Då var Bassehusses fyrhjuling alldeles perfekt.

 

Nu kommer Gunhild också, lika bra att ta emot henne också. Alla måste känna sej välkomna.

 

Louie och Gunhild blev snabbt kompisar de är ungefär lika unga/gamla också.

 

Puss, puss bakom svansen på Berner Alice.

 

Vet inte vad Basse pysslar med, men ibland gör han lite märkliga saker. Tror han slickar snö.

 

Äsch, nu har tiden gott för fort igen. Det pratas om att sluta för idag, men vi hade tur och hittade en massa godis. Bra så vi slipper svälta den närmaste kvarten i alla fall.

 

Jaha bara att släppa in Basse i hans hus då. Hörde att vi ses i morgon m inte fängelseporten slagit igen om mej.

Ska fortfarande inte sitta i nåt fängelse.

Trodde att jag skulle hem, men hamnade i Sparreholm. Matte skulle till den där hemska jätteaffären och jag satt övergiven i bilen. Hade inte ens Basse som sällsakp. Visst hon lovade att inte gå vilse men se det trodde jag inte på. Fast hon återkom bara några minuter snenare utan att ha virrat bort sej.

Åkte hem såg till att katterna fick lunch, käkade lite jag också och sen somnade jag.

Ut på eftermiddagsrunda. Passerade Vivecas magiska fönster. Basse har en kod så det öppnas. Funderade på hur jag skulle bära mej åt. Tänk om jag bara tittar på fönstret och viftar massor på svansen så öppnas det!! Jag fick gott godis medan människorna pratade tråk.

För en stund sen fick jag veta att Nisse får sova kvar här i natt också. Hlet okej och matte har pratat med Kleptomanen om att inte ha nattliga kurser med kattvalparna.

I morgon hoppas jag på kompisar igen.



Av Wilma Border collie - 20 januari 2023 18:03

Äsch!! I morse höll jag på att missa Basse och Nisses ankomst igen. Hade inte ens somnat om på soffan, men var tydligen inte riktigt uppmärksam, för helt plötsligt var de här. Matte pratar om nåt som kallas hormoner. Jag känner ingen som heter Hormoner och jag vet ingenting om anmalkande Hormonhäxefängselse heller. Vet bara att jag måste se till att vara skärpt på morgonen, ger inget bra intryck om jag slarvar med att stå i porten och vänta.

In kom de i alla fall och Bygatans frukostservering öppnades till hungriga djur.

 

Frukost ger energi så Cooper hämtade möss, som han försökte göda med torrisar. Gick inget bra, de var inte hungriga.

Jag och Basse skulle antingen ha tagit en sväng i en skog och kollat om bombmurklorna vaknat eller åkt och kollat hur översvämmat det är i början av vår etapp.

Men under natten hade det snöat så det där med bombmurkeljobbet gick bort. När vi gick ut för morgonrunda kom det nåt snöblandat nedfall, då gick även Sörmlandsledsjobbet bort.

 

Nu ska vi istället kolla nåt annat, vägen till en skog där vi  inte varit på många evigheter. Matte sa att vi skulle kolla om det går att köra med bilen där nu.

 

Basse funderade på sorkjakt, men enligt honom var tilklgången dålig här.

 

Nähä,det blev ingen koll av den där vägen till den bra skogen. Sjön har växt och invaderat vägen, ingen aning om hur djupt vattnet är. Det går att åka en annan väg, men nu var planen att vi skulle gå. Alltså bara att vända.

 

På väg tillbaka kom Basse ihåg att sist vara han nära att fånga en sork här. Men idag  fanns inga påsr av nån sork fast han letade ordentligt.

 

Bestämde att vi ville gå genom skogen och matte följde snällt med.

 

Där finns det ibland en nästansjö, just nu finns den men Basse fick passera som koppelfånge. Hörde nåt om tunn is och att han inte hade där att göra.

 

Så på fria tassar. Matte trodde att hon skulle få bilder på oss när vi snyggt flög över det fallna trädet. Gick inget bra alls. Fast vi hoppade många gånger.

 

Jag och Basse hade viktiga saker att göra, alltså drog vi. Hörde att matte pratade om att tänk vad bra med snö spåren syns. Jo det gjorde de till vi använde ett lerigt dike. Vi är väl inte korkade heller.

 

Det var sjutton vad du tjatar, jag kommer. Vi hade faktiskt viktiga saker att göra.

 

Strax efter kom Basse också.

 

Ja vi har sprungit massor och haft viktiga saker för oss. Vi behöver faktiskt vila en stund nu. Vad vi gjorde har inte du med att göra.

 

Nå vi har vilat, finns det möjligen nåt spår till oss?? Fanns inget spår och hundar som är på äventyr får inga såna fick vi höra.

 

Fast Basse han är smart han. In i skogen och rotade fram ett gammalt skogsmarinerat revben. Han trodde säkert att han inte syntes.

 

Han gömde revbent igen och kom. Vi blev fångar för det började regna och snöa så vi skulle hem.

 

Sist var det öppet vatten i Basses dike. Men nu har isen invaderat och det knakade så mycket under hans  tassar att han valde att lämna.

Åkte hem igen.

Käkade lite och kattvalparna var väldigt lugna.

 

Nisse låg och lekte marsvin igen.

 

Cooper sov på köksbordet. De hade troligen röjt massor medan vi var borta, för det tog tid innan de bad om lunch.

Jag och Basse somnade gott vi också.

Gick på sån där trist eftermiddagsrunda, inga vi känner ute.

Men i morgon är det lördag och då ska vi mingla, eka och diskutera veckans händelser med kompisar. Men matte påstår att det får vi allt se. Hon utsätter mej för papperet i baken både morgon och kväll just nu. Elände är det.



Av Wilma Border collie - 19 januari 2023 17:59

Slutade väldigt bra igår. Basse fick sova kvar hos mej. Så trevligt med gemensam middag och kvällsrunda. Sen sov vi så gott tillsammans hela natten, alltså precis som det ska vara.

I morse kom Bassehusse och lämnade Nisse. Cooper blev så glad och Nisse gillade också att få träffa brorsan igen. Perfekt att han får hänga med honom när husse jobbar.

 

Nöjd Nisse som fick blötmat till frukost. Cooper han käkade torrisar tills Nisse var klar. Sen röjde de loss alldeles väldigt. Massor med lek blev det. Går så när de inte setts på nån dag.

Jag och Basse hade enligt matte saker att göra.

Hamnade i bilen och åkte till Flen.

 

Suck! Tyckte att vi hörde dett rykte om förestående shopping, men den där människan var borta i veckor, nu finns det väl inga pengar kvar till behövande hundar. Somnade av leda medan vi väntade och väntade.

 

Skulle ta en runda vid kungens slott. Länge sen sist och såna massor med trevliga dofter, rört sej många hanar här så jag lämnade massor med hälsningar.

 

I kungens sjö var det minsann ingen is och massor med änder ute och simmade.

 

Mej Basse, di ska INTE bada!! Enligt Basse var det visst badläge eftersom änderna var i vattnet. Han har nån märklig logik ibland den där. Det är iskallt i vattnet och ingen badsäsong.

 

Alltså här borde jag få gå ofta och ännu mer när jag sitter i fängelset  börjar lukta riktigt gott och vill ragga.

Basse jobbade hårt med att försöka dölja alla mina hälsningar till hanarna. Tjat om att jag har minsann honom och det räcker.

 

Enligt matte var det vackert med det spegelblanka vattnet och solen. Ointressant enligt oss, det finns så mycket annat viktigt.

 

Vattnet är så högt att till och med träden badar numer.

 

Så måste Basse gå nära järnvägen och titta på tågen. Sekunden innan denna bild stod han på bakbenen bara för att kunna se ordenligt. Han har konstiga idéer ibland. Begriper inte varför tåg är så spännande, jag menar det finns ekorrar som är riktigt intressanta.

 

Lite till så kommer vattnet att komma upp på vägen.

 

Lite is hade bildats under natten när det var kallt. Basse funderade på hur han skulle nå det öppna vattnet.

 

Detta är den senaste modellen av isbrytare. Kallas för Basse Svamphund och tar effektivt död på tunn is. Hade han inte varit koppelfånge hade han troligen gett sej ut och simmat. Tur att ingen passaerade och hörde hur stackars Basse utsattes för hemska hot. Kliv upp ur vattnet annars får du inte åka och shoppa!! Blöta hundar har shoppingförbud. Basse övergav vattnnet högst motvilligt.

 

För övrigt är det ingen höjdare att försöka simma där för så här strömt var det bara en bit bort.

 

Äntligen dörren till våran allra bästa butik. Nu ska vi shoppa, det var massor med år sedan sist.

 

Ja, ja Basse vänta lite jag ska ta ut två bitar till oss. Lösgodiset var lika utsökt som alltid.

 

Kollade av om det var mer vi bejhövde. Självklart fanns det hur mycket som helst som vi behöver. Basse valde ut ben till vårt fredagsmys. Han är expert på såna och väljer alltid väldigt goda.

Så skule vi köpa revben. Lite läskigt för den frysen står nära det där hemska stället där de amputerar tassar. Jag var inte helt övertygad om att jag skulle kolla dom. Men blev lovade att det ar ingen tassamputation idag och dessutom så skulle jag och Basse posera för att par bilder. Har börjat jobba en ny tjej där som ville ta bild på oss, så klart hon fick. Vi måste hålla oss väl med personalen.

 

Drack en massa vatten också. Lilka bra att passa på för hemma är inte säkert att det finns nåt och det är alldeles utsökt här.

 

Så det viktigaste på hela shoppingrundan. Det ljuvliga shoppinggodiset, verkligen höjdpunkten. Och om nån reagerar på äggkartongen så tillhör den matte. Vi shoppar viktiga saker medan hon ska ha tråkägg som värps av hönorna som Magnus som äger våra bästa butik har.

Åkte hem med våra inköp.

Nisse och Cooper hade tydligen haft skoj, nädtan alla torrisar var uppätna och Klepoman Leya hade tydligen kurs under vår frånvaro för mattes säng var full med kattleksaker igen.

Vi käkade lite och somnade gott.

Gick på en trist eftermiddagsrunda, träffade inga vi känner.

För en stund sen så åkte Basse och Nisse hem. Såg att Nisse fick med sej en egen påse med såna där Dreamisar som utlöste kaoset för ett par dagar sen. Hörde nåt om att nu kunde han käka såna utan att be alla andra dra till heta trakter.

I morgon kommer det tillbaka, för se vad vi ska hitta på då.

Av Wilma Border collie - 18 januari 2023 17:55

Konstig morgon, jag väntade och väntade på Basse och Nisse. Vankade oroligt. Hörde nåt telefonsamtal så fick jag gå på ensam morgonrunda efter trist smaklös frukost.

Hörde bara att Basse skulle bli sen idag.

Fortsatte att vänta så fick jag höra att vi skulle hämta Basse.

Ute var det snorhalt den där snön och rgenet som föll igår hade det frusit på.

 

Jaha bara att hämta upp Basse vid Ossys gamla dagis då. Syns inte med hela grusvägen var full med is. Om det varit normalt väder skulle vi ha åkt och gjort saker, men de ställde matte in på grund av väglaget. Hörde bara att de får vänta tills det inte är skridskobanor överallt.

 

Hej Basse, äntligen!! Han berättade att han hade minsann väntat på mej i många veckor.

 

Funderade på vad vi skulle hitta på. De bra skogarna gick bort eftersom det var så himla halt överallt.

 

Blev skidbacken igen, men det rör sej i skogen. Alltså fick vi vara fångar tills matte sett vad det var vi hade span på.

 

Ricki och Tilly ute på sin vanliga runda. Vi umgicks lite med dom, innan de fortsatte.

 

Vi sprang och lekte massor. Skönt att få sträck ut ordentligt. Snön var enligt matte riktigt hal i dag, märkte inte vi med fyrbensdrift.

 

Bra Basse passa på och njut ordentligt av konstsnön. Jodå, jag rullade mycket jag också, bäst att passa på.

 

Trevligt det regnade en del godis och vi behövde energi. Städade självklart bort allt.

 

Gick vidare, passerade campingen. Vi hade planer på att kolla om Moha och Troy möjligen hade sluppit ifrån det där Stockholmsfängelset. Vi har liksom inte träffats och fått skogsröja på många år. Enligt matte sitter de fortfarande i fängelse där. Verkar vara riktigt farligt det där Stockholm som tillfångatar hundar i evigheter.

 

Fast sen hade vi tur och träffade Frasse. Trevligt att prata om viktiga saker med en annan hund eftersom människorna pratade tråk i evigheter.

 

Kollade gräsmattan vid sjön. Här brukar Hare lämna godis till sugna hundar, men inte idag inte.

 

Det här bordet brukar vara bra. Hur länge ska vi behöva vänta egentligen??

 

Vi fick ost, verkligen på tiden.

 

Dåre!! Eftersom det varit kallt hade allt vatten fått en tunn ishinna. Den dödade Basse effektivt allt för att komma åt det iskalla vattnet. Visst jag var egentlligen törstig men aldrig att jag sätter tassarna i det där.

 

Hoppsan sjön har växt ännu mer sen sist. Gick att passera utan att gå i vattnet men lite till så går det inte.

 

Här ska vi nog inte gå på ett tag. Alldeles för blött, märkligt nog så lät Basse bli att gå i vattnet, kanske att han insett att det är för kallt.

 

Jaha dags att ta sej hem igen då. Nisse skulle vara hemma med sin husse idag.

Kom hem. Stackars Cooper så så besviken ut när Basse kom utan att ha Nisse med sej, Vadå, han har både Kleptoman Leya, mej, Basse och matte att umgås med. Inget synd om honom inte.

Käkade lite och somnade.

Gick på eftermiddagsrunda.

Hamnade där Rottis Helga bodde för matte skulle hämta nåt blomskott. Helt ointressant, var bättre att få ungås med människan istället.

I morgon blir det bra, då ska vi få göra nåt vi inte har gjort på många, många år så det kommer att bli en mycket bra dag.




Av Wilma Border collie - 17 januari 2023 17:41

Helt enligt de bra rutinerna kom Basse och Nisse i morse. Då ska det serveras frukost. Jag och Basse fick. Katterna skulle ha, då insåg matte katastrofen. Deras blötmat var slut. På köksbordet satt tre nästan ihjälsvultna katter och väntade. De där skålarna med torrfoder passade inte.

Matte letade och hittade en påse med Dreamisar, gott kattgodis, det kanske skulle duga till frukost. Nisse slängde sej över dom, svor åt Cooper som också ville ha. Kleptoman Leya fick en smäll i skallen medan han svor högljutt. Jag tänkte ta på mej polisrollen och reda ut vad de nu pysslade med. Fick onda ögat, en massa svordomar från Nisse och viftande med en hotfull tass. Matte skrattade så hon grät åt kaoset. Till slut lyckades hon reda ut det så alla fick sina Dreamisar fast de egentligen ägdes av Nisse som fortfarande blängde surt på de andra.

Jag och Basse gick på morgonrunda. Hade tur och träffade Rocky, mycket trevligt att träffa en annan hund redan på morgonen.

Hem, funderade på vad vi skulle hitta på. Det var mulet, blåste kallt och risk för regn eller snö. Hörde nåt telefonsamtal. Lyssnade inte var säkert tråk.

 

Hamnade hemma hos Basse eller egentligen vid hans uthyrningsstugor där matte skulle kolla nåt.

 

Basse kolade noga kylskåpen. men de var alldeles tomma. Ingen hade glömt nåt som kunda ha passat honom inte. För övrigt hade han inte fått nåt eftersom de varit avstängda sen i höstas. Hade det funnit nåt hade det troligen gått ut genom dörren på egen hand.

 

Struntar väl i tomma övergivna kylskåp, var trevligare att ligga och spana på vägen.

 

Sjön den bara växer och växer hela tiden. Lite till så har den dränkt den lilla vägen till Basses badplats.

 

Skulle gå vidare när matte var klar och hitta på nåt.

 

Många spännande dofter fanns det. Hade faktiskt passerat en och annan snygg hane här.

 

Gick till skidbacken. Där känns inte blåsten. Funderade på vad vi skulle göra. TYp leka eller rulla i konstsnön.

Men titta där borta! Vi är inte ensamma!!

 

Både Ricki och Tilly kom. Alltid trevligt med flera hundar.

 

Dessutom hade de dvärgschanuzer Mezzo med sej. Han var så intresserad av mej, Jag måste ha en enorm dragningskraft på dvärgschnauzrar. Hörde hur matte pratade med hans matte om mitt förstående fängelse och inga träffar då. Dumheter vill jag och Mezzo träffas så gör vi det.

 

Vi diskuterade en del på tu man tass. Vad, det stannar mellan oss, även vi hundar behöver faktiskt privatliv.

Men så skulle de vidare.

 

Du stör inte mej! Nu ska jag faktiskt avnjuta ett antal rull i konstsnön.

 

Titta Basse, testa detta det är underbart.

 

Jag rullade och rullade medan Basse sprang runt och trodde att vi skulle brottas. Brottas är skoj men inte när jag är upptagen.

 

Inte kom det fler kompisar heller. Vi hade gärna umgåtts med ett gäng till.

 

Basse lekte en del med bollen , men jag fördrog att rulla mer istället. Med detta konstiga väder är det lika bra att passa på medan konstsnön finns. Nu efter egnen var det dessutom perfekt glid. Matte som inget begriper pratade om snorhalt. Äsch, hon kunde ha provat att rulla istället.

 

På väg hemåt. Nog för att det är vatten överallt men enligt Basse går det lika bra att käka snö när man är törstig.

Tog vägen förbi affären. Matte skulle ah tag på kattmat för att inte bli mördad när vi kom hem.

 

Så där mycket nöjda Nisse och Cooper, äntligen deras älskade blötmat. Jodå Kleptoman Leya fick hon också. Förhoppningsvis har den förvirrade nu lärt sej att se till att det alltid finns sån mat hemma till dom.

Fast sen råkade Cooper illa ut. Den slöa rostiga bultsaxen avsedd för katter kom fram. Jag såg med fasa hur hans tassar amputerades medan han spann!! Dåre måste berätta hur vidrigt det är med tassamputation. Matte påstod att det bara var de slyvassa klospetsarna som klipptes av, Ha! Jag såg minsann hur hon tog hela tassarna på honom.

Skulle gå på eftermiddagsrunda. Då vräkte snön ner med lite insalg av regn. Inte träffade vi några vi känner heller och inte fick vi passera Vivecas magiska fönster. Tråkrunda.

I morgon hittar vi på nåt annat. Matte lär ha en plan men det beror på vädret om den blir av.


Av Wilma Border collie - 16 januari 2023 17:58

I morse så la jag mej inte i soffan och somnade om. Jag var minsann vaken och hade stenkoll när Basse och Nisse närmade sej, måste ta emot dom ordentligt så de känner sej välkomna.

 

Brorsorna blev så lyckliga över att ses igen. Gemensam frukost, jag och Basse käkade också frukost då. Såg att de lekte och tvättade varandra. Sen försvann Nisse.

 

Hittades i favorittillhållet hos marsvinen. Hö är gott om man är liten kattunge och så sover man visst bra i det också. Enligt matte är de underhållande med alla märkliga påhitt.

Jag och Basse gick på morgonrunda. Myckket trevligt med sällskap.

Så skulle vi hitta på nåt. Blåste en hel del så skogarna gick bort, faller mycket träd just nu.

 

Blev vår vanliga lekplats. Här har vi alltid en massa skoj. Massor med spring och lek.

 

Perfekt matte hade min presentboll från Fido med. Nu ska jag röja med den. Men notera den bruna skuggan tätt intill mej som tror han ska komma över den.

 

Bollen är min, bara min och nu ska jag motionera Basse. Jag springer så jag lyckats tappa ett par ben, tur att jag får nya lika snabbt igen.

 

Lät faktiskt Basse låna den en stund. Enligt honom en perfekt boll, den här kommer vi att kunna ha mycket skoj med.

 

Tack Hare precis vad vi behöver efter massor med skoj spring. 

 

Nä jag har inte svimmat, bara vaktar bollen.

 

Skulle in i skogen en stund. Som sagt det var det där med fallande träd. Den här björken har hängt i flera år, men nu hade den knäckts av blåsten. Matte har nog rätt i det där att hålla sej borta från skog när det blåser. Dessutom hänger det ett par nya. Framöver ska vi kolla andra delar av Sörmlandsleden, kanske ligger massor där.

 

Passa träd, nu blir det bra. Kolla Basse lyckliga uppsyn han vet vad som väntar.

 

Nu blev det en ny utmaning, inget blod och inget godis. Men följa mattes spår var enkelt jag spårade noga och ordentligt.

 

Sist var Basse så duktig och följde mej. Idag hade han glömt allt sånt. Rusade förbi mej i raketfart.

 

Underbart! Ingan pannkakor, men iodag fanns det minsann utsökta revben i slutet. Ligga i skogen och käka såna det är livet det.

 

Basse hittade självklart sitt han också. Borde finnas revben i våra skogar varje dag.

 

Jag är klar med mitt sedan länge. Nu planerar jag att komma över Basses. Han var väldigt långsam idag. Men jag är känd för mitt oändliga tålamod.

 

Jag kom öer det, men det fanns inte mycket kvar på det. Tuggade en stund sen gömde jag det för kommande behov,. Skogsmarinerade gamla ben är en delikatess.

Skulle hemåt.

 

Stackars Basse som var fånge eftersom vi var nära vägen. Nu är diket så fullt med vatten att han skulle kunna simma i det. Fast han fick nöja sej med tassdopp och dricka lite.

Hemma käkade vi lite och somnade gott. Vi var trötta efter allt skoj med bollen och spåret plus revbenen.

Gick på eftermiddagsrunda, hade sån tur att matte skulle till biblioteket. Perfekt eftersom det är nära Vivecas magiska fönster. Basse använde koden och fönstret öppnades så vi fick gott godis.

 

Usel mobilbild, men marsvinen behöver definitivt inte känna sej ensamma Både Nisse och Cooper. Marsvinen höll sej i huset för när de kommer ut är det väldigt skoj att peta dom i baken eftersom de börjar hoppa runt då. Tydligen väldigt skoj lek enligt kattvalparna. Men de har inga klor ute så ingen fara för skador.

Nu har de åkt hem, men i morgon är de tillbaka igen. Får se vad vi ska hitta på då för nånting.





Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards