wilmablogghund

Alla inlägg den 25 juni 2022

Av Wilma Border collie - 25 juni 2022 17:56

Redan i morse när jag gick ut för min trista ensamma morgonrunda så var det vidrigt hett. Insåg att ytterliagre en oväders dag väntade.

Hem käkade lite tråkfrukost sen passade jag dörren i flera månader.

 

Så efter veckor av väntan äntligen framme. Nu ska jag bara hitta Basse också. Matte öppnade dörren till hans hemma och han nästan trillade ut. 

  Tråkgrönsaker igen. Som sagt matte måste klippa fram mer såna där tråkvindruvor. Men det får bli vid bättre väder, just nu är det olidligt i det där växthuset.

 

De där tråkpaprikorna växer och växer. Fullkomligt ointressant enligt mej, jag äter inte såna. Så skulle några tråkgurkplantor bindas upp, sen höll matte på att svimma där inne.

 

Kollade jodå nu är det kompisar på gång. Vänatde en stund eftersom det fanns planer och alla inte hittar till bästa stället.

 

Nu så ska vi gå till Basses privata bad det enda som går att göra i ovädret. Hade vi varit på vår vanliga lekplats så hade ingen orkat nånting.

 

Basse tycket att vi skulle leka, men nä alldeles för varmt för sånt skoj. Ge hit fint väder så vi orkar vara hundar igen.

 

Jag Bjössi och Selma intog genast sjön. Skönt att svalka tassarna.

 

Hade väldigt trevligt ett tag med mingel i vattnet. Kom inte så många hundar tror att en del hade människor som var trötta efter efter den där midsommaren.

 

Långt där borta i backen kommer några vi känner. Perfekt.

 

Jo då där borta kommer Moha och Troy. Perfekt. Vi har inte setts sen i går och det var länge sen det.

 

Jaha nu är det rejält oväder för det finns människor i sjön.

 

Bjössihusse kunde stå där utan att det kom Vithajar och käkade upp honom. Märkligt om matte ens tänker tanken så kommer det tusentals med människoätande vithajar direkt.

 

Ägnade oss åt mer badmingel. Går lika bra att mingla i vatten som uppe på lekplatsen. Vi har det väldigt bra vi, som får låna Basse badplats vid oväder.

 

Basse försökte få mej Moha och Troy att hoppa i från bryggan, Han hade ingen framgång, så korkade har vi inte blivit ännu.

 

Matte som blir sjukav ovädret satt i skuggan. Perfekt ansåg Moha som berättade att nån frukost hade hon inte alls fått. Hörde hur hennes matte påstod att Moha fått men inte ville ha, var säkert många månader sen den frukosten serverades.

 

Hade en massa att prata med Basse om. Bakom min svans skymtar Bjössi också. Men vad vi diskuterade det stannar självklart hos oss hundar.

 

Hoppsan! Sigge har gått vilse på Basses öde ö. Selma höll koll om han skulle hitta ut igen. Hörde nåt mänskligt prat om att ringa sjöräddningen. Typ hund vilse på öde ö. Men Sigge hittade ut av sej själv.

 

Firade Sigges återkomst genom att tigga godis av Selmamatte. Mycket gott var det.

 

Matte råkade resa på sej. Provade hennes stol, helt okej var den.

 

Ännu bättre via den kom jag upp på bordet och upptäckte att Bassehusse hade godis. Gott var det.

 

Dags att gå till bilen igen. Det finns tydigen moln men små tunna saker som inte alls orsakar bättre väder.

Åkte hem, käkade lite och somnade. Jag blir trött av ovädret.

Skulle gå på eftermiddagsrunda, matte fixade med mitt kylhalsband. Var sånt oväder så det var skönt att ha det på mej. Gick en stilla runda mest i skugga och träffade inte nån jag känner.

I morgon är det dags igen, antar att det blir en massa mingel vid sjön då också.



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards