wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 16 januari 2023

Provat presenten och käkat revben i skogen

Av Wilma Border collie - 16 januari 2023 17:58

I morse så la jag mej inte i soffan och somnade om. Jag var minsann vaken och hade stenkoll när Basse och Nisse närmade sej, måste ta emot dom ordentligt så de känner sej välkomna.

 

Brorsorna blev så lyckliga över att ses igen. Gemensam frukost, jag och Basse käkade också frukost då. Såg att de lekte och tvättade varandra. Sen försvann Nisse.

 

Hittades i favorittillhållet hos marsvinen. Hö är gott om man är liten kattunge och så sover man visst bra i det också. Enligt matte är de underhållande med alla märkliga påhitt.

Jag och Basse gick på morgonrunda. Myckket trevligt med sällskap.

Så skulle vi hitta på nåt. Blåste en hel del så skogarna gick bort, faller mycket träd just nu.

 

Blev vår vanliga lekplats. Här har vi alltid en massa skoj. Massor med spring och lek.

 

Perfekt matte hade min presentboll från Fido med. Nu ska jag röja med den. Men notera den bruna skuggan tätt intill mej som tror han ska komma över den.

 

Bollen är min, bara min och nu ska jag motionera Basse. Jag springer så jag lyckats tappa ett par ben, tur att jag får nya lika snabbt igen.

 

Lät faktiskt Basse låna den en stund. Enligt honom en perfekt boll, den här kommer vi att kunna ha mycket skoj med.

 

Tack Hare precis vad vi behöver efter massor med skoj spring. 

 

Nä jag har inte svimmat, bara vaktar bollen.

 

Skulle in i skogen en stund. Som sagt det var det där med fallande träd. Den här björken har hängt i flera år, men nu hade den knäckts av blåsten. Matte har nog rätt i det där att hålla sej borta från skog när det blåser. Dessutom hänger det ett par nya. Framöver ska vi kolla andra delar av Sörmlandsleden, kanske ligger massor där.

 

Passa träd, nu blir det bra. Kolla Basse lyckliga uppsyn han vet vad som väntar.

 

Nu blev det en ny utmaning, inget blod och inget godis. Men följa mattes spår var enkelt jag spårade noga och ordentligt.

 

Sist var Basse så duktig och följde mej. Idag hade han glömt allt sånt. Rusade förbi mej i raketfart.

 

Underbart! Ingan pannkakor, men iodag fanns det minsann utsökta revben i slutet. Ligga i skogen och käka såna det är livet det.

 

Basse hittade självklart sitt han också. Borde finnas revben i våra skogar varje dag.

 

Jag är klar med mitt sedan länge. Nu planerar jag att komma över Basses. Han var väldigt långsam idag. Men jag är känd för mitt oändliga tålamod.

 

Jag kom öer det, men det fanns inte mycket kvar på det. Tuggade en stund sen gömde jag det för kommande behov,. Skogsmarinerade gamla ben är en delikatess.

Skulle hemåt.

 

Stackars Basse som var fånge eftersom vi var nära vägen. Nu är diket så fullt med vatten att han skulle kunna simma i det. Fast han fick nöja sej med tassdopp och dricka lite.

Hemma käkade vi lite och somnade gott. Vi var trötta efter allt skoj med bollen och spåret plus revbenen.

Gick på eftermiddagsrunda, hade sån tur att matte skulle till biblioteket. Perfekt eftersom det är nära Vivecas magiska fönster. Basse använde koden och fönstret öppnades så vi fick gott godis.

 

Usel mobilbild, men marsvinen behöver definitivt inte känna sej ensamma Både Nisse och Cooper. Marsvinen höll sej i huset för när de kommer ut är det väldigt skoj att peta dom i baken eftersom de börjar hoppa runt då. Tydligen väldigt skoj lek enligt kattvalparna. Men de har inga klor ute så ingen fara för skador.

Nu har de åkt hem, men i morgon är de tillbaka igen. Får se vad vi ska hitta på då för nånting.





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Söndag 30 juni 18:08

Väderpårognoserna sa att det skulle komma enorma mängder med svampvatten idag. Ingenting när jag var ute på morgonrunda. När jag skulle åka hem till Basse så försökte det falla en del.   Suck! Tråkväxthuset igen, här ska jag ligga och ha trå...

Av Wilma Border collie - Lördag 29 juni 18:10

I går kväll så kom Åskar på ett mycket efterlängtat besök. Han hade massor att berätta och hade med sej kompisen svampvattnet också. När jag gick ut för sista kvällsrundan var det blött och det försökte fortfarande falla svampvatten. I morse var ...

Av Wilma Border collie - Fredag 28 juni 17:57

Äckligt var det redan på min morgonrunda. Ovädershett och kvavt så det knapp fanns luft. Åkte och hämtade Basse.   Tråkgurkorna växer massor just nu. Matte behöver binda upp dom, men det var tusengrader varmt i växthuset så det ska göras en ...

Av Wilma Border collie - Torsdag 27 juni 17:58

Blev väldigt bra i går för Basse fick sova kvar hos mej, Sånt uppskattar vi verkligen. Så blev det en tidig morgon, min bil användes när vi skulle på morgonrunda.   Jaha här var et tag sen vi var och matte hade träff med någon från radion. ...

Av Wilma Border collie - Onsdag 26 juni 17:51

Vädret är under all kritik. Vidrig oväder redan tidigt i morse. Sen var det dags att hämta Basse. Matte vattnade allt tråk i växthuset sen skulle vi vidare till uppdraget.   Placerade mej omgående i skuggan. Basse drog runt och letade efter ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards