wilmablogghund

Alla inlägg den 13 maj 2022

Av Wilma Border collie - 13 maj 2022 18:03

Bra dag igen.

Basse blev levererad av sin husse i morse. Vi gick ut på morgonrunda, hem käkade frukost och funderade på vad det var för överraskning som väntade.

Så hamnade vi i bilen, när vi bara kom till torget så anade vi vad som var på gång.

Mycket riktigt en bekant bil dök upp.

 

Perfekt vi skulle få sällskap med Moha och Troy, mycket trevligt efter som människorna tänkte ägna sej åt mänskligt tråk.

 

Hade en hel del att prata om eftersom Moha och Troy varit fångar i det där Stockholm några dagar. Skönt att det inte blev så länge.

 

Skulle ta vägen över det stora tråkhygget för längre bort finns min Sörmlandsledsetapp och där skulle det göras saker.

 

Kollade av den före detta skogen men inget av värde hade hänt sen sist.

 

Vad har du? Får vi smaka? Moha och Troymatte hade minsann en osttub och med en smak vi inte ätit på länge. Bäst att passa på.

 

Basse drog iväg och fyndade. En pälsbit från nån som vandrat över regnbågsbron. Hare tror människorna att det var. Basse var väldigt rädd om sitt byte. Men det gick att locka iväg honom med lite oemotståndlig ost.

 

Stör oss inte. Här växer det alldeles utsökt gott gräs. Vi är hungriga och behöver äta. Käkade massor och fick känna mättnadskänsla för en gångs skull.

 

Basse hittade minsann lervatten som bara måste provas. Detta i sällskap med Troy naturligtvis.

 

Troy han lär av Basse så han hittade en alldeles egen att njuta av också, jag och Moha pratade om att de där två har väldigt märkliga intressen.

 

Passerade den hemtrevliga Helvetets port, finns mycket märkligt i mina skogar.

 

Kollade av igen för alldeles framför oss är bergen där enligt legenden rövare låg och lurpassade på de som passerade på det som då var landsvägen. Fanns fortfarande inga rövare där.

 

Bäst att kolla att matte verkligen klarar av att måla. Jag och Troy samarbeteade och hon skötte sej. Att matte syns på bild beror på att Moha och Troymatte hade hennes kamera också. Nåt om att färg och kamera är ingen bra kombo.

Hon lyckades få den orange färgen på rätt ställe.

 

Klara hon verkligen det där? Bästa att kolla, måste vara bra markeringar till vandrande hundar. Moha och Troymatte grejade med en sekatör istället. Trevligt att se människorna sysselsatta för en gångs skull.

 

Kom in i den kvarvarande skogen. Lekte en del, kollade så Moha och Troymatte klippte där hon skulle medan matte målade mer.

 

Jo det är så här att detta är en bra godis sten.Skulle jag kunna få nåt. Matte har händerna fulla med färghink och pensel. Hade tur det blev smarrig ost.

 

Precis när denna bild var tagen gjorde jag nåt mindre smart. Matte råkade hålla penseln fel så jag provade om färgen var god. Ingen fara den är giftfri och jag hade snygga orange mungipor. Begriper inte varför mOha och Troymatte höll på och torkade mej. Jag trivdes ypperligt med min nya färg.

Nu var det tydligen färdigmålat för idag. Finns en massa kvar att göra men det får vi ta andra dagar.

 

Basse han spanade och planerade saker. Männiksorna hade idéer om att det kanske låg nåt ute på hygget som han inte alls skulle hitta.

 

Slutade med fångenskap för oss alla. Fast Basse var tvungen att prova ett dike. Tydligen gott lervatten.

 

Sen lyckades han gå på rätt sida av vägen och hitta mer vatten. Stackars Troy blev blåst.Han fick minsann inte alls bada. Hörde hur han utsattes för hemska olaga hot mot oskyldig hund. Typ att hundduschen på campingen minsann var i funktion.

 

Jaha slut på allt skoj för idag då. Dags att åka hem igen.

Vid bilarna tittade matte på ett mail. Då blev det bråttom hem till datorn. Mail från förläggaren om att inlagan till boken är klar. Inlaga heter alltså alla sidor mellan pärmarna på en bok.

Hemma var matte förlorad för omvärlden ett tag. Hörde att den blir så fin, så fin. Bara ett par småsaker som ska fixas. Som matte tvivlat och svurit många gånger och trott att det inte alls skulle gå. Det gick och snart är det en bok på riktigt med många bilder på oss när vi jobbar i skogen.

Hoppas att många hundar kan lära sej att jobba som svamphundar efter att ha läst den.

Sov ett tag. gick på eftermiddagsrunda. Hade tur Vivecas magiska fönster öppnade sej. så vi fick gott godis.

I morgon är det lördag alltså dags för en massa mingel, lke och andra trevliga saker med kompisar.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards