wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 20 januari 2023

Fanns planer men..............

Av Wilma Border collie - 20 januari 2023 18:03

Äsch!! I morse höll jag på att missa Basse och Nisses ankomst igen. Hade inte ens somnat om på soffan, men var tydligen inte riktigt uppmärksam, för helt plötsligt var de här. Matte pratar om nåt som kallas hormoner. Jag känner ingen som heter Hormoner och jag vet ingenting om anmalkande Hormonhäxefängselse heller. Vet bara att jag måste se till att vara skärpt på morgonen, ger inget bra intryck om jag slarvar med att stå i porten och vänta.

In kom de i alla fall och Bygatans frukostservering öppnades till hungriga djur.

 

Frukost ger energi så Cooper hämtade möss, som han försökte göda med torrisar. Gick inget bra, de var inte hungriga.

Jag och Basse skulle antingen ha tagit en sväng i en skog och kollat om bombmurklorna vaknat eller åkt och kollat hur översvämmat det är i början av vår etapp.

Men under natten hade det snöat så det där med bombmurkeljobbet gick bort. När vi gick ut för morgonrunda kom det nåt snöblandat nedfall, då gick även Sörmlandsledsjobbet bort.

 

Nu ska vi istället kolla nåt annat, vägen till en skog där vi  inte varit på många evigheter. Matte sa att vi skulle kolla om det går att köra med bilen där nu.

 

Basse funderade på sorkjakt, men enligt honom var tilklgången dålig här.

 

Nähä,det blev ingen koll av den där vägen till den bra skogen. Sjön har växt och invaderat vägen, ingen aning om hur djupt vattnet är. Det går att åka en annan väg, men nu var planen att vi skulle gå. Alltså bara att vända.

 

På väg tillbaka kom Basse ihåg att sist vara han nära att fånga en sork här. Men idag  fanns inga påsr av nån sork fast han letade ordentligt.

 

Bestämde att vi ville gå genom skogen och matte följde snällt med.

 

Där finns det ibland en nästansjö, just nu finns den men Basse fick passera som koppelfånge. Hörde nåt om tunn is och att han inte hade där att göra.

 

Så på fria tassar. Matte trodde att hon skulle få bilder på oss när vi snyggt flög över det fallna trädet. Gick inget bra alls. Fast vi hoppade många gånger.

 

Jag och Basse hade viktiga saker att göra, alltså drog vi. Hörde att matte pratade om att tänk vad bra med snö spåren syns. Jo det gjorde de till vi använde ett lerigt dike. Vi är väl inte korkade heller.

 

Det var sjutton vad du tjatar, jag kommer. Vi hade faktiskt viktiga saker att göra.

 

Strax efter kom Basse också.

 

Ja vi har sprungit massor och haft viktiga saker för oss. Vi behöver faktiskt vila en stund nu. Vad vi gjorde har inte du med att göra.

 

Nå vi har vilat, finns det möjligen nåt spår till oss?? Fanns inget spår och hundar som är på äventyr får inga såna fick vi höra.

 

Fast Basse han är smart han. In i skogen och rotade fram ett gammalt skogsmarinerat revben. Han trodde säkert att han inte syntes.

 

Han gömde revbent igen och kom. Vi blev fångar för det började regna och snöa så vi skulle hem.

 

Sist var det öppet vatten i Basses dike. Men nu har isen invaderat och det knakade så mycket under hans  tassar att han valde att lämna.

Åkte hem igen.

Käkade lite och kattvalparna var väldigt lugna.

 

Nisse låg och lekte marsvin igen.

 

Cooper sov på köksbordet. De hade troligen röjt massor medan vi var borta, för det tog tid innan de bad om lunch.

Jag och Basse somnade gott vi också.

Gick på sån där trist eftermiddagsrunda, inga vi känner ute.

Men i morgon är det lördag och då ska vi mingla, eka och diskutera veckans händelser med kompisar. Men matte påstår att det får vi allt se. Hon utsätter mej för papperet i baken både morgon och kväll just nu. Elände är det.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Söndag 30 juni 18:08

Väderpårognoserna sa att det skulle komma enorma mängder med svampvatten idag. Ingenting när jag var ute på morgonrunda. När jag skulle åka hem till Basse så försökte det falla en del.   Suck! Tråkväxthuset igen, här ska jag ligga och ha trå...

Av Wilma Border collie - Lördag 29 juni 18:10

I går kväll så kom Åskar på ett mycket efterlängtat besök. Han hade massor att berätta och hade med sej kompisen svampvattnet också. När jag gick ut för sista kvällsrundan var det blött och det försökte fortfarande falla svampvatten. I morse var ...

Av Wilma Border collie - Fredag 28 juni 17:57

Äckligt var det redan på min morgonrunda. Ovädershett och kvavt så det knapp fanns luft. Åkte och hämtade Basse.   Tråkgurkorna växer massor just nu. Matte behöver binda upp dom, men det var tusengrader varmt i växthuset så det ska göras en ...

Av Wilma Border collie - Torsdag 27 juni 17:58

Blev väldigt bra i går för Basse fick sova kvar hos mej, Sånt uppskattar vi verkligen. Så blev det en tidig morgon, min bil användes när vi skulle på morgonrunda.   Jaha här var et tag sen vi var och matte hade träff med någon från radion. ...

Av Wilma Border collie - Onsdag 26 juni 17:51

Vädret är under all kritik. Vidrig oväder redan tidigt i morse. Sen var det dags att hämta Basse. Matte vattnade allt tråk i växthuset sen skulle vi vidare till uppdraget.   Placerade mej omgående i skuggan. Basse drog runt och letade efter ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards